Teraz jest czwartek, 29 stycznia 2026, 20:18

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 czerwca 2007, 11:23 
Pułkownik
Pułkownik

pablo11 napisał(a):
witam,kilka słow sprostowania dotyczacego nowego sacza.miny i owszem ale puste skorupy.a te rzekomo aktywne to w kwesti wyjasnienia byly to zwykle pierwszowojenne granaty austryjackie zwane "kukurydze".kto wie jak wygladaja to wie o co chodzi.maja one z gory takie denko zakrecane i ze srodka wystaje ląt(zwykly kawalek sznurka).jednak panowie specjalisci stwierdzi pod moja nieobecnosc w domu,za sa to aktywne miny i za nim zdazylem im to wytlumaczyc juz je zabrali,a gdzie to nie wiem????pewnie do zniszczenia,tylko szkoda ze nie wiedzieli,ze niszcza puste skorupy???a patrol owszem i byl,ale nie z debicy tylko z 6 BDSz z Krakowa.proch owszem,moze i byl,ale w powierconej amunicji,jakies resztki.....a prasa rozdmuchała afere na miano III wojny swiatowej....

Wiem, że narażam się co niektórym, ale nie mogę się powstrzymać : takie tłumaczenia przypominają mi odpowiedź jednego mojego znajomego, na pytanie "co byś zrobił, gdyby cię żona zastała na obcej kobiecie?"... brzmiała ona (ta odpowiedź - nie żona) : "ja tylko leżał, ja nie wkładał)...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2007, 00:17 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

...

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 09:10 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2007, 00:44 
Mr. Sturmgewehr

pablo11 napisał(a):
zeby choc poczekali jak wroce to bym wyjasnil i pokazal !!!!!!!!!! a tak specjalisci zarzadzili pod moja nieobecnosc i tyle !!!!!!!!!!!!!!!!!!bez komentarza.........

- Halo? Pan Pablo? Dzien dobry, tu Policja i CBS. Bo wie Pan, my stoimy pod Pana domem i mamy nakaz... Aha... Tak... Nie ma Pana? Jest Pan w USA i bedzie za 2 miesiace? Ok, prosze sie niczym nie martwic, prosze tylko dac znac jak Pan juz wroci to sie jakos umowimy na ogladanie. Dziekuje! Milego dnia! Biiiiip, biiiip, biiiip....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2007, 00:48 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

...

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 09:13 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2007, 00:50 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 09:13 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2007, 03:17 
Mr. Sturmgewehr

pablo11 napisał(a):
BARDZO SMIESZNE DECK !!!!!!!!!!!!!!! :n :n :n :n :n :n :n :n

dect, moj nick to dect.

pablo11 napisał(a):
chwilke mogli zaczekac,w domu ktos byl,ja bym terz szybko dotarl i pokazal wszystko bez najmniejszego problemu !!!!!!!!!!!!!!!! tylko po co ta cała afera??????zeby w mediach ladnie wygladało...."wielka spektakularna akcja"???????zygac mi sie chce jak cos takiego czytam.....szkoda,ze w Magdalence sie tak nie wykazali....zawsze sie wykazuja tam gdzie nie trzeba.....????albo moze inaczej nie potrafia.....?????? na marginesie w USA nie byłem(dotarl bym z pracy do domu bardzo szybko,pracuje i mieszkam w tym samym miescie)........... zawsze czułem sie polakiem..........ale po tym wszystkim................. :drap :drap :drap :drap

Wiesz co to ironia? Dobrze wiesz, ze to tak nie dziala, ze to nie firma taksowkarska i ze oni nie czekaja. Pisalem, tlumaczylem Ci co i jak, ale widze, ze wolisz sie publicznie uzalac i pisac takie patetyczne pierodly ("szkoda,ze w Magdalence sie tak nie wykazali.", "zawsze czułem sie polakiem..........ale po tym wszystkim."), ze az sie niedobrze robi - co to w ogole ma do rzeczy? W jednym masz racje: tez mi sie chce rzygac jak czytam takie teksty.

Przestan sie mazac tylko korzystaj ze swoich praw do obrony, a jak Ci tak zle to prosze bardzo, mozesz sie wypisac z klubu http://www.mazowsze.uw.gov.pl/news.php?id=874 - granice i droga wolna.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2007, 10:30 
Specjalista
Specjalista

pablo11,
Przepraszam że piszę trochę off-topic ale...
Czy mógłbyś kontynuować dyskusję na temat "co oni źli mnie biednemu zrabowali" w temacie do tego przeznaczonym;
viewtopic.php?t=43635
...który w sumie sam założyłeś.

Nie to abym ci nie współczuł, sam również miałem odwiedziny świętej trójcy oraz rewizję ale...
Męczy mnie już (i chyba nie tylko mnie) czytanie waszych przepychanek słownych z panem dect'em (o anielskiej cierpliwości) odnośnie twojej tragicznej w skutkach rewizji
w co drugim temacie w dziale "Prawo a poszukiwania".
Świat nie kończy się na twojej (niewątpliwie) tragedii.

Pozdrawiam .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 czerwca 2007, 11:39 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

...

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 09:12 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 czerwca 2007, 00:40 
Specjalista
Specjalista

janusz020858 napisał(a):
pablo11 napisał(a):
witam,kilka słow sprostowania dotyczacego nowego sacza.miny i owszem ale puste skorupy.a te rzekomo aktywne to w kwesti wyjasnienia byly to zwykle pierwszowojenne granaty austryjackie zwane "kukurydze".kto wie jak wygladaja to wie o co chodzi.maja one z gory takie denko zakrecane i ze srodka wystaje ląt(zwykly kawalek sznurka).jednak panowie specjalisci stwierdzi pod moja nieobecnosc w domu,za sa to aktywne miny i za nim zdazylem im to wytlumaczyc juz je zabrali,a gdzie to nie wiem????pewnie do zniszczenia,tylko szkoda ze nie wiedzieli,ze niszcza puste skorupy???a patrol owszem i byl,ale nie z debicy tylko z 6 BDSz z Krakowa.proch owszem,moze i byl,ale w powierconej amunicji,jakies resztki.....a prasa rozdmuchała afere na miano III wojny swiatowej....

Wiem, że narażam się co niektórym, ale nie mogę się powstrzymać : takie tłumaczenia przypominają mi odpowiedź jednego mojego znajomego, na pytanie "co byś zrobił, gdyby cię żona zastała na obcej kobiecie?"... brzmiała ona (ta odpowiedź - nie żona) : "ja tylko leżał, ja nie wkładał)...

Dawno mnie nie było i jakoś tak mi nie po drodze, ale się dopiszę...

Akurat kolega Janusz ma rację - bo co znaczy hasło - "proch owszem może i był" - nie ma czegoś takiego w prawie. Albo jest albo nie ma. To że akurat kolega Krilan padł ofiarą zwyczajnego złodziejstwa "saperów-kolekcjonerów" to trudno i z tego co wiem dochodzi swoich praw na drodze sądowej. Koniec i kropka. Problemem jest kolekcjonerstwo na zasadzie - generalnie wszystko mam puste, ale... Nie ma o co bić piany bo faktycznie sprawa powiedzmy nosi kryptonim pik78 i wszyscy wiemy o co chodzi, ale fakty są takie, że kto jest czysty temu nic nie zrobiono - jedynie kolega Krilan padł ofiarą kolekcjonerów z kręgów wojskowych. To smutne, ale tylko tyle i aż tyle. Poważnym kolekcjonerom nic nie zrobiono pomimo przeszukań i to jest fakt.
Rewizje to nie jest grom z jasnego nieba tylko CBŚ nad ranem wedle własnego życzenia - taka jest prawda :)

Wiem że znowu kij w mrowisko wbijam - wybacz Robi :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 czerwca 2007, 01:00 
Specjalista
Specjalista

A tak swoją drogą bo nie kumam - te żółte kwadraciki przy nicku to ranga czy kartki? Bo widzę je przy samych mądrych i otrzaskanych ludziach. Albo nawywijali, albo ich tak lubicie... Jeśli to są kartki przy moim nicku to bez krępacji wbijcie trzeci kwadracik i będzie miło (mam nadzieję że 3x to ban) :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 czerwca 2007, 17:55 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 09:19 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 czerwca 2007, 18:06 
Moderator
Moderator

Ciekawe, czy do tej samej kolekcji, czy jakiś inny mundurowy kolekcjoner się pojawił?
http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f ... 3&t=149403

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]