Teraz jest wtorek, 7 października 2025, 19:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 marca 2004, 19:29 
Kapral
Kapral

[quote="TYmon"]ALe kompletnie nie mam pomysłu jak zrobć obudowe do cewki z rzeczy "ogólny" - pisze się przez "ó" - błąd ortograficzny!!! dostępnych.

Ten temat był już wałkowany - miski, rurki PCV, wiadra, pleksa itp. - mozliwości jest wiele...
Wykorzystaj funkcję "Szukaj"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 marca 2004, 20:05 
"Spammerus maximus"

Tymon, jak szukasz inspiracji to pojedź do sklepu V2 we Wrocławiu i zbadaj wykrywacz sprzed kilkunastu lat (wisi na ścianie)zrobiony przez jednego z polskich producentów. To się nazywa inwencja twórcza. Osłona cewki z dwóch talerzy turystycznych :D Puszka na cewkę też z jakiegoś dziwnego pojemnika.
:D
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 marca 2004, 20:21 
Starszy Sierżant Sztabowy

Siemanko !! No dobra chłopaki coś wymyśle a co do opcji szukaj to przeczytałem wszystko związane z jablem :D więc nie piszcie takich głupich postów mających na celu poinformowanie mnie o tej możliwości.....dzięki !! POzdrawiam!!
P.s Może ktoś się pochwali co znalazł za pomocą tej wykrywki??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 marca 2004, 01:00 

Jeszcze jedno pytanko.... czy moze mi ktos napisac jakie sa osiagi JABLA ?? (chodzi oczywiscie o zasieg :D )

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 marca 2004, 09:42 
Specjalista
Specjalista

viewtopic.php?t=1522&start=0

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 marca 2004, 12:48 

wielkie dzieki :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 marca 2004, 16:39 

NO mam wreście prawie gotową obudowe do cewki od jabla(jeszcze tylko ładnie nawinąć zwoje i drobna kosmetyka). Zrobiona z plexy moim zdaniem jest ok :D

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 marca 2004, 21:06 
Chorąży
Chorąży

Witam Jestem tu pierwszy ..nie ostatni raz :)
Chcę zakópić wykrywacz PI firmy jabel :):)czy ktoś moze mi powiedzieć co wchodziło w skład elementów (wyłącznik,gniazdka,)i inne takie ????
<font size="20">POZDROWIENIA</font>

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 marca 2004, 15:12 
Chorąży
Chorąży

Ludziska \mozecie dać na foróm zdjęcia wykrywacza ..płytki PI jabel albo jakieś informacje odnośnie paczki byłbym wdzięczny:P:P:PP:C:C:Z:Z:Z:Z:Z::DD:D::D
:jump :afr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 marca 2004, 16:45 
Podpułkownik
Podpułkownik

RushnikNS napisał(a):
...Ludziska \...

Jak Ci się tak spieszy to sobie po prostu poszukaj - przecież to wszystko jest i nikomu się nie chce pisać drugi raz:

viewtopic.php?p=10854&highlight=#10854
http://jabel.com.pl/j_zest/j_267s.htm

Ogólnie - przejrzyj sobie posty karas1979 bo on na ten temat pisał mnóstwo i to Cię dalej naprowadzi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 marca 2004, 22:33 
Kapral
Kapral

obudowę do cewki można zrobić z płyty PCV lub plexi - z plyty 6 mm wycinamy koło o średnicy większej o zamierzanej cewki o ok. 3-4 cm. nacinamy dookoła piłką do metalu rowek na jakieś 2 cm. nawijamy w ten rowek drut i zalewamy to klejem epoksydowym. efekt - ładna płaska i trwała cewka (z płyty PCV jest lżejsza i łatwiej się wycina)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 marca 2004, 11:41 
Chorąży
Chorąży

Witam mozecie powiedzieć ile zwoij trza na 20 cm cewke do pi ??????? amoze kto co jak zrobił ???? :8) :D Aha i miał bym prośbe do "KARASA" widziałem ze zrobiłeś cewkwe 20 cm ile zwoi dałeś ????????????? :roll: :ang

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 27 marca 2004, 13:54 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Kochany RushnikNsie, wszystko na temat jebla zostalo juz napisane!!
okielznaj troche twoj mlodzienczy zapal i poszukaj troszke!
mozna tez pomyslec iz znajac nr. telefonu do jabla, jest mozliwosc zadzwonienia tam i zapytania ich glownego elektronika o ilosci zwoi i inne rzeczy dotyczace ich produktu.
"przestudiuj" tez wszystkie funkcje tegoz to forum, jest mozliwosc wysylania pytan,czy wiadomosci to wybranych uzytkownikow bezposrednio( mam tu na mysli post skierowany do karasia).
troszeczke sie juz polepszyles z tymi skaczacymi ikonkami-komplement!!!
niekiedy jednak podejrzewam, ze ilosc twoich postow, z pytaniami, ktore juz dawno i nie tylko jeden raz, zostaly wyjasnione, maja sluzyc podniesieniu twojej "rangi"!!
masz juz srednio prawie tyle postow dziennie, co nasz Andministrator od czarnej roboty i krytyki -Robi i wiecej od wiekszosci Moderatorow, nie przyniesie ci to zadnej korzysci jesli w ciagu miesiaca zostaniesz "generalem" nie wnoszac nic kostruktywnego do forum a żołd ci też nie wzrosnie!!

Cytaty:

Forum: Detektory, magnetometry, radary Wysłany: Czw 18 Mar, 2004 Temat: Jabel
DObra mogę zmniejszyć ilość nie ma sprawy :d aha mozecie powiedzieć czy przy zamówieniu przychodzi jakiś mail czy od razu wysyłają sprzecik????

PROPOZYCJA:
majac takie pytanie biore telefon i pytam u wysylajacego sprzet. lub sprawdzam posty z przeszlosci!

Forum: Detektory, magnetometry, radary Wysłany: Wto 16 Mar, 2004 Temat: Pzryszedł jabel
Daję w piątek JABLA do Elektronika Ponieważ niewiedziałbym co jest co ..pare części odróżniłem ..jednak CZeba sie całkiem znać na elektronice żeby złożyc samemu jabla ..LUB mieć opis ze zd ...

UWAGA:
Nikomu w niczym to nie pomaga, ze wiemy o twojej wiedzy elektronicznej!

Forum: Detektory, magnetometry, radary Wysłany: Pon 15 Mar, 2004 Temat: JAK I KIEDY
Chcę zamówić JABELA powiedzcie czym będzie szybciej telefonicznie czy mailem???????????????????????::
juz sie doczekać niemoge bo wiem gzdie jest skarb zakopany

PROPOZYCJA:
Nim zapytam przegladam posty lub dzwonie do producenta!!
gratuluje,ze wiesz gdzie jest skarb!

Forum: Prawo a poszukiwania Wysłany: Pią 19 Mar, 2004 Temat: Nowa ustawa o broni i amunicji
Wnioskując z tych wszystkich praw to pistolet na kulki tez powinien być na pozwolenie kiedyś wystrzeliłem przez przypadek takim pistolecikiem żółtą kuleczką zeba owemu chłopaczkowi :roll ...

KOmentarz:

Dobrze wiedziec jaki to ty nygus byles! :-) := :jump :bir :gun: :gun: :gun:

Forum: Detektory, magnetometry, radary Wysłany: Pią 26 Mar, 2004 Temat: drut
Witam mozecie powiedzieć w jakiej cenie jest drót uzwojeniowy ??????a moze z jakiego użądzenia wziąć????

PROPOZYCJA:
PrzeGLADAM posty z przeszlosci, jako napalony poczatkujacy poszukiwacz powinienes sie zaczac uczyc grzebania w "archiwach", wtedy moze znajdziesz skarb lub odpowiedzi na pytanka, ktore cie gnebia

itd....

Mysle, ze nie tylko ja mialem ochote na podanie ci tych "wskazowek", nie przejmuj sie tylko przemysl troche twoj zapal do zapelniania forum uwagami i pytaniami, ktore naprawde nikomu nie pomagaja.

Mam nadzieje ,ze nie urazilem twojej dumy i ze jesli bedziesz naprawde mial jakies pytania,jeszcze nie odpowiedziane na forum , to ci szybko ktos pomoze i odwrotnie.

zycze duzo przyjemnosci podczas poszukiwan!
pozdrowienia taras

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]