pablo nasz borsuczek napisał(a):
nie rozumiecie tematu bo nie przeżyliście osobiscie takiej sytuacji
7 lat temu przeszedłem przez to włącznie z pół roku w zawieszeniu i jakoś się nie podniecam i nie obrażam, i nie uwłaczam władzom, równie dobrze możesz trafić na policjanta idiotę jak i na kolesia co Ci nie podbije po znajomości przeglądu w aucie. Prawdopodobieństwo podobne. Ja akurat trafiłem i to od razu na dwóch ale to inna historia i to było dawno, zresztą zwrócili mi sprzęt i jest już OK.
pablo nasz łobuziak napisał(a):
jak by byli rozsądni to widać gołym okiem co powinni zabezpieczyć i co wydaje im się podejrzane a co nie???
Kolesie srają nieraz w pory bardziej niż rodzice Rambo, zresztą nie spodziewaj się, że ktoś kto wykonuje swoje obowiązki będzie na miejscu sprawdzał, czy broń to broń a ammo to ammo, nie ma do tego żadnych uprawnień!
antypolicysta paskudniczek napisał(a):
po co zabierac komuś monety,bagnety i inne drobiazgi,przecież to nie podlega pod żadna usatwe, a poźniej po kilkunastu interwencjach i pisaniu wniosków oddają i przepraszają ???
tu Cię poprę, nijak ma się to ustawy o broni i amunicji, zresztą w
JAKIMKOLWIEK przypadku najlepiej jest konfiskowane zbiory sfotografować cyfrówką, walniecie setkę zdjęć, nic to nie kosztuje a potem jest prawo o ubieganie się o zwrot tych samych eksponatów w tym samym stanie. Niestety kilka lat temu nie miałem cyfrówki, dlatego dostałem nie do końca to, co mi zabrano, tzn. pouszkadzane i niekompletne badziewie, no ale jest, jak ono to jeeest, kurrrrde :)
borsuczniks napisał(a):
a no po taką ze lepiej to wygląda w materiale filmowym w telewizji i wiekszy sukces medialny i większa premia od komendanta wojewódzkiego!!!
Prawda, po akcji na nas policjanci z naszej gminy mieli największą wykrywalność przestępstw w powiecie, dostali nagrody, niech im prosiaki i kury gratulują bo ja nie zamierzam.
Władca i rozsiewacz :n napisał(a):
:n :n :n :n :n :n :n :n :n
fajne te emotikonki ale bez przesady, zresztą temat dotyczy czego innego...
pozdrawiam
Argo napisał(a):
Dyskusja sie wypalila i w zwiazku z tym rezygnuje z dalszego w niej udzialu.
Prawda, ja też kończę i idę spać, bo za 3h w teren... :D