Cytuj:
Sory ale instrukcja dla laika niezbyt jest czytelna
hehehe :) instrukcja fakt - jest trudna szczególnie dla nowicjusza choć ja czytając ją nic nie kumałem :) Tak jak to powiedział sam producent najlepiej zacząć czytać od tyłu do połowy instrukcji :D
Cytuj:
1 jeszcze raz o tych pipkaniach, czy cos z czuloscia i ustawieniami trzeba pokombinowac zeby nie dawal zbednych sygnalow?
czułość najlepiej ustawić na około 90 % Nie będzie tak popierdywał.
Cytuj:
2. w jakim trybie najlepiej pracowac i jak wmiare uniwersaklnie ustawic ( wiem ze slowo wzgledne bo grunt i w ogóle ale bylbym wdzieczny za wskazowki)
Dynamik
na początek ustaw jednotonowy
grunt zależnie od gleby - tu sam musisz pokombinować
dyskryma na godzinie 12
sygnał wiodący - 50
ton - 254
włączone VCO
Cytuj:
3 Jakimi sygnalami sie interesowac ( chociaz moze jakbym nie mial miliona innych pikniec non stop to sam na to wpadne)
Ja przeważnie kopię te najbardziej wyraźne - mocne i jednoznaczne, ale tu sam musisz spróbować
Cytuj:
4. dyskryminacja--- czy moge uciszyc dyskryminowane odlamki, gwozdzie itp. zeby rutuskik milczal jak grup -- To pytanie do trybu dynamicznego bo jakos w statyku latwiej to wyglada:)
Duże żelazo czyli wszelkiego typu większe odłamki, łańcuchy itp. zawsze pokaże i dyskryma tego nie wytnie, ale gwoździe i przedmioty tej wielkości bez problemu wytnie
Cytuj:
5. itp. wskazowki ktore pomoga mi sie z tym sprzetem oswoic:)
Wychodzić w teren i próbować się oswoić z wykrywką, metodą prób i błędów. Tak robi każdy poszukiwacz, który ma nowy sprzęt - innej metody oswojenia się i zaznajomienia ze sprzętem po prostu nie ma. Po jakimś czasie Ty i wykrywacz będziecie dobrymi kumplami, ale to wymaga osłuchania się i wykopania paru ładnych dołków ;)