Teraz jest czwartek, 30 kwietnia 2026, 01:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 czerwca 2004, 07:45 
Porucznik
Porucznik

krzysiek skąd wyrwałeś ten artykuł :jump :jump , brzmi jak z FAKTU

autor moim zdaniem to totalny fantasta , rozumiem tworzyć legendy , niedomówienia , ale takie bujdy

choćby 2 "Akademia Muzyczna i nowy wydział prawa" -- obie budowy BUDOPOLU , i zaręczam budujący nie dokopali siędo metra , :jump , choć szkoda jakby tak było już byśmy tam byli

drugie "niezabudowany tunel powietrzny" tu pojechał -- przecież przed wojną ten teren był zabudowany .

A tak poza krytyką to nie sądzę że budowano metro. To nie budowla militarna , zachowałyby się dokmenty.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 czerwca 2004, 19:42 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Nie glupi pomysl z wypytywaniem kanalzy,teraz trzeba tylko sie poczic troche az szambojad przyjedzie :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 18 lipca 2004, 14:01 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

A co takiego opowiadali ci kanalarze z Krakowa???

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Wg mnie
PostNapisane: wtorek, 10 sierpnia 2004, 18:12 
Szeregowy
Szeregowy

Według mnie jest to jeden z podziemnych tuneli. :P

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 8 kwietnia 2006, 18:34 
Generał Broni
Generał Broni

Kuleczka napisał(a):
Troszeczke zmienie tamat.
Czy ktos z Was pamieta albo widzial dziure w ziemi, ktora powstala przez wymycie ziemi przez wode w czasie powodzi w 1997.
Chodzi mi o rejon ulicy Teatralnej przy P. Skargi. Znajduje sie tam jakis pomnik bodaj papieza , a obok jakis budynek w korym sie miesci jakis instytut geodezji czy cos takiego. Otorz mam informacje ze w czasie powodzi pomiedzy budynkiem , a pomnikiem , na parkingu powstala ogromna dziura w ziemi w skutek zapadniecia sie ziemi. Dziura byla dosc duza, bo wpadlo do niej w calosci kilka rosnacych tam drzew. Gdy woda zaczela sie cofac, to cala woda z rejonu ul Teatralnej splynela wlasnie do tej dziury. Po powodzi, w ramach sprzatania, dol zostal zasypany przez kilkanascie ciezarowek z gruzem. Czy ktos cos wie na ten temat? Moze jakies fotki z okresu powodzi z tego rejonu? Wydaje mi sie ze musialo sie tam COS znajdowac. Musi to byc pomieszczenie o dosc duzej kubaturze, albo tunel ktorym ta cala woda mogla gdzies splynac....

Takich zapadlisk było więcej!np Traugutta,Legnicka-powstały wielkie zapadliska zrobione silami płynącej wody która dostała się pod jezdnię i wymyla grunt tworząc pustkę :=

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 8 kwietnia 2006, 18:46 
Generał Broni
Generał Broni

Metro może być głebokie i wówczas moze być prowadzone dowolnie o ile warunki geo.na to pozwalają lub płytkie-w wykopie nakrytym betonowym stropem -tok jest chyba w Berlinie-nad nim najcześciej jest pas zieleni między jezdniami,park,rzadziej ulica.A domy nie mogą na tym stać.Myśle żę w BRESLAU to drugie by moglo wchodzic w grę.ale to gigantyczna inwestycja realizowana w wielkim mieście i to jawna!POWINNO MNÓSTWO LUDZI O TYM WIEDZIEĆ!!!GAZETY PISAĆ!!!A GDZIE SAMO METRO???POD ZIEMIĘ SIĘ ZAPADŁO??? :jump :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 8 kwietnia 2006, 19:14 
Porucznik
Porucznik

Witam gdy czytam te opowiesci przypomina sie bardzo podobna historia odnosnie Szczecina . Nawet czesc opisów jest identyczna np. Tunel do Berlina wjazd przy dworcu wykafelkowane sciany itp. Oczywiscie do dzis u nas tj. Szczecin nikt niczego nie znalazł i pewnie tak bedzie bo jak dla mnie wszystko to wymysły i bajki .Panowie badzmy realistami czy napradwde budowa metra mogła być az na tyle nie widoczna , przeciez musiały by sie zachować jakieś kwity, rachonki ,nawet tak prozaiczna rzecz jak ziemia gdzie ja wywalano m skad brano beton itp, co z pozostałosciami po budowie i znacznie szersza relacja ludzi , robotników . Oczywiscie nie twierdze ze wszyscy klamią , jednak sami z dosiwdczenia wiemy ze jak ludzie potrafią fantazjowac np. tradycyjnie "Tygrys w stawie" . Podziemia mogą istniec ale daleki jestem od stwierdzenia ze jest to jakaś wielka siec tuneli . Pozdro Koniu

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 18 września 2006, 18:15 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam Brdzo Dobry wontek Też sie tym Interesuje Słyszałem o tym Podobno miało 2 piętra Jedno wejście podobno było w Sex szopie tak słyszałem a drugie w Muzeum Kolei na Dworcu Głównym Podobno wiadomość nie jest potwierdzona macie morze jeszcze jakieś informacje na ten temat.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 października 2006, 22:22 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

tak, gdzie na Dworcu Glownym PKP we Wroclawiu masz muzeum koleji

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 3 października 2006, 23:50 
Moderator
Moderator

[BS]Wolf - ten filmik z tymi podziemiami na regionalnej "5" sprzed kilku lat mam nagrany na VHS. Przeoczyłeś jeden fakt: film był nadany 1 kwietnia i na koniec narrator dodał, że nie wszystko w reportażu jest prawdą .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 października 2006, 03:42 
Podporucznik
Podporucznik

witam
Sam wrocław , posiada dużo tajemnic, część , znajdziecie w książce ,Pani Lamparskiej , prawdą jest natomiast to że pod całym wrocławiem , ciągną sie tunele, w czasie wojny ,rozbudowane, w kryteriach P-lot jak i szpitale podziemne ,
znam osobę która twierdzi że pod stadionem jest kilku poziomowa budowla,
kto jest z wrocławia (ja nie) ma szanse łatwo sprawdzić przed dworcem głównym na skrzyżowaniu jak wieżdżają tramwaje wszystko się trzęsie, prosta oznaka pustego pomieszczenia pod skrzyżowaniem.sam jestem ciekaw co i jak było zbudowane ,ale z tego co wiem , ruscy jak opanowali wrocław , poplombowali wejścia do podziemi , i " powiedzieli byłemu zażądcy miasta że to miasto to wielka mina" skąd to stwierdzenie?
pozdrawiam
johnny40

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 października 2006, 07:43 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

johnny40 napisał(a):
witam
Sam wrocław , posiada dużo tajemnic, część , znajdziecie w książce ,Pani Lamparskiej , prawdą jest natomiast to że pod całym wrocławiem , ciągną sie tunele, w czasie wojny ,rozbudowane, w kryteriach P-lot jak i szpitale podziemne ,
znam osobę która twierdzi że pod stadionem jest kilku poziomowa budowla,
kto jest z wrocławia (ja nie) ma szanse łatwo sprawdzić przed dworcem głównym na skrzyżowaniu jak wieżdżają tramwaje wszystko się trzęsie, prosta oznaka pustego pomieszczenia pod skrzyżowaniem.sam jestem ciekaw co i jak było zbudowane ,ale z tego co wiem , ruscy jak opanowali wrocław , poplombowali wejścia do podziemi , i " powiedzieli byłemu zażądcy miasta że to miasto to wielka mina" skąd to stwierdzenie?
pozdrawiam
johnny40

ksiazki pani Lamparskiej sugeruje traktowac z przymrużeniem oka. Skądinąd urodziwa i przesympatyczna kobitka ma jednakowoż zdolnośc do niesamowitego stopniowania emocji. Zgadzam sie ze Dln Śląsk to jedna wielka tajemnica i wiele tu miejsc pelnych zagadek ale nie traktowalbym wszystkich informacji zawartych w jej ksiazkach tak absolutnie stuprocentowo powaznie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 października 2006, 16:15 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Tak naprawde, jedyna dobra ksiazka tej autorki to byla ta o zamkach. Przy tej o podziemiach i skarbach mozna bylo :no dostac przy probach weryfikacji...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]