Teraz jest sobota, 20 września 2025, 01:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Miła niespodzianka
PostNapisane: sobota, 11 listopada 2006, 15:35 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Witam!

To i owo, co mi się ostatnio przydarzyło:

Szukając ładowarki samochodowej do mojego wykrywacza znalazłem kilka stron, lecz cena zabijała. Wpadłem na pomysł, że sobie sam zrobię, tylko muszę mieć schemat.
Napisałem bezpośrednio do tej firmy (zagranicznej) z prośbą o przysłanie schematu. Oczywiście szanse były prawie żadne na jego otrzymanie. Miła Pani w odpowiedzi zapytała "po co mi schemat? Nie udostępniają swoich skrytych technologii." Wyjaśniłem, że w Polsce nie jest to tania rzecz i sobie zrobię sam z części ogólnodostępnych. Fakt, że wykrywacze też do tanich nie należą i skoro mnie stać na niego to dlaczego sobie nie kupię ładowarki. Ale takiej odpowiedzi nie usłyszałem.
Ku mojemu zaskoczeniu dostałem informację, że skoro się zbliżają święta, proszą o mój adres i wyślą go za free. Szczęka mi opadła. Minął niecały tydzień i mam go już w domu.
Ta firma zrobiła na mnie wrażenie. Sądzę, że pozostanę już jej wierny, za takie załatwienie sprawy. Widać, że bardzo dbają o klienta.
Celowo nie piszę tutaj o firmie - wiadomo.

Teraz już widzę stosy @ do firm z takimi zapytaniami ;) Ale nie o to chodzi. Klient docelowy to najważniejsza osoba - niech firmy dbają o niego :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 11 listopada 2006, 19:12 
Weteran
Weteran

Witam.

Zico- masz doskonały opis w sprzęcie, którego uzywasz:) Dla -inteligentych wystarczy:)

Dzięki, za podzielenie się-zdaniem o firmach.

Pozdro, India bez bandy:)

P.S-Proponuję-by w dziale "wykrywacze"-dac ten opis.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 listopada 2006, 00:26 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

india napisał(a):
Zico- masz doskonały opis w sprzęcie, którego uzywasz:) Dla -inteligentych wystarczy:)

Dzięki, za podzielenie się-zdaniem o firmach.

Nie ma problemu :)

Do przesyłki dostałem podziękowania z wizytówką (to był kolejny szok) oraz najlepsze ustawienia wykrywacza na różne gleby do poszukiwania monet z wyjaśnieniem. W języku angielskim, ale bardzo przyjaznym do zrozumienia. Jak ochłonę to wstawię, może ktoś przetłumaczy, widzę, że jest konkret. Dużo w sieci szukałem setupów na monety, ale to, co otrzymałem to jednak wykracza poza te kręgi :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Miła niespodzianka
PostNapisane: niedziela, 12 listopada 2006, 17:51 
Generał Brygady
Generał Brygady

Zico napisał(a):
Sądzę, że pozostanę już jej wierny, za takie załatwienie sprawy. Widać, że bardzo dbają o klienta.

Ja nie wiem Zico czy warto być wiernym - może i dbają o klienta ale sprzęt robią coś delikatny jak na tę porę roku :666 :666

Pozdro

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 listopada 2006, 18:27 
Moderator
Moderator

myślę, że firma zasłużyła na wstawienie swojej nazwy w ten wątek :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 listopada 2006, 20:50 
Generał Brygady
Generał Brygady

mirek napisał(a):
myślę, że firma zasłużyła na wstawienie swojej nazwy w ten wątek :)

Ech, niech to zrobi Kuba (Zico) - bo będzie, że jestem malkontentem. Ale sprawa wyszła dopiero dzisiaj na wykopkach - powiem tylko tyle - pół szklanki wody :666

Pozdroofki

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 listopada 2006, 23:57 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Ok. Minelab zrobił tą przyjemność, i to ten europejski :)
A dzisiejsze przygody z wykrywaczem są opisane w tym wątku: viewtopic.php?t=34232&start=12
Tydzień wcześniej zająłem się jego czyszczeniem i chyba zrobiłem to bardzo przesadnie :) Oczywiście wyłączając pralkę w tejże całej jakże operacji - o wykrywacz trzeba dbać, ale bez przesady ;) Już jest wszystko ok, a woda dostała się otworami głośnikowymi - niestety szczelna w drugą stronę, bo żeby się wydostać musiałem rozkręcić dostęp do elektroniki...
Tam wykrywacz to pikuś w stosunku do tego, co się przytrafiło Karolowi, ale to już w wątku powyższym.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 listopada 2006, 00:10 
Generał Brygady
Generał Brygady

Zico napisał(a):
Tam wykrywacz to pikuś w stosunku do tego, co się przytrafiło Karolowi, ale to już w wątku powyższym.

Tak, to racja - ze szpitala wyleźliśmy nieco po jedenastej - Karol w gabinecie krzyczał jak dusza potępiona - ściągali mu coś z kolana.
Mam nadzieję, że do następnej wyprawy będzie OK.

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 listopada 2006, 09:47 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

IdeL napisał(a):
Zico napisał(a):

Tak, to racja - ze szpitala wyleźliśmy nieco po jedenastej - Karol w gabinecie krzyczał jak dusza potępiona - ściągali mu coś z kolana.
Mam nadzieję, że do następnej wyprawy będzie OK.

IdeL

Irek, mogłeś przynajmniej zrobić ze mnie bohatera i napisać, że nie pisnołem słowa :-)
A tak serio, to dzięki za pomoc.
Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale sam dopiero potem sobie to uswiadomiłem, iż pomimo tego, ze nieszczęsny rów był sporych rozmiarów, mniej więcej prawie mojego wzrostu, to wyczołgujac się z niego, pomimo zajeb..... bólu nie pozostawilem sprzetu, tylko dzielnie go wyciągnołem za sobą :jump - toż to głupota była, szczeście w nieszczęściu, że ciągnąc nogę za soba usłyszałem ponowne chrupnięcie i wszystko wskoczyło na swoje miejsce.
Ale ten doktorek, w szpitalu, co sprawdzał, jak daleko iglą siegnie w głąb mojego kolana, to miał szcząście, że nie miałem saperki pod ręką, na kontrolę, przynajmniej fiskarsa biore w kieszeń :-)

przyszły tydzień na 100% odpada, dopiero dziś w nocy zaczeła puchnąc.

Pozdrawiam i raz jeszcze dzięki.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 13 listopada 2006, 09:56 przez karol_poznan, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 listopada 2006, 09:55 
Generał Brygady
Generał Brygady

karol_poznan napisał(a):
przyszły tydzień na 100% odpada, dopiero dziś w nocy zaczeła puchnąc.

No to zamiast do roboty w chacie sobie posiedź, okład z ciepłej piersi, herbata z prądem i te sprawy :1
Wykogutuj się do niedzieli bo jeszcze sezon trzyma :za

Pozdro

IdeL

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 listopada 2006, 23:06 
Generał Brygady
Generał Brygady

karol_poznan napisał(a):
Irek, mogłeś przynajmniej zrobić ze mnie bohatera

Tak, wszem i wobec ogłaszam, że Karol zachował się jak bohater, a jeśli nie jak bohater, to był na pewno rasowym twardzielem :)
Ja osobiście patrząc na męki Karola w samochodzie chciałem zdeponować Pawła i Kubę na nalbliższym przystanku MPK - wiadomo, zdrowi zawsze dadzą sobie radę ;)
A Karol dzielnie zdecydował się na rozwiezienie ich do chaty (auto było jego) - to naprawdę super akt.
No i u chirurga - śmiać się można jak tam się nie siedzi - gdybym ja był na jego miejscu, nawet połamany w dzięsieciu miejscach (z kręgosłupem włącznie) - na widok chirurga chcącego ściągać ze mnie jakieś płyny pewnie ustanowiłbym jakiś rekordzik w biegu na przełaj i z przeszkodami :ojoj

Pozdro

IdeL

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]