Teraz jest czwartek, 25 czerwca 2026, 03:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 10:47 
Plutonowy
Plutonowy

Witam
przepraszam że sę znów wtrącam mimo że nie miałem wykrywki firmy Armand, ale mierzi mnie że uważa Pan Panie producencie że wszyscy są be i fe i do :dupa
stwierdza Pan że jest to dział techniczny gdzie należy rzeczowo odpowiadać na zadane pytania a więc proszę aby Pan rzeczowo odpowiedzial na pytanie założyciela tematu ( jako producent i urzytkownik) w miarę obiektywnie jeśli Pan potrafi. jest pan wielce oburzony że wszyscy :gun: w pana sprzęt ale chyba coś w tym musi być. jeśli chce Pan rzeczowej odpowiedzi bo to dzial techniczny to proszę mi opwiedzieć czemu na 10 postów nie ma ani jednego gdzie konkretnie opisuje pan działanie wykrywacza tylko jest bicie piany i udawadnianie że tacy jak ja tylko 21000 razy bardziej doświadczeni się nie znają a pan jest guru w kwestii wykrywaczy, poszukiwań .
konkluzja proszę aby Pan rzeczowo przedstawił młodemu człowiekowi techniczne i praktyczne osiągi/walory/wady wykrywki i tyle
pozdrawiam
Macler
ps. do modów proszę poczekać aż Pan Armand odpowie a potem zamknąć temat bo chyba to już lekka przesada, zero merytoryki 100%
:szu :gil :czo :mg: :gun: :zolta

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 12:08 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

[quote="macler22"]Witam
to proszę mi opwiedzieć czemu na 10 postów nie ma ani jednego gdzie konkretnie opisuje pan działanie wykrywacza tylko jest bicie piany
pozdrawiam
Macler

Informacje n/t wykrywacza są na mojej stronie internetowej. Ostatnio dostałem ostrzeżenie z powodu tzw. reklamy i dlatego nie piszę o nim. Na forum odpowiadam tylko na zarzuty [zresztą natury historycznej] i staram się, aby posty odpowiadały na zadane w temacie pytanie, do czego również mobilizuję prowadzącego dział. Nigdy pierwszy w tonie wypowiedzi nie jestem agresywny, odpieram w mojej ocenie niesłuszne zarzuty.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 12:26 
Generał Broni
Generał Broni

Mogę się tylko przyłaczyć do zdania popprzedników: wyroby Armanda nadaja się tylko do szukania kluczy pod dywanem. Do niczego więcej. Słaba konstrukcja podatna na uszkodzenia, fatalne zasięgi, chamski producent - trzeba być samobójcą albo masochistą, żeby kupić coś u Armanda. Panie Armand, proszę mi pokazać jednego doświadczonego poszukiwacza, mającego dobre wyniki, który chodzi z pańskim sprzętem. Ja przynajmniej takiego nie znam, a miałem przyjemnośc poznać wielu "starogwardzistów" ;) :piwo
Argument, że dostaje Pan pozytywne komentarze na allegro można wywalić na śmietnik. Ci, którzy sprzedają chiński badziew z rodziny MD też dostają pozytywne komentarze. Czy w związku z tym twierdzi Pan, że te sprzęty są dobre??

Może mnie Pan pozywać do sądu, wali mnie to w czapkę. Mam nadzieję, że dzięki takim jak ta dyskusją nowi poszukiwacze zobaczą, że nie warto robić z Panem interesów i być może ustrzegą się kupienia pańskich wyrobów i męczarni z tym związanych.

Nie pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 13:00 
Moderator
Moderator

Piotr napisał(a):
Armand napisał(a):
Nigdy pierwszy w tonie wypowiedzi nie jestem agresywny, odpieram w mojej ocenie niesłuszne zarzuty.

Chrzanisz człowieku. Przejrzyj proszę jeszcze raz ten wątek i wczytaj się w to co napisali ludzie od początku.
Nawet piętnastolatek będący uprzejmym wobec kolegów został przez Ciebie zrugany za atak na sprzęt.

Jak wyżej viewtopic.php?t=31922&highlight=armand
armand napisał(a):
Jeszcze raz w sprawie Prezesszczepana. Jabel jest wspaniały jako wszczep do Twojego mózgu z uwagi na brak stabilności.
armand napisał(a):
teraz wychodzi na wierzch jakość i oszołomstwo "opiniotwórczych" "prezesszczepan"ów, którzy lasują mózgi nowym, nie mającym doświadczenia użytkownikom forum
armand napisał(a):
w Polsce jest już od dawna wyznaczany ceną wykrywaczy metali, czyli te lepsze są droższe od gorszych i jest to opinia wymierna, a nie zwietrzała opinia zgorzkniałych "prezesszczepan"ów, snobujących się być wartościami środowiska eksploratorów.
Miałem się nie odzywać, ale wkur...wia mnie łganie w żywe oczy - muszę swoje dodać. Czepiam się tylko tutaj wyłącznie kwestii kultury (rzekomo wykształconego człowieka), który jest w starszą osobą prowadzącą poważną firmę. DLA MNIE TO ZWYKŁE CHAMSTWO I BURACTWO !!! I jeszcze ma człowiek czelność wyzywać ludzi, którzy mięli/mają jego sprzęt i wyrażają negatywne opinie. Co to kur..wa jakaś cenzura czy co ? Nie pasuje, że detektorki nie spisują się tak jak trzeba, to trzeba kogoś obrazić ? Rozumiem krytyka bez podstawy - to pole do polemiki na ten temat, ale konstruktywna krytyka ? Słowa wyjaśniania nie ma, tylko mielenie ogólnikowymi sformułowaniami bez konkretów - to jest godny pochwały producent ?
Wystarczy porównać Pana wypowiedzi z wypowiedziami np. Rutusa - ocenę pozostawiam tym co robili analizę.....
Czekam na ripostę ze strony Armanda nie pozbawioną obraźliwych epitetów.
Pokaż Pan kolejny raz oblicze wykształconego światowego człowieka, poważnego producenta.
Nawet i najsocystrze k..y i ch...je w moją stronę mnie nie zdziwią.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 18:42 
Główny Administrator
Główny Administrator

Dam się jeszcze wypowiedzieć producentowi i zamykam tą jakże "owocną" dyskusję, a potem jak zwykle chyba wyleci do kosza.
W zamian oferuję kompromis w postaci nowego tematu pt "Ranking detektorów"
Oczywiście w pewnym sensie p. Wojciech będzie tu pokrzywdzony, ale nie jest to Media Markt a raczej Magazyn Konsumentów :)

pozdrawiam FDJ

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 20:36 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Dziękuję FDJotowi za ostatnie słowo.
Do Pana Prezesszczepana. Jeszcze raz powtarzam: "Nigdy PIERWSZY w tonie wypowiedzi nie jestem agresywny, odpieram w mojej ocenie niesłuszne zarzuty." Proszę przeczytać sobie 5 razy słowo PIERWSZY. Moje wypowiedzi w Pana kierunku były odpowiedzią na Pana poradnictwo na forum. I na pewno nie sprowokuje mnie Pan do wypowiedzi wulgarnych. Po prostu nie należy mierzyć innych ludzi swoją miarą. I ja nie jestem wcale zdenerwowany, tak jak Pan. I niech Pan do końca życia nie przeżywa moich słów.

Na niektórych forach zostały powyłączane liczniki postów. I polecam tę decyzję adminowi forum. Wpływa to na uspokojenie dyskusji i pisanie postów na temat.

I na koniec zacytuję siebie:
Na forum odpowiadam tylko na zarzuty [zresztą natury historycznej] i staram się, aby posty odpowiadały na zadane w temacie pytanie, do czego również mobilizuję prowadzącego dział.
Co do rankingu, to polecam najpierw stworzyć klasyfikację porównawczą wykrywaczy. I nowy post powinien mieć taki temat. Jak się określi co mamy porównywać, to dopiero można to porównywać i tworzyć ranking. Tak jak to jest w pismach komputerowych.

A tak na marginesie. Jedynym producentem, który przerósł wszystkich polskich producentów o jedno pokolenie jest Rutus - zastosowanie mikroprocesora w wykrywaczu. Reszta Państwa polskich "ikon" mnie nie kręci.
Pozdrawiam wszystkich zdenerwowanych,
usmiechnięty Armand.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 21:06 
Specjalista
Specjalista

Proponuję nie wyrzucać takich wątków jak ten, gdzie ważne dla społeczności forum osoby (takie jak osoby o dużych wpływach, czy dealerzy) pokazują swoje prawdziwe oblicze. Przez okres trwania tego wątku niewielka część zainteresowanych osób mogła przyjrzeć się reakcji przedstawiciela firmy Armand, a tak za kilka dni, może tydzień pojawi się pytanie, czy warto kupować w firmie Armand, wystarczyło by odesłać do takiego tematu, żeby taka osoba sama przekonała się z kim ma do czynienia, mówienie, nie zadawaj się z Armandem po prostu nie oddaje wystarczająco rzeczywistości.

Myślę, że istnieje niebezpieczeństwo, że po skasowaniu tego tematu i tak zostanie wywołany on ponownie. Tym bardziej uważam, że nie należy go kasować, ze względu na postawę jaką Pan Armand zaprezentował. Za zablokowaniem jestem jak najbardziej.
SiD

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 21:10 
Moderator
Moderator

Cytuj:
Do Pana Prezesszczepana. Jeszcze raz powtarzam: "Nigdy PIERWSZY w tonie wypowiedzi nie jestem agresywny, odpieram w mojej ocenie niesłuszne zarzuty." Proszę przeczytać sobie 5 razy słowo PIERWSZY.
To widać, źle u Pana z czytaniem i pamięcią. Właśnie na pierwszy ton poleciał Pan z obelgami na całego w moim kierunku.
Cytuj:
I niech Pan do końca życia nie przeżywa moich słów.
Nie przeżywam, tylko udowadniam, prawdę.
Z mojej strony koniec.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lipca 2007, 21:41 
Główny Administrator
Główny Administrator

Panie Wojciechu
1.
Nie jest to pismo komputerowe dla zaawansowanych a amatorskie forum.
Ranking adresowany jest do początkujących poszukiwaczy.
Kryterium porównawczym jest cena - jakość - serwis
Moim celem nie jest nabijanie komuś kieszeni lecz zebranie do "kupy" wszelakich opinii o różnych detektorach zarówno tych najtańszych jak i najdroższych, używanych jak i nowych nie pomijając samoróbek, tak by początkujący poszukiwacz bez żmudnego przebijania się przez potyczki dealerów mógł się na coś zdecydować nie zadawając po raz setny tego samego pytania - co wybrać ?
Jest to ranking preferencji użytkowników a nie producentów.
2.
Trudno nie zauważyć, że sporo byłych użytkowników Pańskiego sprzętu zawiodło się na nim a nawet poczuło się w pewnym sensie oszukanych. Nie chcę Pana pouczać ale wypadałoby nawet z marketingowego punktu widzenia przeprosić lub wyjaśnić.
Markę łatwo stracić a odzyskanie zaufania klientów trwa latami. Jak Pan sam zauważył nawet po 12 latach ludzie mający duże poważanie w środowisku potrafią przypomnieć o sobie a Pańska postawa pogłębia jeszcze wątpliwości na Jego niekorzyść.

To by było na tyle w podsumowaniu tego drażliwego tematu
Pozdrawiam i namawiam do zastanowienia

Niesforny moderator - FDJ

ps. Jeżeli wyrazi Pan chęć merytorycznego ustosunkowania się to proszę napisać do mnie na pw a ja wkleję to do tego tematu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 lipca 2007, 23:00 
Główny Administrator
Główny Administrator

"Wyjaśnienie" przesłane do mnie od P. Oksięciuka "Armand"

----------------------------------------------------------------------------------------
Cytuję;
"Trudno nie zauważyć, że sporo byłych użytkowników Pańskiego sprzętu
zawiodło się na nim a nawet poczuło się w pewnym sensie oszukanych."

Firma Armand przez 22 lata prowadziła,a obecnie prowadzi i będzie
prowadzić serwis gwarancyjny i pogwarancyjny swoich wyrobów.
Od ok. 6 lat całkowicie zmieniliśmy produkcję pod względem technicznym i
jakościowym. Pozostawiliśmy jedynie te same nazwy produktów.
Jako pierwszy [i chyba jedyny?] polski producent posiadamy oznakowanie
CE naszych wykrywaczy poparte badaniami w specjalistycznych,
certyfikowanych laboratoriach.
Podane zarzuty mają charakter historyczny, oparte są na przepisywaniu
innych opinii, wykazują całkowitą nieznajomość sprzętu lub mają
charakter solidarnościowy.
Słowa "zawiodło" i "oszukanych" wobec prowadzenia stałego serwisu
sprzętu jest nadużyciem, mają wartość emocjonalną [to jest dział
techniczny forum] i jak wcześniej pisałem, wpisuje się w wartości prasy
kolorowej lub poradnictwo psychologiczne.
Moi klienci, często po latach wracają do mojej firmy kupując następne
modele wykrywaczy. Jak również posiadsam wielu klientów uzyskanych z
polecenia innych użytkowników sprzętu mojej firmy. Wyroby mojej firmy są
w ofercie wielu uznanych internetowych firm handlujących sprzętem
militarnym.
Od prowadzącego forum wymagam przestrzegania w wśród uczestników forum
odpowiadania na temat i wyrażania opinii przez RZECZYWISTYCH
użytkowników sprzętu.
Jednocześnie informuję, że będę pilnie obserwował to forum i z całą
stanowczością interweniował przy naruszaniu dobrego imienia mojej firmy.
Wnoszę, bezskutecznie zresztą, o wyłączenie licznika postów. Działanie
to przyczyni się do rzeczowości dyskusji.

--------------------------------------------------------------------------------

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 lipca 2007, 13:11 
Generał Brygady
Generał Brygady

A tak z ciekawości: jaka jednostka nadała Panu certyfikat CE (czy jest to jednostka notyfikowana) ?. Proszę sie pochwalić :pap

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 lipca 2007, 16:04 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

beryl napisał(a):
A tak z ciekawości: jaka jednostka nadała Panu certyfikat CE (czy jest to jednostka notyfikowana) ?. Proszę sie pochwalić :pap

Tak, notyfikowana. Nie będę konkurencji podawał gdzie można dokonać badań.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 lipca 2007, 17:13 
Generał Brygady
Generał Brygady

Armand napisał(a):

Myślę że konkurencja bez trudu jest w stanie to ustalić. Szkoda że nie chce się Pan pochwalić, przecież to świetna forma reklamy. :pa

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 lipca 2007, 17:57 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Drodzy użytkownicy forum, najlepszą oceną sprzętu firmy "ARMAND" jest jego wykładnia i zarazem jego wartości na portalu aukcyjnym "alledrogo".

Sprzęt kilkumiesięczny nie da się sprzedać za czterdziestoprocętową cenę nowego(mam na myśli model "PROSPECTOR")]

Wolny rynek jest najlepszą alternatywą dla poszukiwania opini o producentach wykrywaczy oraz ich modelach.

Proszę wertujcie opinie użytkowników, którzy są w posiadaniu oraz użytkują sprzęt przez siebie posiadany, a na pewno nie doznacie zawodu.

To mówi Wam wasz Edd, który niejedno widział i szłyszał.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 lipca 2007, 20:22 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

beryl napisał(a):
Armand napisał(a):

Myślę że konkurencja bez trudu jest w stanie to ustalić. Szkoda że nie chce się Pan pochwalić, przecież to świetna forma reklamy. :pa

Może i jest w stanie to ustalić , ale koszty badań oferowane przez różne instytucje są często bardzo wysokie i "brane z powietrza". Nie problem jest wystawić urządzenie do badań, problemem jest wydanie jak najmniej pieniędzy. Dużo czasu straciłem na wdrożenie się w temat i znalezienie odpowiedniej instytucji i wcale nie jestem pewien, czy wybrałem najlepszą.
Na tym forum nie liczę na pewno na reklamę, staram się zaledwie wybronić swoje prawo do rzeczowości wypowiedzi uczestników forum.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]