Teraz jest czwartek, 25 czerwca 2026, 03:19

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 15 lipca 2007, 22:55 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

pavel napisał(a):
Ps.Jesli uraziłem pański sprzet to przepraszam, ale pisze to co mówia mi ludzie którzy chodzili z pana wykrywaczami i którzy znają sie na tym jak sie robi wykrywacze.

Na przyszłość proponuje wyrażać własne opinie, nie straci Pan przynajmniej wiarygodności, bo Pana niekompetencja była dla mnie od razu wyraźna. To jest forum opinii , a nie plotek. Plotkami zajmuje się tzw. prasa kolorowa.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 16 lipca 2007, 00:15 
Sierżant
Sierżant

Armand napisał(a):
pavel napisał(a):
Ps.Jesli uraziłem pański sprzet to przepraszam, ale pisze to co mówia mi ludzie którzy chodzili z pana wykrywaczami i którzy znają sie na tym jak sie robi wykrywacze.

Na przyszłość proponuje wyrażać własne opinie, nie straci Pan przynajmniej wiarygodności, bo Pana niekompetencja była dla mnie od razu wyraźna. To jest forum opinii , a nie plotek. Plotkami zajmuje się tzw. prasa kolorowa.

Po części to była też moja opinia. Proszę się nie obrazić,ale gdybym miał kupić prospectora to wolałbym kupić sobie inny wykrywacz.Bo o pana wynalazkach nasłuchałem się wiele złych rzeczy,ale to tylko moja opinia proszę nie brać jej do serca,każdy ma swoje zdanie moje akurat wygłada w ten sposób.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Prospector
PostNapisane: poniedziałek, 16 lipca 2007, 10:35 
Major
Major

Armand napisał(a):
Mati napisał(a):
Na Forum było dużo o wykrywaczach firmy Armand także o Prospectorze wystarczy wpisać w opcje szukaj Prospector

Proszę moderatora, aby usuwał wypowiedzi tego typu. Jeżeli kolega ma jakieś konkretne zastrzeżenia, to proszę je podać. Ustosunkuję się do ew. zastrzeżeń technicznych.
Tego typu beztreściowe i bezzasadne wypowiedzi są szkodliwe ekonomicznie dla mojej firmy. W dalszych przypadkach sprawę zlecę kancelarii prawnej celem roszczeń ekonomicznych w stosunku do właściciela forum. Mam dość tolerowania nieuzasadnionych i niesprawdzonych opinii tzw. "kolekcjonerów postów".

Polecam przeczytać opinie na Allegro dotyczące sprzedaży wykrywaczy firmy Armand.

Nie rozumiem o co chodzi Panie Armand w tej wypowiedzi... Kolega Mati chciał się tylko dowiedzieć coś na temat Pańskiego wykrywacza, bo być może chce zakupić Pański sprzęt, a Pan od razu go atakuje... Jak dla mnie to niedorzeczność, bo proszę mi wytłumaczyć, gdzie kolega Mati czyni jakies zastrzeżenia co do Pańskiego sprzętu? :drap Jeśli tak jest, to znaczy, że to ja chyba nie potrafię czytać ze zrozumieniem... :? No chyba że chce Pan zabronić wszystkim czytać inne posty na forum na temat Pańskiego sprzętu... A to już zapawa mi (moim zdaniem) na przewrażliwienie...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 16 lipca 2007, 11:17 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Cytuję:No chyba że chce Pan zabronić wszystkim czytać inne posty na forum na temat Pańskiego sprzętu... A to już zapawa mi (moim zdaniem) na przewrażliwienie...

Mnie chodzi o opinie RZECZYWISTYCH użytkowników sprzętu, a nie o opinie "kolekcjonerów postów", "papug" powielających niesprawdzone przez siebie wiadomości, specjalistów "elektroników" ustalających np. pobór prądu przez wykrywacz odwrotnie proporcjonalnie do pojemności baterii. Administrator forum powinien stać na straży prawdy i rzeczowości, a nie na straży ignorancji i gadulstwa. To jest dział techniczny, a nie literacko - emocjonalny. Z literaturą fantasy n/t wykrywaczy Armand proszę sie przenosić na inne fora.
Jeszcze raz powtarzam, odpowiem rzeczowo na każdą krytykę popartą własnymi doświadczeniami użytkownika sprzętu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Kilka opinii na temat 'PROSPECTOR' -Armand
PostNapisane: poniedziałek, 16 lipca 2007, 11:35 
Plutonowy
Plutonowy

adamoski napisał(a):
Witam !
Z uwagi na moją ubogąwiedzę na temat wykrywaczy proszę o kilka opinii dot. Prospector, jego cena to ok900zl.
Pozdrawiam.

witam kolega prosiło opinię i je dostał a to że nie są zgodne z chęciami producenta to już inna sprawa
ja proponuję aby mr. Armand wyraził rzeczowo (jak lubi) swoją opinię o wykrywaczu, zamiast ripostować i grozić:
"Tego typu beztreściowe i bezzasadne wypowiedzi są szkodliwe ekonomicznie dla mojej firmy. W dalszych przypadkach sprawę zlecę kancelarii prawnej celem roszczeń ekonomicznych w stosunku do właściciela forum. Mam dość tolerowania nieuzasadnionych i niesprawdzonych opinii tzw. "kolekcjonerów postów""
najlepiej byłoby gdyby zakończyć tą roznowę zanim konflikt się zaostrzy i wrucić do meritum sprawy czyli opinie o "PROSPECTORZE" (jeśli źle odmieniłem nazwę wykrywacza to przepraszam i proszę nie wszczynać postępowania sądowego z tego powodu).
ja osobiście nie chodziłem z tą wykrywką, notomiast też słyszałem/ czytałem opinie urzytkowników tego sprzętu i były one nie najlepsze ale też i nie najgorsze (wiem lanie wody więc jestem "łowcą postów" i proszę o żółtą kartkę)
to chyba tyle na koniec tylko PAX panowie
pozdrawiam
Macler

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 16 lipca 2007, 11:54 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Cyt:

" Nie wiem dokładnie jakie elementy elektroniki się szybko grzeją,poniewaz nie mam wyształcenia elektronicznego.Za to znam człowieka który ma wyształcenie elektroniczne i chodzi z prospectorem. On mi powiedział że elektronika jest bardzo słaba i szybko się grzeje dlatego na wykopki chodzi z dwoma elektronikami i musi je zmieniac co 3 godz. "

Wiecie co koledzy.....odezwę się. Nie dlatego że mam w tym jakikolwiek interes. Bo w sumie im mniej sprzeda Armand tym więcej mogę ja sprzedać - więc niby ta wypowiedź jest mi na rękę. Ale .....odezwę się bo wypowiedzi na forum powinny mieć choć MINIMALNY poziom obiektywizmu , wiedzy i odpowiedzialności za słowo - takiej normalnej ludzkiej przyzwoitości.....której czasem brakuje.

Wypowiedź o grzaniu się elektroniki i wymianach co 3 godziny uważam za wysoce nieprawdopodobną.

pozdrawiam.

PS ' To że się wtrąciłem nie odnosi się w jakikolwiek sposób do całości wątku - wyraziłem opinię tylko i wyłącznie o tym konkretnym fragmencie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 16 lipca 2007, 13:17 
Główny Administrator
Główny Administrator

Panie Wojciechu !
Odrobinkę opanowania proponuję Panu jak i Pana adwersarzom.
Nie będę tolerował przepychanek słownych tego typu, a groźby prosze kierować gdzie indziej.
Oczywiście rozumiem wzburzenie producenta na tak idiotyczny zarzut dot. "grzania elektroniki"
nie usprawiedliwia to jednak Pańskich pogróżek pod adresem administracji forum.
Jaki koń jest każdy widzi i uświadomię Panu, że nie ma wiarygodniejszego źródła opinii niż opinia użytkownika.
Do tej pory nie odpowiedział Pan na merytoryczne zarzuty pod Pańskim adresem, jak i jego sprzętu, w innych dyskusjach na łamach tego forum ! Więc apeluję o odrobinę pokory i walki na argumenty niż na bzdurne groźby.
Przypomnę Panu treść mojej ostatniej wypowiedzi pozostawionej bez echa w jednym z takich wątków / dziś temat połączony i zamknięty/ viewtopic.php?t=31922&highlight=armand

dla leniwych cytuję:

Panie Wojtku
Handel w kapitalizmie rządzi się swoimi nieubłaganymi prawami, które należy przestrzegać, bo konsekwencje uchybień odczuwalne są bardzo bardzo długo. Tak długo, jaka jest ludzka pamięć. Pokaże to na Pana przykładzie i "ikonach" takich jak HS3 i seria Rutus, bo o te wykrywacze chyba Panu chodziło jak mniemam.
1. Sprzedaż Pańskiego wykrywacza i użytkowanie:
Kupując od Pana słyszałem same pochwały uwierzyłem gdyż byłem zielony a okazało się:
a. zasięg deklarowany na monetę 20 cm faktyczny 2 cm
b. prezentacja odbyła się na prawie kilogramowej konserwie mięsnej
c. podczas pierwszego wypadu w teren odpadła cewka, pudełko na baterie, śrubki do wymiany baterii rozwarstwiły się /tworzywo metal/

Takie same jak i podobne opinie słyszałem wielokrotnie od użytkowników Pańskiego sprzętu przez swoją 10 letnią zabawę w to hobby.

Ikony:
Inż. Smętkowski wyjaśnił mi przy zakupie zasadę działania, jako jedyny ewentualne usterki i co warte podkreślenia wady własnego wyrobu!!!
Żadna z wymienionych przez niego wad nie wystąpiła.
Rutus - miałem okazję wypróbować wszystkie jego produkty gdyż kolega jest dealerem tej marki i udostępniał mi egzemplarze testowe. Miałem też przyjemność rozmawiać wielokrotnie z producentem.
Wrażenia: sprzęt poza kilkoma wadami systematycznie usuwanymi w następnych modelach coraz lepszy a stosunek jakości do ceny rewelacyjny. Kontakt z producentem wzorowy a sposób załatwiania reklamacji do naśladowania. Zasłyszałem też od użytkowników tego sprzętu, że naprawiano ten sprzęt za darmo po okresie gwarancji a nierzadko były to uszkodzenia powstałe z winy samych użytkowników.

Nie wiem jak i czy zmieniła się jakość Pańskiego sprzętu jak i sposób sprzedaży. Ja pamiętam to w taki sposób, w jaki opisałem powyżej. Być może rynek wymusił na Panu poprawę jakości wyrobów i techniki sprzedaży, ale ja tego nie wiem. Dla mnie osobiście firma Armand jest jedna z tych, które staram się unikać ze względu na własne doświadczenie i zapewniam Pana, że znam sporo osób w środowisku poszukiwaczy i spotkałem mówiąc uczciwie dwie osoby, które broniły Pańskich produktów jedna z nich był nie, kto inny jak JMS /przepraszam, że się na Ciebie powołałem/ a powołuje się na niego, bo może być uważany za Pańskiego adwersarza.

Z Poważaniem Jacek /fdj/

Ps. Moja wypowiedź proszę potraktować jako próbę wyjaśnienia krytyki Pana jak i jego wyrobów.

Ostatnio edytowano poniedziałek, 16 lipca 2007, 13:39 przez Jacek, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 16 lipca 2007, 13:36 
Moderator
Moderator

Armand napisał(a):
Mnie chodzi o opinie RZECZYWISTYCH użytkowników sprzętu, a nie o opinie "kolekcjonerów postów", "papug" powielających niesprawdzone przez siebie wiadomości, specjalistów "elektroników" ustalających np. pobór prądu przez wykrywacz odwrotnie proporcjonalnie do pojemności baterii.

Chce pan opinie uzytkownika ???? w takim razie prosze bardzo, chodzilem z panskim wyrobem p.t. Rambo w latach 94-95 i niestety oglednie mowiac byl to niewypal, poczynajac od konstrukcji sondy ( wzbudzala sie od byle musniecia o trawe) przez wymiane baterii ( uciązliwe rozbieranie calej obudowy) po slaba mechanike, oczywiscie zdaje sobie doskonale sprawe, ze poczynil pan od tego czasu zapewne znaczne postepy w udoskonalaniu panskich wyrobow, ale ponownie nie skorzystam poniewaz raz sie sparzylem i nie mam zamiaru ryzykowac potencjalnie nieudanego zakupu po raz kolejny.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2007, 22:41 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Argo napisał(a):
Armand napisał(a):
Mnie chodzi o opinie RZECZYWISTYCH użytkowników sprzętu, a nie o opinie "kolekcjonerów postów", "papug" powielających niesprawdzone przez siebie wiadomości, specjalistów "elektroników" ustalających np. pobór prądu przez wykrywacz odwrotnie proporcjonalnie do pojemności baterii.

Chce pan opinie użytkownika ???? w takim razie prosze bardzo, chodzilem z panskim wyrobem p.t. Rambo w latach 94-95 i niestety oglednie mowiac byl to niewypal,

Pytanie dotyczy wykrywacza metali Prospector. Czy do Was ludzie nie dociera, że piszecie nie na temat? To jest dział techniczny, pytanie dotyczy innego wykrywacza! To nie jest dział poradnictwa kobiecego. Czy Pan nie pomylił forum technicznego z psychologicznym? Nie piszemy tu o Pana doznaniach emocjonalnych, tylko odpowiadamy na zadane pytanie! Nie wspomnę nawet, że Pana przeżycia były 12 lat temu. Co do konstrukcji mechanicznej Rambo, to polecam Panu współczesne wykrywacze zachodnie np Whites, które po spotkaniu pierwszego deszczu [bez pokrowca]przestają pracować. Byłem tego świadkiem! Czy Pan nie zapomniał, że w tamtych latach na pewno nie było Pana stać na wykrywacz zachodni? A jak Pana nie było stać, to chodził Pan z ówczesnymi polskimi możliwościami technicznymi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2007, 23:00 
Specjalista
Specjalista

Armand napisał(a):
Czy Pan nie zapomniał, że w tamtych latach na pewno nie było Pana stać na wykrywacz zachodni? A jak Pana nie było stać, to chodził Pan z ówczesnymi polskimi możliwościami technicznymi.

Ciekawe stwierdzenie, wiekoszość znajomych z większym stażem poszukiwawczym jakich znam już wtedy chodziło z XLT lub z jego poprzednikami, ciekawe, skąd więc taka odważna teza...?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2007, 23:02 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

FDJ napisał(a):
Panie Wojciechu !

Nie wiem jak i czy zmieniła się jakość Pańskiego sprzętu jak i sposób sprzedaży.
Z Poważaniem Jacek /fdj/
Ps. Moja wypowiedź proszę potraktować jako próbę wyjaśnienia krytyki Pana jak i jego wyrobów.

Panie Jacku, ma Pan bardzo krótką pamięć. W pewnych niewysokich górach, jeden dzień razem chodziliśmy z wykrywaczami. Pokazywałem Panu moje znaleziska, zresztą były to drobne przedmioty metalowe. Nawet swoim wykrywaczem przy Panu testowałem Pana dołek z sygnałem, chcąc porównać zasięg Pana wykrywacza zachodniego za kilka tysięcy złotych z moim Prospectorem. I wcale nie miałem kompleksów z tego powodu.
Co do sposobu sprzedaży. Obecnie demonstruję wykrywacz dla przedmiotów średniej wielkości [saperka i mosiężna miseczka] i dla kapsla i monety. Dobrze Pan wie, że diametralnie w Polsce zmieniło się zainteresowanie wykopywanymi przedmiotami z dużych [konkretne militaria], na małe [monety, łuski]. A to z przyczyny, że już duże militaria są wykopane ze znanych pobojowisk! I w związku z tym również zainteresowanie wykrywaczami do monet wzrosło [małe sondy].
Niech Pan również napisze, że wykrywacze zachodnie, dynamiczne mają spore kłopoty w odróżnieniu monety od kapsla [powszechnie występującego w Polsce], natomiast Prospector świetnie radzi sobie z tym problemem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 17 lipca 2007, 23:06 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

SiD napisał(a):
Armand napisał(a):
Czy Pan nie zapomniał, że w tamtych latach na pewno nie było Pana stać na wykrywacz zachodni? A jak Pana nie było stać, to chodził Pan z ówczesnymi polskimi możliwościami technicznymi.

Ciekawe stwierdzenie, wiekoszość znajomych z większym stażem poszukiwawczym jakich znam już wtedy chodziło z XLT lub z jego poprzednikami, ciekawe, skąd więc taka odważna teza...?

Tak, w wieku 10 lat ma się dużo znajomych z zachodnimi wykrywaczami. Tu piszemy o rzeczywistości, a nie o przekazach ustnych zwanych legendami. :o

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 00:11 
Specjalista
Specjalista

Ok., żałuję, że się w ogóle odezwałem, cokolwiek by nie napisać to i tak Pan ma rację a wszyscy są w błędzie, to Pan ma prawa snuć przypuszczenia (takie jak zacytowałem) a inni (np. ja) nie mają prawa nawet napisać o czymś czego nie widzieli, ale słyszeli z ust zaufanych przyjaciół-poszukiwaczy (nigdy nie sugerowałem, że widziałem to na własne oczy, tematem wykrywaczy w ogóle zainteresowany jestem od niecałych 2 lat), którzy wciąż mają ten sprzęt i nie zmienili go od 12 lat…

Dla mnie taka dyskusja jest bezcelowa. Wiem jedno, sam mam już wykrywacze i nigdy mnie nie kusiło na polski sprzęt, stąd w ogóle mało mnie obchodzi jak działają Pańskie wykrywacze, tym niemniej sam sposób w jaki wypowiada się Pan na forum powoduje, że nigdy nie wchodził bym z Panem w żadne interesy, tym bardziej kupując od Pana wykrywacz. Z tego cos się orientuję nie jestem odosobniony w tej kwestii. Po prostu ani nie budzi pan zaufania, ani nie zachowuje się Pan w sposób profesjonalny czy charakterystyczny dla poważnego człowieka czy tym bardziej kogoś oferującego sprzęt własnej produkcji. Dla mnie to wystarczy, bo wbrew temu co Pan pisze, nie tylko osobiste doświadczenia z danym sprzętem się liczą, nie mniejsze znaczenie ma profesjonalizm i marketing a tu daje Pan wielką plamę.
SiD

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 08:14 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

SiD napisał(a):
Dla mnie taka dyskusja jest bezcelowa.
SiD

Dyskusja jest wtedy, gdy obie strony są do niej przygotowane i gdy jest na temat. Obie te cechy dyskusji występują na forach sprzętowych bardzo rzadko i stąd moje uwagi. A administratorzy grup tematycznych tolerują ciągłe wymiany zdań [bo to nie są dyskusje!] na każde tematy, tylko nie tematy związane z zadanym konkretnie pytaniem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 08:37 
Moderator
Moderator

Armand napisał(a):
To nie jest dział poradnictwa kobiecego. Czy Pan nie pomylił forum technicznego z psychologicznym? Nie piszemy tu o Pana doznaniach emocjonalnych, tylko odpowiadamy na zadane pytanie!

No coz chamstwa komentowac nie bede .........
Armand napisał(a):
Nie wspomnę nawet, że Pana przeżycia były 12 lat temu. Co do konstrukcji mechanicznej Rambo, to polecam Panu współczesne wykrywacze zachodnie np Whites, które po spotkaniu pierwszego deszczu [bez pokrowca]przestają pracować. Byłem tego świadkiem! Czy Pan nie zapomniał, że w tamtych latach na pewno nie było Pana stać na wykrywacz zachodni? A jak Pana nie było stać, to chodził Pan z ówczesnymi polskimi możliwościami technicznymi.

Sprawa nr 1 , owszem bylo to 12 lat temu, ale na dzwiek nazwy panskiej firmy do dzis mnie trzepie i drugi raz sie nie dam namowic na zaden zakup panskiego wyrobu.
Sprawa nr 2 oczywiscie ze mnie nie bylo stac, zwlaszcza ze zaraz po pozbyciu sie panskiego badziewia zakupiłem Whites`a 3900 ktory sprawowal sie bez poronania lepiej ....zreszta po co ja to wszystko pisze nie widzicie ze na goscia pluja, a on mowi ze deszcz pada .............. bez odbioru z mojej strony.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]