Teraz jest piątek, 16 stycznia 2026, 20:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 812 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 55  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 listopada 2006, 17:14 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

miało być zwrócił zarobił na siebie w jeden dzień dałem za niego 180zł z przesyłką
pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 listopada 2006, 18:06 
Generał Brygady
Generał Brygady

Czesć Frytek123 !
Wcześniej pisałeś, że kupiłeś neodymka za 60 zł - to nim działałeś????????

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 listopada 2006, 22:16 
Kapitan
Kapitan

A ja czytalem uwaznie i sie dowiedzialem ze frytek kupil sobie dodatkowy magnes.Co do szukania to jakie miejsca polecacie bo ja nie mam zadnego pomyslu w moich okolicach.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 7 listopada 2006, 22:54 
Generał Brygady
Generał Brygady

Niedoczytałem.............. ;)
Faktycznie MOC!!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 listopada 2006, 02:15 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Frytek, jaki u Ciebie jest cennik na złomie?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 listopada 2006, 11:25 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

za złom policzyli mi po 65gr bo to gruba stal ja nie wiedziałem że oni na złomie to rozróżniają stal a stal i różne ceny można dostać od 50gr do 65gr właśnie tyle mi policzyli a i jeszcze w prezencie dostałem bagnet z biciami W.P i nr ale strasznie zjechany chyba nim świnie ktoś szlachtował a co do miejsc to polecam place z mapami ja tak robie najlepsze są oczywiście mosty lub gdzie kiedyś był most a na starej mapie można znaleźć ,warto też szukać gdzie stacjonowało wojsko np. wlasach przy rzece dużo amunicji no i oczywiście stale kotwiczki ,błystki sie wyciąga nawet harpun na ryby wyciągnołem tak ogólnie to bardzo mi sie spodobało chodzić z magnesem oczywiście z wykrywką też
pozdr.
aa jeszcze zdradze wam tajemnice gdzie na bank można coś wyciągnąć magnesem ale czy powinienem zdradzać tajemnice?
pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 listopada 2006, 17:29 
Kapitan
Kapitan

Ja mysle ze powinienes pomoc kolegom neodymowcom...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 listopada 2006, 22:35 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

powiem gdzie naprawde warto szukać lepiej żeby skarby były wydobyte i cieszyły oczy czyjekolwiek niż rdzewiały w....
Więc rozmawiałem kiedyś ze starym milicjantem i opowiadał mi jak to w latach 50-ch,60-tych,70-ych i 80-tych odbierali ludziom broń z wojny zabierali też jak opowiadał i bagnety szable i wszystko to musieli ewidencjonować i do magazynów a potem jechało do huty no właśnie ale nie wszystko jechało do huty opowiadał jak nie chciało im sie pisać kwitów i innych papierów i wiele takich zdobyczy jak karabiny bagnety i szable nawet wrzucali do studni przy posterunku milicji i mówił że wszyscy tak robili pokazał mi nawet taką studnie gdzie oni milicjańci wrzucali to wszystko na starej komendzie i polecam wam szukajcie studni przy starych posterunkach milicji i w sąsiedztwie naprawde warto
pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 listopada 2006, 23:09 
Kapitan
Kapitan

No ogolnie co do neodymania to studnie sie wydaja bardzo atrakcyjne, ale ciezko bedzie znalezc gdzies studnie przy posterunku policji ale ogolnie trzeba zaatakowac studnie i poszperac bo fajne rzeczy mozna w nich znalezc.U mnie w miescie nie ma szans na studnie przy posterunku ale w okolicy sa takie miejsca to pomysle.pozdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 listopada 2006, 16:51 
Moderator
Moderator

frytek123 napisał(a):
powiem gdzie naprawde warto szukać lepiej żeby skarby były wydobyte i cieszyły oczy czyjekolwiek niż rdzewiały w....
Więc rozmawiałem kiedyś ze starym milicjantem i opowiadał mi jak to w latach 50-ch,60-tych,70-ych i 80-tych odbierali ludziom broń z wojny zabierali też jak opowiadał i bagnety szable i wszystko to musieli ewidencjonować i do magazynów a potem jechało do huty no właśnie ale nie wszystko jechało do huty opowiadał jak nie chciało im sie pisać kwitów i innych papierów i wiele takich zdobyczy jak karabiny bagnety i szable nawet wrzucali do studni przy posterunku milicji i mówił że wszyscy tak robili pokazał mi nawet taką studnie gdzie oni milicjańci wrzucali to wszystko na starej komendzie i polecam wam szukajcie studni przy starych posterunkach milicji i w sąsiedztwie naprawde warto
pozdr.

Niechcialbym kolegow zniechecac, ale tego typu opowiesci sa niestety malo prawdziwe, (zwlaszcza w kontekscie lat 70 i 80-tych), tak sie składa ze mam w tym srodowisku kilku znajomych, co pamietaja stare dobrze czasy (czyt za komuny) i prawda jest taka ze do huty nie wszystko trafialo i a jesli juz to glownie zlom ......... a juz na pewno nie bron biala, do studni niestety takze nie ......... opowiadali i co najlepsze specjalnie sie z tym nie kryli, jak sie pisalo lipne protokoly przekazania i tym podobne wałki krecilo :wq, zreszta jednen z tych znajomych nota bene byly rusznikarz ma calkiem przyjemna kolekcje broni mysliwskiej ( zdekowanej) ktora oficjanie dawno jest szynami kolejowymi.. i co najlepsze ma ja legalnie ..........
To tyle od siebie, a studnie przyjemne sa owszem woda stojaca tak stali nie zalatwia jak przeplywajaca, ludzie na szybko pozbywali sie w ten sposob wielu ciekawycch rzeczy, nie tylko broni........wiec zapewne warto.
Kozystajac z okazji bo nie siedze w "wedkowaniu magnetycznym" jak sie takie cos czyli neodymek sprawuje w zbiornikach silnie zamulonych ????

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 listopada 2006, 16:54 
Kapitan
Kapitan

Jezeli chodzi o silnie zamulone to zalezy bo moz ebyc ciezko ale to wszystko zalezy od warstwy mulu czytalem o patencie z tyczka ze mozna magnes wciskac w mul zeby go spenetrowac

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 listopada 2006, 16:15 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

a to zdzisiejszego dnia
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7fc ... 190ce.html
[ img ]
oczywiście to nie wszystko jeszcze lufa od prawdopodobnie mausera taśma amunicji i inne fanty
i to pod jednym mostem

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 listopada 2006, 17:10 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Frytek popraw proszę link, bo zdjęcie się nie chcę otworzyć (na miniaturce niewiele widać).

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 listopada 2006, 18:59 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 listopada 2006, 18:59 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 812 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 55  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]