Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 03:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2007, 13:26 
Główny Administrator
Główny Administrator

Argo masz rację sa wśród nich normalni, ale nie zapominaj, że oni też kopią więc w oczach tego osobnika to tacy sami przestępcy jak my wiec ich bym do tego wora nie wcisnął, a jeżeli czują się urażeni to przepraszam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2007, 20:58 
Weteran
Weteran

Witam.

Długo mnie nie było na tym forum...Ale czasem -należy zajrzeć choćby po to, by posłuchać "pogrobowców ORMO".

Czytając ten wątek...nasuwa mi się jedna konkluzja...

Kwintesencją całej tej dyskusji jest fragment wiekopomnego dzieła J.Haska: Przygody Dobrego Wojaka Szwejka podczas Wojny Światowej, rozdz. III pt- Szwejk przed lekarzami sądowymi.

Otóz zanim Szwejk trafił przed oblicze lekarzy sądowych znalazł się w dyrekcji POlicji I Prokuraturze. Tam dostarczając coraz nowszych dowodów swej winy stał się wypadkową założenia iż w tych instytucjach: cyt. " & Zwyciężał, & Dusił, & Bałwanił, & Parskał, & Śmiał się, & Groził, & Zabijał i & Nie przepuszczał nikomu. Byli to żonglerzy praw, kapłani liter kodeksowych, pożeracze oskarżonych, tygrysy austyackiej dźungli, wymierzający skok na oskarżonego podług numerów paragrafów."

Drogi Panie Ponury ( z obrzydzeniem to piszę, ponieważ nie jesteś wart tego niku). POnury, czyli major PIwnik- zastrzeliłby każdą kanalię, która donosi na swoich. Może TY jeszcze nie doniosłeś..ale publicznie nawołujesz do pisania anonimów i kierowania spraw do BSW. Tym, którzy nie wiedzą co-to jest BSW-tłumaczę- to Biuro Spraw Wewnętrznych Policji. Czyli-śą to osobnicy którzy upierda...ją Policjantów za wykroczenie lub przestepstwa w służbie. Np. jeżeli Policjant pobije sprawcę, który wczesniej wyrwał babci torebkę z emerytura pobrana z banku i złamał jej przy tej okazji kości np. przedramienia i spuścił ją po schodach w dół -i taka łachudra ( ten sprawca) - się na to zażalił -to wtedy wchodzi BSW. Jestem pewna, że większość z Was Forumowiczów- tak samo jak ten potencjalny Policjant potraktowałby sprawcę. Ale...nad Wami-czuwa tu taki Ponury..Proponujacy donosy do BSW - w środowisku Policjantów traktowane jako już nie śmieć..ale szambo. Gratuluje Ponury - nisko upadasz.

Analizując ton Twoich wypowiedzi należy stwierdzić, że jesteś POlicjantem mającym staż służby tak długi jak gwarancja na wodę sodową. Jestes produktem najnowszego trędu szkolenia w tym cyrku tj. zapomnij o rozumie, wykonuj polecenia. Być może za uwalenie kilku poszukiwaczy -odbierasz co kwartał premię w wysokości 250 złoty na rękę. Bo większych nie daja;) Zastanów się... CZy opłaca się być "świnią" za takie niestety judaszowe srebrniki.

W wypowiedziach Twoich zamieszczonych na tym forum-jest masa niekonsekwencji i nielogiki. Raz piszesz iż prowadziłes dwa dochodzenia w sprawie uzycia broni i wykorzystania materiałów wybuchowych , a tego tego samego dnia -w innym watku piszesz-= , że wlepiasz mandaty poszukiwqczom. Najpierw sugerujesz, że jesteś dochodeniowcem... A potem -piszac o mandatach oraz raportach dowódcy zabezpieczenia dajesz dowód , iż nie jesteś żadnym dochodzeniowcem, lecz Policjantem z Oddziałów Prewencji, lub Kompani patrolowo-Interwencjyjnej. Czxyli-na tym forum jestes zwykłym kłamcą-przedstawiając się tak-jak okoliczności wymuszają. Brawo.

Proponuję bys w wolnej chwili zalogował się na forum policyjnym ifp.pl - i tam zaczął wskazywać kolegom po fachu, by zgłaszali sprawy do BSW. Takie insekty zostaja tam zagryzione w momencie. Wbrew pozorom mój drogi- prawdziwe psy -zagryzaja kundle i wszelkiej maści szczeniaki.

I najważniejsze ... panie POnury -wypowiadając się na tym forum i ujawniając publicznie iż prowadziłes ( w co nie wierzę, bo łżesz! ) takie lub inne postepowania dotyczące uzycia broni palnej ze skutkiem śmiertelnym i uzycia materiałów wybuchowych w innej sprawie - ujawniasz tutaj conajmniej tajemnicę służbowa. Oraz ekspertyzy biegłych-które równiez sa conajmniej poufne. Może je ujawnić sąd, lub prokurator. Do wypowiadania się w kwestii prowadzonych postepowań przygotowawczych- upoważnieni sa jedynie rzecznicy prasowi poszczególnych jednostek na poziomie KPP lub KMP. Inni maja trzymac pysk na kłódkę. A każde ujawnienie jest przekrocvzeniem kompetencji służbowych- i to własnie Twoje wypowiedzi panie Ponury -kwalifikuja sie do zainteresowania przez BSW. Pamiętaj- Kto mieczem wojuje -ten od niego ginie. Co stanie się-gdy userzy wezma sobie do serca Twoje uwagi..i doniosą- o twoim przekorczeniu uprawnień służbowycgh? Zaden nieupoważniony Policjant nie ma prawa wypowiadać się nt. prowadzonych ani przez siebie, ani w swojej jednostce czynnosci słuzbowych. Zostawiam Twoje zachowanie B. S. W -czyli tłumacząc na moje- bez swoich wniosków.

Nie pozdrawiam, India

A propo... Drogi FDJocie...Opócz wymienionych przez Ciebie prac, do kótrych potrzebne sa pewne cechy charkteru-pragne dodać: artystów, pisarzy, piosenkarzy, złodziei, kieszonkowców, oszustów, wszelakiej maści windykatorów i naciągaczy pracowników banku.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2007, 23:54 
Podporucznik
Podporucznik

india napisał(a):
Drogi Panie Ponury ( z obrzydzeniem to piszę, ponieważ nie jesteś wart tego niku). POnury, czyli major PIwnik- zastrzeliłby każdą kanalię, która donosi na swoich.

Czy niektórzy Policjanci popełniający przestępstwa to tzw. "swoi" ? Czy to powód,aby tolerować albo kryć popełniane przez nich przestępstwa? To Policja. Jak można w ogóle coś takiego tolerować?

india napisał(a):
Może TY jeszcze nie doniosłeś..ale publicznie nawołujesz do pisania anonimów i kierowania spraw do BSW.

A gdzie poza prokuratorą powinno się zgłaszać takie sprawy jak nie do BSW? To są przestępstwa, czy ty wiesz co to jest przestępstwo?

india napisał(a):
jeżeli Policjant pobije sprawcę, który wczesniej wyrwał babci torebkę z emerytura pobrana z banku i złamał jej przy tej okazji kości np. przedramienia i spuścił ją po schodach w dół -i taka łachudra ( ten sprawca) - się na to zażalił -to wtedy wchodzi BSW.

Co to za metody? Milicja już dawno się skończyła. Jak można w ogóle coś takiego pochwalać? Policjant jest od zebrania dowódów kradzieży dla prokuratora(prowadzenia sprawy), a nie wymierzania jakieś chorej sprawiedliwości. Od tego jest chyba sąd, czyż nie?

india napisał(a):
Jestem pewna, że większość z Was Forumowiczów- tak samo jak ten potencjalny Policjant potraktowałby sprawcę. Ale...nad Wami-czuwa tu taki Ponury..

Co to za bzdurne porównanie? Różne sprawy prowadziłem, ale nigdy nie wpadłem na pomysł, aby bić czy znieważać podejrzanego lub świadka. Skąd ty się urwałaś? Znasz coś takiego jak kodeks karny czy kpk?

india napisał(a):
Proponujacy donosy do BSW - w środowisku Policjantów traktowane jako już nie śmieć..ale szambo. Gratuluje Ponury - nisko upadasz.

Bzdura. Nie znasz tego środowiska skoro piszesz takie rzeczy. Donosy w tej firmie to codzienności. Poczytaj na cytowanym przez siebie forum ifp.pl odpowiednie tematy :)

india napisał(a):
Analizując ton Twoich wypowiedzi należy stwierdzić, że jesteś POlicjantem mającym staż służby tak długi jak gwarancja na wodę sodową.

Niestety, przykro mi, ale nie trafiłaś z tymi bzdurami. Mam już jedenaście lat służby :) Wspominałem jedynie o uwaleniu poszukiwaczy zajmujących się odnajdywaniem oraz handlem bronią, częściami broni oraz materiałami wybuchowymi. O żadnej premi nie mówiłem ani słowa.

india napisał(a):
CZy opłaca się być "świnią" za takie niestety judaszowe srebrniki.

Moim zdaniem opłaca się być policjantem, mającym czyste ręce. Także wielu moich kolegów tak uważa. Nie wiem skąd wzięłaś tą "świnię". Czy wywiązywanie się ze swoich obowiązków to powód aby kogoś nazywać "świnią", "taboretem" itd. Co to za poziom prostactwa twój oraz twoich kolegów?

india napisał(a):
W wypowiedziach Twoich zamieszczonych na tym forum-jest masa niekonsekwencji i nielogiki. Raz piszesz iż prowadziłes dwa dochodzenia w sprawie uzycia broni i wykorzystania materiałów wybuchowych , a tego tego samego dnia -w innym watku piszesz-= , że wlepiasz mandaty poszukiwqczom. Najpierw sugerujesz, że jesteś dochodeniowcem...

Nie wiem, skąd masz jakiś taki dziwny tok myślenia. Gdzie tutaj brak logiki? Można najpierw pracować w patrolu ileś lat, potem robić dochodzenia i śledztwa, potem kryminalna i znowu patrol, ale po cywilnemu i co w tym dziwnego?

india napisał(a):
A potem -piszac o mandatach oraz raportach dowódcy zabezpieczenia dajesz dowód , iż nie jesteś żadnym dochodzeniowcem, lecz Policjantem z Oddziałów Prewencji, lub Kompani patrolowo-Interwencjyjnej.

Nie trafiłaś. Bardzo mi przykro :)

india napisał(a):
wypowiadając się na tym forum i ujawniając publicznie iż prowadziłes ( w co nie wierzę, bo łżesz! ) takie lub inne postepowania dotyczące uzycia broni palnej ze skutkiem śmiertelnym i uzycia materiałów wybuchowych w innej sprawie - ujawniasz tutaj conajmniej tajemnicę służbowa.

Fakty te są znane i odpowiednio w 1998 roku i 2000 roku zostały ujawnione w wypowiedziach dla prasy przez rzecznika prasowego KMP Gdańsk i KMP Gdynia. Nie powiedziałem nic nowego. Poczytaj sobie proszę co to jest "tajemnica służba", "informacje poufne" itd. w odpowiednich ustawach, rozporządzeniach oraz wytycznych KGP.

india napisał(a):
ekspertyzy biegłych-które równiez sa conajmniej poufne.

Ekspertyzy biegłych nie mają nic wspólnego z ustawą o ochronie informacji niejawnych. Poufne? Skąd ty to wytrzasnęłaś :)

india napisał(a):
Twoje wypowiedzi panie Ponury -kwalifikuja sie do zainteresowania przez BSW.

A w życiu :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2007, 23:56 
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Tym, którzy nie wiedzą co-to jest BSW-tłumaczę- to Biuro Spraw Wewnętrznych Policji. Czyli-śą to osobnicy którzy upierda...ją Policjantów za wykroczenie lub przestepstwa w służbie.

Ktoś to robić musi, praca jak każda inna... chyba nie da się tego porównać ze "społecznym doniesieniem" na konkurencyjnego kolekcjonera itp.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 lutego 2007, 00:04 
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Ja oraz wielu z moich kolegów od lubienia nie jesteśmy. I nadal sobie będziemy rasować statystyki na starych zamkach od Mausera.... hehe

Panowie z CBŚ czytający to forum muszą mieć niezły ubaw z takich Policjantów... :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 lutego 2007, 00:19 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Ponury bez jaj, jeśli po 11 latach służby piszesz te farmazony to albo jesteś "dziwadłem policyjnym" w skali kraju, albo co bardziej podejrzewam zgrywasz się tylko tu na forum. Do emerytury tylko 4 lata, wyluzuj człowieku bo swoim zaślepieniem chluby to raczej firmie nie przynosisz :czerwona

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 lutego 2007, 01:05 
Porucznik
Porucznik

india napisał(a):
Może TY jeszcze nie doniosłeś..ale publicznie nawołujesz do pisania anonimów i kierowania spraw do BSW. Tym, którzy nie wiedzą co-to jest BSW-tłumaczę- to Biuro Spraw Wewnętrznych Policji. Czyli-śą to osobnicy którzy upierda...ją Policjantów za wykroczenie lub przestepstwa w służbie. Np. jeżeli Policjant pobije sprawcę, który wczesniej wyrwał babci torebkę z emerytura pobrana z banku i złamał jej przy tej okazji kości np. przedramienia i spuścił ją po schodach w dół -i taka łachudra ( ten sprawca) - się na to zażalił -to wtedy wchodzi BSW.

Troche to przesadzone i przejaskrawione , dałaś taki manipulacyjny kawałek z tą Babcią , ABW zajmuje sie tez innymi i rzeczami np korupcji , przestepstw kriminalnych w Policji i tutaj Ponury ma racje ze wlasnie takie rzeczy należy tepić w MSW . Co innego że postawa Ponurego powoduje ze ma sie negatywne odczucia do tej instytucji. Jego podejscie jest typowo czarno białe . A może jest troszke inaczej , może Ponury po 11 latach w Policji po prostu stracił nadzieje ze panuje w tym systemie logika , zaakceptował to ze trzeba robic tak jak karzą i każdego poniedziałku liczy dni do wolnej Niedzieli . Dokładnie tak jak pani Jadzia z piekarni , pan Andrzej spawacz i Karolina fryzjer .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 lutego 2007, 01:06 
Moderator
Moderator

strażnik napisał(a):
Ponury bez jaj, jeśli po 11 latach służby piszesz te farmazony to albo jesteś "dziwadłem policyjnym" w skali kraju, albo co bardziej podejrzewam zgrywasz się tylko tu na forum. Do emerytury tylko 4 lata, wyluzuj człowieku bo swoim zaślepieniem chluby to raczej firmie nie przynosisz :czerwona

Jak na niego szczekaja tak sie odszczekuje.

A kto teraz chlube przynosi?
Chyba aktorzy z seriali policyjnych jak to wspaniale i blyskotliwie rozwiazuja sprawy...
A TV karmi tym widza by choc troche poprawic opinie.

OGOLNIE WYLUZUJCIE WSZYSCY

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 lutego 2007, 01:42 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

wiecie co, po przeczytaniu tych wszystkich wypowiedzi zastanawia mnie już tyko jedna kwestia. Ilu spośród nas jest policjantów??? Założę się, że co najmniej kilku, tyle że wszyscy potrafią się jakoś dogadać poza Ponurym... Po kij robić głupią zadymę?? Żyjmy wszyscy w zgodzie! :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 lutego 2007, 02:19 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

wszyscy lubimy mieć namacalnego wroga, do którego można bezpośrednio strzelić.... A pamiętacie aferę, która wybuchła wokół pewnego prawnika, których jednych ścigał a innych nie? ;) Naszym problemem nie jest Ponury ani ów prawnik. Naszym problemem jest chore prawo.
Gdyby wszyscy policjanci działali tak ściśle wedle prawa jak Ponury, nasze dni byłyby policzone. Na szczęście wielu z nich zajmuje się innymi sprawami. Do póki w świetle prawa można zatrzymać posiadacza zardzewiałego zamka od Mausera nie możemy zwalać całej winy chorego prawa na jednego policjanta, który chce działać ściśle wg prawa.
Póki co nie mamy żadnych podstaw by twierdzić, że Ponury doniósł na któregoś z forowiczów. A kwestia działania ściśle wedle prawa podczas patrolowania terenu to sprawa innego wymiaru niż donosicielstwo. Chciałbym aby istniało w Polsce takie Prawo, które nie gryzło się z logiką i trzeźwym myśleniem. Takiego prawa nie mamy, a afera z Ponurym to tylko dalsze echo tej patologii.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 26 lutego 2007, 02:21 przez Kazik, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 lutego 2007, 02:20 
Moderator
Moderator

To była diagnoza, Kazik. Może teraz zaproponujesz terapię? Bo ja nie wierzę już w zadne cudowne konferencje, petycje, listy z podpisami, ani inne mikstury...

strażnik napisał(a):
...Żyjmy wszyscy w zgodzie! :1

A pewnie... Całkowicie popieram, Strażnik.
Twój post dam do przeczytania panom w czarnych bezrękawnikach, jak mnie znowu nawiedzą.
Z pewnością usiądziemy sobie potem w kółeczku i zaśpiewamy coś z Boba Dylana...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 26 lutego 2007, 03:19 
Weteran
Weteran

Witam.

POnury napisał:

Co to za metody? Milicja już dawno się skończyła. Jak można w ogóle coś takiego pochwalać? Policjant jest od zebrania dowódów kradzieży dla prokuratora(prowadzenia sprawy), a nie wymierzania jakieś chorej sprawiedliwości. Od tego jest chyba sąd, czyż nie?

Są to jedyne skuteczne metody w odniesieniu do takiego gówniarstwa. I nie wmawiaj tu pulicznie, że jest inaczej.
Wydział kryminalny, który zatrzyma takiego sprawcę i "rozpytuje go" celem dopasowania do innych podobnych czynów zwraca się do niego per - szanowny panie, może zechce pan łaskawie przyznac do innych podobnych przestepstw??? Widziałes Policję działająca w białych rękawiczkach? Oprócz RD oczywiście. Robota jest brudna- i nie załatwi się jej nie brudząc sobie rąk. Czyżbyś nie wiedział -jak zdobywa się dowody dla Prokuratury? Jeżeli nie wiesz- proponuję zapytac kolegów, którzy mieli postepowania z tytułu przekroczenia obowiazków służbowych. Zaiste -dziwna to musi być ta Twoja jednostka - gdzie do lumpa i bandziora podchodzi się jak do jasnie pana.

Ponury napisał:

Co to za bzdurne porównanie? Różne sprawy prowadziłem, ale nigdy nie wpadłem na pomysł, aby bić czy znieważać podejrzanego lub świadka. Skąd ty się urwałaś? Znasz coś takiego jak kodeks karny czy kpk?

Czyzbys był policyjnym biurokratą od wszczynania i umarzania dochodzeń? I może -nie mieszaj świadków z podejrzanymi. Mówimy wyłącznie o podejrzanych sprawcach dolegliwych zdarzeń.

Ponury napisał:

Bzdura. Nie znasz tego środowiska skoro piszesz takie rzeczy. Donosy w tej firmie to codzienności. Poczytaj na cytowanym przez siebie forum ifp.pl odpowiednie tematy

Codzienność? Ciekawe..może u Ciebie i w Twoim garnizonie. Ja do momentu przeczytania Twojej wypowiedzi byłam pewna , że jest to patologia-a nie codzienność. Proponuję Ci donieść do BSW na swoich kolegów, którzy np. jeżdza srodkami komunikacji miejskiej "na szmatę". Donosy na POlicjantów owszem -sa codziennościa ale w przypadku pisania ich przez Obywateli. Donos na kolegę zza biurka -jest patologią. ( oczywiście nie myślę o korupcji, sprzedawaniu danych przestepcom itp) I nie jest powodem do chwały.

Ponury napisał:
1.
"sam prowadziłem dwa takie przypadki na śledztwach. Porachunki lokalnych gangsterów. W jednym przypadku była to pepeszka z wykopków pod Przodkowem. Drugi przypadek to ładunek wybuchowy, wykonany z jakiś dziwnych mieszanek. Biegły z materiałów wybuchowych orzekł, że to składniki powyciągane z jakiś starych pocisków oraz amunicji" Nie rozsmieszaj mnie.

2. Mam już jedenaście lat służby Wspominałem jedynie o uwaleniu poszukiwaczy zajmujących się odnajdywaniem oraz handlem bronią, częściami broni oraz materiałami wybuchowymi. O żadnej premi nie mówiłem ani słowa. Gdzie tutaj brak logiki? Można najpierw pracować w patrolu ileś lat, potem robić dochodzenia i śledztwa, potem kryminalna i znowu patrol, ale po cywilnemu i co w tym dziwnego?

3.Fakty te są znane i odpowiednio w 1998 roku i 2000 roku zostały ujawnione w wypowiedziach dla prasy przez rzecznika prasowego KMP Gdańsk i KMP Gdynia. Nie powiedziałem nic nowego. Poczytaj sobie proszę co to jest "tajemnica służba", "informacje poufne" itd. w odpowiednich ustawach, rozporządzeniach oraz wytycznych KGP.

1 i 2.Brawo. 11 lat słuzby? I w 1998 roku przydzielono Ci sledztwo? Nie rozsmieszaj mnie. Z Twoich wypowiedzi wynika, że mając 2 lata służby -prowadziłes tak powazne dochodzenia. Zaskakujące- od kiedy to dostają takie Policjanci nie będący w służbie stałej? ( czyli nie mający ukonczonych 3 lat służby) Oczywiście od tej zasady sa wyjątki- czyli plecaki, protegowani, synowie notabli policyjnych itp.

3. Sam odpowiedziałes na moje pytanie. TO-rzecznik może ujawnić a nie TY. Ciebie obowiązuje tajemnica słuzbowa. I powiedz- mi od kiedy to materiały sprawy-nie są conajmniej poufne.

Ponury napisał:

Ekspertyzy biegłych nie mają nic wspólnego z ustawą o ochronie informacji niejawnych. Poufne? Skąd ty to wytrzasnęłaś.

Cały czas szanowny panie mylisz pojęcia. Najpierw piszesz , że prowadziłes dochodzenie... Potem powołujesz się na sprawe sprzed 10 lat, nie podając , że dyskutujemy-o zamierzchłych czasach. Proponuję, żebyś ujawnił ekspertyze biegłego , która moze byc kluczowa dla dochodzenia będącego w toku-a zobaczysz -co znaczy słowo poufne -i jak sympatycnzi sa panowie z BSW. Na przyszłość -pisz precyzyjnie i z zaznaczeniem, że przytaczasz sprawy leżace od wieków w archiwum. Gdybyś to zrobił -dyskusja byłaby bezprzedmiotowa.

A na marginesie- musisz sie powoływac na sprawy aż dekadę do tyłu? Czyzby tak kiepsko w twoim garnizonie było z wynikami?

I na koniec... Twoje ostatnie zdanie- "A w zyciu"

Pamietaj Policjanci dzielą się na : nieukaranych, ukaranych, i mających być ukaranymi. Inspektorat karał juz za takie głupoty...że nawet Twoja obecność na tym forum i dyskusja na temat niuansów pracy policjanta - może byc powodem. Chyba , że jesteś tu służbowo...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 lutego 2007, 13:49 
Podporucznik
Podporucznik

Witam

jakos specjalnie ochoty nie miałem by zabierać tu głos,ale się przełamałem (będzie krótko):

-Ponury prezentuje typowego dochodzeniowca (przynajmniej ja się z takimi do tej pory stykam),
ale faktycznie praca ta nie polega na mysleniu lecz na działaniu wg. ściśle wytyczonych reguł działania
i postępowania, które wszystko regulują, co jak w ich mniemaniu zwalania ich od myślenia

-do całej reszty oceniając policjantów zbytnio generalizujecie temat, sami sie oburzacie gdy archeo nazywa
poszukiwaczy złodziejami i hienami, bo jakis tam poszukiwacz x rozkopał stanowisko, a po wypowiedziach
jednego przedstawiciela oceniacie cała grupę, ale widocznie tak najłatwiej mysleć, więc pewnie to co
napisałem i tak nic nie zmieni więc sobie daruję bo i tak wiecie lepiej co i jak...

A propo donosów,a w szczególności do BSW, jeśli Ponury tak oficjalnie nawołujesz do donoszenia
na policjantów także u siebie w jednostce, to musisz być bardzo samotnym człowiekiem....
Acha jeszcze jedno jest takie przysłowie "Kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie....."

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 lutego 2007, 23:02 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Witam
Też miałem się nie odzywać:))
Musze tu poprzeć Szkodnika, zetknąłem się z różnymi osobami z Policji zarówno twardogłowym betomen, który interepreruje przepisy jak chce i nie jest w stanie samodzielnie nic powiedzieć dopuki nie sięgnie do tej czy innej ustawy czy też mu przełożony nie powie:)) Mam też znajomych w i mile wspominam z nimi imprezki czy szkolenia:))
Z rozrzewnieniem wspominam dzilnicowego, który nie wiedział co ma zrobić z bronią, bo coś było nie tak i pistolet strzelał dopiero po 3-4 krotnym ściągnięciu spustu:)) I chodził tak chyba z nią od pół roku.....
Biegłego sądowego co Mauzera C96 kalibru 8,15 przestrzelał amunicją 9mm....
Czy też panów z komendy stołecznej wrzucajacych w wał niewypały amunicji podczas przestrzeliwania broni....
Znajomy ma też sąsiada co jak ten robi grila czy jakiś inny meeting ten podchodzi akurat najblizej płotu, gdzie nieopatrznie ma grządki, choć miejsce najciemniejsze na całej działce i zbiera fasole z żoną i dziećmi przez 3h:))) A rady dobre daje jak nikt inny:))
Dla ponurego mam tylko taką mała - uwaga trudne słowo- parafrazę - "Był las, nie było Was, będzie las, nie będzie was":))
I tym optymistycznym akcentem....
Greg

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Snajper ze Szczecina
PostNapisane: piątek, 2 marca 2007, 15:37 
Moderator
Moderator

beryl napisał(a):
Chyba nie doceniasz kreatywności :cop . Fotka z dzisiejszego teleexpresu. Zdjęcie marne ale z wyglądu to czarnoprochowiec. Poprawcie mnie jak jest inaczej.

Renald napisał(a):
Jeżeli ten prymityw faktycznie używa czarnoprochowca, to już wiemy w którą stronę pójdzie planowana ustawa.
Mam jedynie nadzieję, że milicjanci się (jak to często bywa) mylą.

A jednak nie Colt.........

[ img ]

http://wiadomosci.onet.pl/1496216,11,item.html

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]