Teraz jest wtorek, 25 listopada 2025, 19:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1991 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Chcą cenzurować i zmieniać naszą historię.
PostNapisane: środa, 19 listopada 2025, 12:57 
Pułkownik
Pułkownik

to zwykla schizofremia, tym bardziej, ze wiekszosci Polakow zadne chanuki nie przeszkadzaja a przeszkadzaja jedynie krzyze co takze jest zadziwiajaca schiza

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2025, 16:10 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Schizofrenię zostawmy na boku.
Pytanie brzmiało: Co uczyni Nawrocki?
Bo co powiedział, wszyscy słyszeliśmy.
Będzie to sprawdzianem tego czy czyny potwierdzą słowa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2025, 17:26 
Pułkownik
Pułkownik

Wiem, wiem, skoro nie schizofremia to z pewnoscia jakis eskapizm..
Mamy miliardy prawdziwych problemow, ba mamy juz Czarzastego marszalka, Siwca szefa kancelari, mamy rade ocalenia narodowego (zalazona przez Giertycha) lecz zajmujemy sie chanukami i tym jak Lukaszenka rabie drewno...

Zeby nie bylo akcje Brauna uwazam za genialna (chociaz samego Brauna nie rozumiem), pokazal tym happeningiem rzeczywistosc, obudzil zmysl szukania prawdy i porownywania faktow, wskazal wreszcie priorytety jakie powinny przyswiecac Sejmowi ale nie robmy z tego kolejnej wielkiej orkiestry swiatecznej rzekomo to pomocy cyklicznie grajacej na uciszenie naszych sumien.. Ja na miejscu Nawrockiego bym nie tylko nie zapalil ale i wyrzucil, tyle, ze nie jestem Prezydentem RP.
Poza tym w tej dyskusji umknelo wszystkim dlaczego Lech Kaczynski zainicjowal celebracje palenia chanuki. Dzis to sa juz zreszta sprawy drugorzedne bo Izrael w Polsce zarowno na szczeblu dyplomatycznym jak i towarzyskim jest reprezentowany przez calkowicie odmienne srodowisko zydowskie prezentujaca na dodatek przeslanie oparte na sfalszowanej historii dnia wczorajszego. Dlatego chanuka nie ma juz uzasadnienia ani w Sejmie ani w KPRP.

Dobrze ok. Robie krok w tyl, scielcie sobie jak chcecie. Tak aby wam sie dobrze spalo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2025, 20:58 
Starszy Sierżant Sztabowy

nomennescio napisał(a):
Zeby nie bylo akcje Brauna uwazam za genialna (chociaz samego Brauna nie rozumiem), pokazal tym happeningiem rzeczywistosc, obudzil zmysl szukania prawdy i porownywania faktow, wskazal wreszcie priorytety jakie powinny przyswiecac Sejmowi ale nie robmy z tego kolejnej wielkiej orkiestry swiatecznej rzekomo to pomocy cyklicznie grajacej na uciszenie naszych sumien.. Ja na miejscu Nawrockiego bym nie tylko nie zapalil ale i wyrzucil, tyle, ze nie jestem Prezydentem RP.
Poza tym w tej dyskusji umknelo wszystkim dlaczego Lech Kaczynski zainicjowal celebracje palenia chanuki. Dzis to sa juz zreszta sprawy drugorzedne bo Izrael w Polsce zarowno na szczeblu dyplomatycznym jak i towarzyskim jest reprezentowany przez calkowicie odmienne srodowisko zydowskie prezentujaca na dodatek przeslanie oparte na sfalszowanej historii dnia wczorajszego. Dlatego chanuka nie ma juz uzasadnienia ani w Sejmie ani w KPRP.

Dobrze ok. Robie krok w tyl, scielcie sobie jak chcecie. Tak aby wam sie dobrze spalo.

Genialną? serio?
To że Braun "wskazał" i "pokazał"( i to szeroko -bo porównywalne zasięgi w dziennikach informacyjnych całego świata to chyba tylko Szymczyk miał), że Polacy wybierają jako swoich reprezentanów ludzi niespełna rozumu(kto normalny gasi świeczke gaśnicą? kto normalny atakuje ludzi gaśnicą?)
Oczywiście na całym świecie zostało to uzupełnione o wyjaśnienie, że panu Grzegorzowi nie spodobał się żydowski symbol religijny (mający przypominać ofiary Holocaustu)
I w ten właśnie sposób udało mu się zawalczyć z "przesłaniem opartym na sfałszowanej historii" że Polacy tych żydów to podobno nie za bardzo lubili...

Zanim weźmiesz się za "wyrzucanie" gdziekolwiek jakichś ważnych dla kogoś symboli to zastanów się czy sam chciał byś być podobnie potraktowany
Zachowuj się w sposób przyzwoity to nie będziesz musial potem niczym "uciszać" swojego sumienia

Dziwnym jest, że nie rozumiesz Brauna. On przecież nie wymyślił niczego nowego i tylko powiela schemat znany - wielorotnie juz przerabiany w każdym państwie demokratycznym - zagospodarowuje niszę ludzi, którzy na "miliardy" skomplikowanych problemów świata, zawsze mają proste odpowiedzi :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2025, 21:50 
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Zanim weźmiesz się za "wyrzucanie" gdziekolwiek jakichś ważnych dla kogoś symboli to zastanów się czy sam chciał byś być podobnie potraktowany
Zachowuj się w sposób przyzwoity to nie będziesz musial potem niczym "uciszać" swojego sumienia

Dziwnym jest, że nie rozumiesz Brauna. On przecież nie wymyślił niczego nowego i tylko powiela schemat znany - wielorotnie juz przerabiany w każdym państwie demokratycznym - zagospodarowuje niszę ludzi, którzy na "miliardy" skomplikowanych problemów świata, zawsze mają proste odpowiedzi :lol:

Zanim zaczniesz mnie pouczac zapytaj o zgode.
To elementarne zasady kultury. Moralista zeby byc trzeba sie wpier samemu dobrze prowadzic. W ogole to jakis sztubacki, dziecinny nawet podjazd. Szukasz zaczepki czy tak wyuczyles sie nawiazywac rozmowy?

A pan Grzegorz, ktorego ja nie rozumiem, sam doskonale wyjasnil motywy swojego wystapienia z gasnica i nie musisz nieudacznie dorabiac specjalnego znaczenia "takiego jakie to ty rozumiesz". Co to w ogole za maniera, zeby wszystko rozumiec po swojemu.. Klimat, biologie, prawo a nawet cudze poczynania.
Co wiecej jego czyn na dzisiaj jest juz wlasciwie rozgrzeszony niecnymi postepkami Izraela w Palestynie, oni jego wystapienie usprawiedliwili i nobilitowali mordujac dzieci i niewinnych osadnikow w Palestynie ale i kilku innych sasiednich krajach. Pan Grzegorz jako nie historyk i tak wie, ze to nie pierwszy raz. Dzis byloby sprawiedliwie gdyby poslowie wspolnie zgasili nawet bez gasnicy albo nie dopuscili do jej zapalenia w ogole.
Zaczepiasz od dawna madrych forumowiczow przystawiajac do ich wpisow swoj zwiedly intelekt lecz moim zdaniem to slaba forma kontaktow towarzyskich.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2025, 22:40 
Generał Broni
Generał Broni

Należy wziąć pod uwagę, że Grzegorz Braun ma korzenie żydowskie i wolno mu więcej w wypowiadaniu się na tematy związane z Żydami i Izraelem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 19 listopada 2025, 23:50 

nomennescio napisał(a):
Cytuj:

Zanim zaczniesz mnie pouczac zapytaj o zgode.
To elementarne zasady kultury. Moralista zeby byc trzeba sie wpier samemu dobrze prowadzic. W ogole to jakis sztubacki, dziecinny nawet podjazd. Szukasz zaczepki czy tak wyuczyles sie nawiazywac rozmowy?

A pan Grzegorz, ktorego ja nie rozumiem, sam doskonale wyjasnil motywy swojego wystapienia z gasnica i nie musisz nieudacznie dorabiac specjalnego znaczenia "takiego jakie to ty rozumiesz". Co to w ogole za maniera, zeby wszystko rozumiec po swojemu.. Klimat, biologie, prawo a nawet cudze poczynania.
Co wiecej jego czyn na dzisiaj jest juz wlasciwie rozgrzeszony niecnymi postepkami Izraela w Palestynie, oni jego wystapienie usprawiedliwili i nobilitowali mordujac dzieci i niewinnych osadnikow w Palestynie ale i kilku innych sasiednich krajach. Pan Grzegorz jako nie historyk i tak wie, ze to nie pierwszy raz. Dzis byloby sprawiedliwie gdyby poslowie wspolnie zgasili nawet bez gasnicy albo nie dopuscili do jej zapalenia w ogole.
Zaczepiasz od dawna madrych forumowiczow przystawiajac do ich wpisow swoj zwiedly intelekt lecz moim zdaniem to slaba forma kontaktow towarzyskich.

Nie no bez jaj :lol:
mam pisać do Ciebie "przedposty" z prośbą o zgodę czy mogę wyrazić swoją opinię na temat Twojej opini wyrażonej na FORUM internetowym? :lol:

Wydawało mi sie, że postrzeganie świata zawsze jest subiektywne ... kwestia tego jak blisko subiektywnemu do obiektywnego.

Może udziel kilku wskazówek jak Ty świat postrzegasz skoro ja robie to źle :lol:

Weź mi powiedz w jakiż to sposób Ty łączysz te swoje kropeczki- zgaszenie świeczki gaśnicą proszkowa (o raz zaatakowanie człowieka ) w Polskim parlamencie przez posła jest "rozgrzeszone" bo izraelczycy mordują Palestyńczyków w stefie Gazy. ?

Mądrzy użytkownicy to Ci- jak rozumiem- z którymi się zgadzasz, a zaczepianiem i głupotą jest wszystko to co próbuje naruszyć tą Twoją bezpieczną nisze światopoglądowa ?

Widzisz ja swoje opinie konfrontuje i po to zwykle rozmawiam, żeby usłyszeć/przeczytać kogoś kontrargumenty - jeśli są lepsze nią moje, to po prostu zmieniam zdanie

Moze wytłumacz zatem jakie sa Twoje powody dla, których bierzesz udział w dyskusji? bo być może to ja robie coś nie tak
:lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2025, 00:02 

frank napisał(a):
Należy wziąć pod uwagę, że Grzegorz Braun ma korzenie żydowskie i wolno mu więcej w wypowiadaniu się na tematy związane z Żydami i Izraelem.

Wybitny jest to judeo-specjalista - np to, że CPK to tak na prawdę będzie tajny bunkier dla żydów z Izraela było niezłe

To że ma jakieś tam ślady w genomie po żydach, nie czyni go spokrewnionym - ponoć około 1/4 Polaków ma takie ślady i dla wielu byłby to pewnie szok

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2025, 11:05 
Generał Broni
Generał Broni

„Polacy to Afroamerykanie Europy” - Fabian Keubel
@AfD

W sieci zawrzało po serii wpisów Fabiana Keubela, polityka niemieckiej
@AfD
który zarzucił Polsce między innymi antyniemieckość.

W swoich postach na X Keubel skrytykował Polaków, pisząc, że "polska tożsamość opiera się na poczuciu krzywdy". "Polacy postrzegają siebie jako wielką, godną politowania ofiarę europejskiej historii. Są po prostu Afroamerykanami Europy" – stwierdził polityk.

Przypomniecie kto tam od nas się z nimi kuma?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2025, 11:13 
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Nie no bez jaj :lol:
mam pisać do Ciebie "przedposty" z prośbą o zgodę czy mogę wyrazić swoją opinię na temat Twojej opini wyrażonej na FORUM internetowym? :lol:

co ty bierzesz i po co?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2025, 11:14 
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Przypomniecie kto tam od nas się z nimi kuma?

w jakim sensie? naleza do afd?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2025, 12:53 
Generał Broni
Generał Broni

Kadr z antypolskiego filmu dokumentalnego „Wśród sąsiadów” wyemitowanego 10 listopada w TVP w likwidacji - niemieccy żołnierze w ruinach Warszawy ratują żydowskiego chłopca, nakarmili go zaopatrzyli w ubranie i pieniądze i umieścili w szpitalu: :666 :n

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2025, 13:12 
Pułkownik
Pułkownik

A, ze szpilal miescil sie w Oswiecimiu juz nie podali..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2025, 13:35 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

O tym zapomnieli dodać.

Ale gęba tego żołnierza niemieckiego po prawej stronie jakby kogoś mi przypominała...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 listopada 2025, 13:43 
Pułkownik
Pułkownik

A, ze szpilal miescil sie w Oswiecimiu juz nie podali celowo.

Gdy przestrzegano przed zjawiskiem anonimizowania bandytow i zrzucanie odpowiedzialnosci poprzez zastepowanie nazywania wojsk niemieckich nazistowskimi (w istocie bezpanstwowymi) to lewaccy aktywisci smiali sie mawiajac, ze nie wszyscy Niemcy byli nazistami. Niemiecka propaganda zacierala rece.
Gdy po tysiackroc Polacy, ktorzy w przeszlosci ratowali Zydow apelowali aby nie przeinaczac historii zmyslonymi wersjami zdarzen gdzie jakoby to Polacy mordowali Zydow gdyz to zwyczajnie krzywdzace to lewacy zydowscy atakowali nawet tych zasluzonych w ratowaniu Zydow Polakow dajac im do zrozumienia, ze narazali sie okupantowi niemieckiemu niepotrzebnie, nadaremnie za sprawa wiary w idealy.
Dzis pojawiaja sie juz pierwsze owoce tych dzialan (zamierzonych czy nie) a odmozdzone spoleczenstwo (przepraszam, w kryzysie intelektualnym), bezradne zyciowo a na pewno uposledzone historycznie cieszy sie z obrazkow.
Prosze zajrzec na jakiekolwiek media spolecznosciowe gdzie ktos wrzuci powiedzmy historyczne zdjecie z II wojny swiatowej ukazujace swieza mogile pochowanego Niemca, ktory zginal na froncie i poczytac te lamenty wspolczucia jaki to bieak itp. Nikt nie mysli, ze ten ow sku...n ktorego koniec uwiecznilo zdjecie byc moze a raczej na pewno ma na sumieniu sporo niewinnych istnien zamordowanych w zaatakowanym kraju, nie tylko wojskowych istnien ale i cywilnych, nie tylko doroslych istnien ale i tych dzieciecych. Ten relatywizm moralny, odwracanie uwagi od zbrodni i zbrodniarza i komiksowanie odpowiedzialnosci jest pochodna braku odwagi swiadkow tych historycznych przeinaczen w mowieniu prawdy prosto w oczy.
Specyfika tresci historycznych manipulowanych i dotknietych gangrena AI odbiera szanse na prawde kazdemu komu pojawia sie watpliwosci. Niestety w tym sensie jestesmy juz w Matixie.
Kto ma sile, czas, pieniadze i determinacje by siegac i grzebac w archiwach przechowujacych oryginalne dokumenty? A kto w ogole jest w stanie poniesc wysilek intelektualny by poskladac to co odnajdzie w archiwach w wpojna calosc? Bo historia zapisana w sieci nie jest juz historia prawdziwa, nawet jesli wsrod fejkow sa wymieszane fakty to konia z rzedem temu kto to dzis odcedzi.
Wiem, ze tu na forum, ktorego specyfika jest smarowanie znaleziskami i odkryciami jak smarem trybow historii to dla wielu moze sie okazac histeria nieuzasadniona ale prosze porozmawiac z mlodym Anglikiem, Niemcem czy Holendrem a byc moze i Polakiem o ostatniej wojnie.. Zachecam do takich rozmow i wnioskow dokad zmierzamy swiadamoscia historyczna.
Zreszta, byc moze juz sie zetkneliscie z postawa, ze historia jest w dynamice swiata sztucznej inteligencji nieistotna. nic nie stanowiaca. Dzis liczy sie efekt jaki mozemy uzyskac czarami AI.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1991 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]