Teraz jest niedziela, 28 czerwca 2026, 07:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 maja 2007, 12:26 
Kapitan
Kapitan

Cytuj:
Opinia powinna być rzetelna, wyważona i bezstronna, nie powinna kierować się powierzchownością.

Fakt-z tym sprzetem to ciezka sprawa bo nikt go na oczy nie widzial-dlatego ja napisalem to co widac a na temat jego osiagow sie nie wypowiadam bo go widzialem tlyko na fotce.Druga sprawa to taka ze dopoki ktos sie nie wylamie i nie wyda tych 3 tys to nigdy sie nei dowiemy czy sprzet jest dobry czy nie-pozostaje tlyko czekac na kogos odwaznego i ciekawego swiata...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 maja 2007, 13:08 
Moderator
Moderator

Armand napisał(a):
Gdyby Twoje kultowe firmy wypuściły taki wykrywacz, to napisałbyś poemat na dwie strony. Opinia powinna być rzetelna, wyważona i bezstronna, nie powinna kierować się powierzchownością.

Czytałeś gdzies moje poematy na temat któregokolwiek z wykrywaczy?

A co do rzetelnej i wyważonej i bezstronnej opinii, to właśnie ze względu na brak takowych nie zdecydowałbym się na zakup takiego sprzętu.

Ostatnio edytowano niedziela, 6 maja 2007, 13:16 przez mirek, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 maja 2007, 13:15 
Moderator
Moderator

Armand napisał(a):
Mnie nieraz pytają się klienci, czy nie produkuję czegoś droższego.

Może pytają z ironią, mając na myśli coś lepszego? :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 maja 2007, 13:45 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Głupio umieszczony wtyk słuchawek.

Czy to graficzne odzwierciedlenie przedmiotu działa też w trybie statycznym?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 maja 2007, 13:45 
Podpułkownik
Podpułkownik

no wykrywacz wygląda dość ciekawie, ja jednak nie kupiłbym go ze wzlędu na to że nie znam rosyjskiego i nie rozumiałbym napisów na przyciskach :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 maja 2007, 15:05 
Specjalista
Specjalista

Nie należy lekceważyć ważnego aspektu handlu jakim jest marka. Nie raz się mówi, że za markę się płaci. Coś w tym jest. Czemu na adidasy mówimy właśnie adidasy a nie „buty sportowe”? Czemu na starego już mocno walkman-a właśnie tak mówimy, choć wcześniej ta nazwa była zarezerwowana dla Sony? Czemu Ferarri jest synonimem perfekcji samochodowej a Bosch solidności i niezawodności? Na te opinie firmy ciężko pracowały. Dawniej oceniało się wartość firmy po jej infrastrukturze (ilość fabryk, pracowników etc.) dziś infrastruktura w znikomym stopniu wpływa na wartość firmy. Towarem numer jeden jest właśnie marka, nazwa, największe dobro tkwi w symbolach. Domenę www.business.com (chodzi o samą nazwę) sprzedano za 7,5 mld $ (słownie siedem i pół miliarda dolarów). To sporo jak na 14 liter i dwie kropki, bez serwera, bez fabryk, bez produktów, bez czegokolwiek więcej.

Wracając do meritum – firmy takie jak Fisher, Minelab, Garrett czy White’s wypromowały swoją markę. Każdy poszukiwacz na świecie może być pewien, że jak kupi wykrywacz wymienionych firm to będzie miał sprzęt warty wydanych nań pieniędzy, odpowiadający świadomym standardom (czy będzie to wybór najlepszy z możliwych, lub dopasowany do rodzaju poszukiwań to inna kwestia).

Zatem co właściwie przemawia za zakupem wykrywacza o którym jest ten temat? W zasadzie nic, lub nic wartego uwagi, firma nieznana, brak opinii użytkowników czy innych wspomnianych rzetelnych źródeł informacji. Sprzęt dobry tylko dla kogoś pragnącego się ze wszystkich sił wyróżniać, nie dla poszukiwacza. Oczywiście można argumentować, że sprzęt bardzo dobry, wart swej ceny lub, że 7,5 mld $ za kilkanaście liter to mocna przesada… problem w tym, że takowe argumenty są zupełnie bezwartościowe wobec praw rynku. Ryzyko zakupu nieznanego (dla większości) sprzętu jest niemożliwe do zrekompensowania zapewnieniami. Łatwiej, szybciej i pewniej jest sięgnąć po sprawdzoną markę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 maja 2007, 17:29 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Armand napisał "Jeżeli ktoś uważa, że coś jest za drogie, to znaczy, że za mało zarabia".

Serio?? Sorry, ale z tym się nie zgadzam. Są osoby na tym forum które mają wykrywacze z górnej połki. Mają po dwa, trzy i więcej... Ale chyba niewielu z nich zaryzykuje zakup Wektora za taką cenę (przynajmniej jeszcze nie teraz, kiedy nic bliżej o nim nie wiadomo) mimo, że posiadają na to wystarczające środki finansowe...

Brawo Sid. Myślę, że utrafiłeś w samo sedno i wyjaśniłeś Armandowi wszystko w sposób bardzo przystępny :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 maja 2007, 17:54 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Marka Aka jest bardzo znana w Rosji, Ukrainie, Białorusi i sprzedawana także w Niemczech. To, że nieznana jest w Polsce jest wynikiem (...) przepraszam - wyedytowałem część postu Denara, bo nie chcę tutaj dyskusji o polityce, tylko o wykrywaczach - Mirek Wykrywacz jest bardzo dobry, fakt, że nie znam go dostatecznie dobrze, ale parę godzin spędziłem z nim w terenie. Proszę pokazać mi drugi wykrywacz, który wykryje 2 zł obiegowe w powietrzu na 45 cm a samochód n 2,5 m w trybie statycznym.
Odnośnie pytania, to hodografy są wyświetlane w trybie statycznym.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 maja 2007, 19:26 
Moderator
Moderator

Denar napisał(a):
Proszę pokazać mi drugi wykrywacz, który wykryje 2 zł obiegowe w powietrzu na 45 cm a samochód n 2,5 m w trybie statycznym.

45cm w powietrzu... brzmi nieźle. Chętnie bym to zobaczył - może spotkamy się przy okazji naszego kolejnego wyjazdu do Truso. Co Ty na to, Denar?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 maja 2007, 19:49 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Przepraszam powtórzyłem za producentem, sprawdziłem i w 4-tym, najczulszym programie (nie podrasowanym, bo nie jestem pewien jak to zrobić) wykrywacz wyrźnie wykrywa 2 złote obiegowe dźwiękiem do 42 cm.
Do Truso z wykrywaczem raczej nie pojadę, nawet nie wiem o co chodzi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 maja 2007, 20:30 
Moderator
Moderator

Denar napisał(a):
Do Truso z wykrywaczem raczej nie pojadę, nawet nie wiem o co chodzi.

Truso - to wczesnośredniowieczna osada nad jeziorem Drużno; kopalismy tam ostatnio przez tydzień za siekańcami itp. i zapewne pojawimy się tam znowu wkrótce, jak tylko archeo zepchną parę centymetrów humusu spychaczami. Pomyślałem, że skoro to dość blisko Ciebie to moglibyśmy sie tam spotkać, żebyś mógł zaprezentować ten nowy sprzęt...

ps. wiecej w wątku o współpracy z archeo: viewtopic.php?t=35652&start=72

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 maja 2007, 08:10 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Mogę przyjechać na wykopaliska prowadzone pod nadzorem wraz z moim kolegą, ale do prac będziemy używać zupełnie innych wykrywaczy, które dobrze znamy i znamy ich możliwości. Być może także Nexusa Standard SE ze specjalnie podrasowaną cewką 6".
Mogę przywieźć i zademonstrować Wektora 7262 (jeżeli jeszcze będzie), niemniej jednak wykrywacz jest nowy, do sprzedania i nie znam go wystarczająco by używać do konkretnych poszukiwań.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 maja 2007, 11:09 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam!

Mam konkretne pytanie :

Godografy są kreślone w trybie statycznym?

Jeśli tak - to jak realizowana jest identyfikacja w trybie dynamicznym?

pozdrawiam .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 maja 2007, 11:29 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Hodografy są wyświetlane w obu trybach, w trybie dynamicznym bardziej przypominają słupki i pętle, w statycznym łuki. Praca wykrywacza odbywa się w trybie dynamicznym, statyczny służy głównie do namierzania.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 maja 2007, 14:51 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Czy moglby Pan pomachac jakimis monetami przed sonda?
Porobic fotki co sie wyswietla i w jakim trybie.
Ciekawy jestem jak to "dziala".
Poza tym, ciekawe jakie to cudo wydaje dzwieki (ilosc tonow itp.)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]