Teraz jest piątek, 29 sierpnia 2025, 01:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 grudnia 2007, 14:26 
Podporucznik
Podporucznik

pablo11 napisał(a):
tematu nie zrozumiecie,ale trudno może kiedyś???nie ważne

To ty nie rozumiesz.
Bo tobie się nie udało to będziesz teraz obwiniał każdego policjanta?
Jest to zachowanie typowo gówniarskie.

pablo11 napisał(a):
:n :n :n :n :n :n :n :n :n :n

I w dodatku te ,,płoty" z tych buziek,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 grudnia 2007, 15:28 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

(.)

Ostatnio edytowano sobota, 3 maja 2008, 16:19 przez świeżynka, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 grudnia 2007, 18:28 
Major
Major

świeżynka napisał(a):
Bo bez względu na to, jak idiotyczne byłoby prawo, powinno być przestrzegane przez każdego, a obserwacja dowodzi, że policjanci sądzą, że ich to nie obowiązuje. Weźmy choćby zakaz przekraczania prędkości 50 km/h w terenie zabudowanym : czy widział Któryś z Kolegów radiowóz jadący z przepisową prędkością (dający przykład dobrego zachowania na jezdni) ??? Zresztą, przykłady można mnożyć w nieskończoność, rzecz w tym, że jeżeli chcemy poprawy prawa, to powinniśmy próbować wpłynąć na RÓWNĄ EGZEKUCJĘ TEGO PRAWA WOBEC KAŻDEGO OBYWATELA.

Mam nadzieję, że moja wypowiedź spotka się ze zrozumieniem.

pozdrawiam

Dobrze prawi, wódki mu dać :1 :pub

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 grudnia 2007, 18:49 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Tak Świeżynko. Ale mam na myśli ślepą nadgorliwość, która nakazuje co niektórym z nich w podczas przeszukiwania mieszkania kolekcjonera "zabezpieczać" hurtem wszystkie napotkane militaria z hełmami i łuskami ze zbitymi spłonkami włącznie). Kilkakrotnie takie sytuacje były opisywane w sieci. W każdym bądź razie nie on te (skądinąd durne) prawo wymyślił. A tak mamy w osobie tego policjanta kolejny argument za liberalizacją przepisów. Skoro zbierają/szukają do własnych kolekcji oni to czemu nie możemy tego robić i my. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 grudnia 2007, 19:09 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

jak ktos napisal podniecacie sie jak dzieci, :(
taki policjant doskonale wie co moze miec a czego nie moze,przy jego kontaktach i zaufaniu urzedow wydajacych pozwolenia -to jest tak proste jak kupic sobie bilet miesieczny dla nas,
wiec nie sadze aby ryzykowal wtope bo jakis kolega go podkabluje ze ma niezdekowana bron czy niewypaly w domu,za to moglby stracic prace emeryture itd.
wiec skonczcie oskarzac kogos kogo nawet nie znacie,powinniscie sie cieszyc ze ktos kto stoi po drugiej stronie barykady mysli podobnie,a moze ten policjant niejednemu uratowal tylek?? :)
pzdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 6 grudnia 2007, 19:37 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

(.)

Ostatnio edytowano sobota, 3 maja 2008, 16:18 przez świeżynka, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 grudnia 2007, 00:06 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

.....

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 10:19 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 7 grudnia 2007, 00:27 
Moderator
Moderator

Dyskusja sie wypalila i w zwiazku z tym rezygnuje z dalszego w niej udzialu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 8 grudnia 2007, 04:51 
Specjalista
Specjalista

pablo nasz borsuczek napisał(a):
nie rozumiecie tematu bo nie przeżyliście osobiscie takiej sytuacji

7 lat temu przeszedłem przez to włącznie z pół roku w zawieszeniu i jakoś się nie podniecam i nie obrażam, i nie uwłaczam władzom, równie dobrze możesz trafić na policjanta idiotę jak i na kolesia co Ci nie podbije po znajomości przeglądu w aucie. Prawdopodobieństwo podobne. Ja akurat trafiłem i to od razu na dwóch ale to inna historia i to było dawno, zresztą zwrócili mi sprzęt i jest już OK.
pablo nasz łobuziak napisał(a):
jak by byli rozsądni to widać gołym okiem co powinni zabezpieczyć i co wydaje im się podejrzane a co nie???

Kolesie srają nieraz w pory bardziej niż rodzice Rambo, zresztą nie spodziewaj się, że ktoś kto wykonuje swoje obowiązki będzie na miejscu sprawdzał, czy broń to broń a ammo to ammo, nie ma do tego żadnych uprawnień!
antypolicysta paskudniczek napisał(a):
po co zabierac komuś monety,bagnety i inne drobiazgi,przecież to nie podlega pod żadna usatwe, a poźniej po kilkunastu interwencjach i pisaniu wniosków oddają i przepraszają ???

tu Cię poprę, nijak ma się to ustawy o broni i amunicji, zresztą w JAKIMKOLWIEK przypadku najlepiej jest konfiskowane zbiory sfotografować cyfrówką, walniecie setkę zdjęć, nic to nie kosztuje a potem jest prawo o ubieganie się o zwrot tych samych eksponatów w tym samym stanie. Niestety kilka lat temu nie miałem cyfrówki, dlatego dostałem nie do końca to, co mi zabrano, tzn. pouszkadzane i niekompletne badziewie, no ale jest, jak ono to jeeest, kurrrrde :)
borsuczniks napisał(a):
a no po taką ze lepiej to wygląda w materiale filmowym w telewizji i wiekszy sukces medialny i większa premia od komendanta wojewódzkiego!!!

Prawda, po akcji na nas policjanci z naszej gminy mieli największą wykrywalność przestępstw w powiecie, dostali nagrody, niech im prosiaki i kury gratulują bo ja nie zamierzam.
Władca i rozsiewacz :n napisał(a):
:n :n :n :n :n :n :n :n :n

fajne te emotikonki ale bez przesady, zresztą temat dotyczy czego innego...
pozdrawiam

Argo napisał(a):
Dyskusja sie wypalila i w zwiazku z tym rezygnuje z dalszego w niej udzialu.

Prawda, ja też kończę i idę spać, bo za 3h w teren... :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]