janusz020858 napisał(a):
pablo11 napisał(a):
witam,kilka słow sprostowania dotyczacego nowego sacza.miny i owszem ale puste skorupy.a te rzekomo aktywne to w kwesti wyjasnienia byly to zwykle pierwszowojenne granaty austryjackie zwane "kukurydze".kto wie jak wygladaja to wie o co chodzi.maja one z gory takie denko zakrecane i ze srodka wystaje ląt(zwykly kawalek sznurka).jednak panowie specjalisci stwierdzi pod moja nieobecnosc w domu,za sa to aktywne miny i za nim zdazylem im to wytlumaczyc juz je zabrali,a gdzie to nie wiem????pewnie do zniszczenia,tylko szkoda ze nie wiedzieli,ze niszcza puste skorupy???a patrol owszem i byl,ale nie z debicy tylko z 6 BDSz z Krakowa.proch owszem,moze i byl,ale w powierconej amunicji,jakies resztki.....a prasa rozdmuchała afere na miano III wojny swiatowej....
Wiem, że narażam się co niektórym, ale nie mogę się powstrzymać : takie tłumaczenia przypominają mi odpowiedź jednego mojego znajomego, na pytanie "co byś zrobił, gdyby cię żona zastała na obcej kobiecie?"... brzmiała ona (ta odpowiedź - nie żona) : "ja tylko leżał, ja nie wkładał)...
Dawno mnie nie było i jakoś tak mi nie po drodze, ale się dopiszę...
Akurat kolega Janusz ma rację - bo co znaczy hasło - "proch owszem może i był" - nie ma czegoś takiego w prawie. Albo jest albo nie ma. To że akurat kolega Krilan padł ofiarą zwyczajnego złodziejstwa "saperów-kolekcjonerów" to trudno i z tego co wiem dochodzi swoich praw na drodze sądowej. Koniec i kropka. Problemem jest kolekcjonerstwo na zasadzie - generalnie wszystko mam puste, ale... Nie ma o co bić piany bo faktycznie sprawa powiedzmy nosi kryptonim pik78 i wszyscy wiemy o co chodzi, ale fakty są takie, że kto jest czysty temu nic nie zrobiono - jedynie kolega Krilan padł ofiarą kolekcjonerów z kręgów wojskowych. To smutne, ale tylko tyle i aż tyle. Poważnym kolekcjonerom nic nie zrobiono pomimo przeszukań i to jest fakt.
Rewizje to nie jest grom z jasnego nieba tylko CBŚ nad ranem wedle własnego życzenia - taka jest prawda :)
Wiem że znowu kij w mrowisko wbijam - wybacz Robi :)