Teraz jest piątek, 22 sierpnia 2025, 11:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 lutego 2008, 21:04 
Generał Broni
Generał Broni

yapi66 napisał(a):
Archeo mają za friko fanty i to takie których by w życiu nie wykopali .

Ja bym nie generalizował i był ostrożny z takimi ocenami. Akurat jest tak, że to archeo mają więcej fantów, o jakich poszukiwaczom może się tylko zamarzyć :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 lutego 2008, 21:25 
Pułkownik
Pułkownik

Źle to ująłem " których by sami nie wykopali" , chodziło mi mniej więcej o to , że nie są w stanie sami przekopać wszystkiego co jest warte przekopania. Ile stanowisk archeo odkryli poszukiwacze ? Zapewne wiele .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 12 lutego 2008, 21:36 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

......

Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 listopada 2008, 10:50 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 lutego 2008, 08:50 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Są trzy prawdy na świecie: prawda, święta prawda i gówno prawda...

Jak wykopałem granaty u sąsiadki to patrol saperski za dwa dni przyjechał.. Wcześniej całą zimę sąsiad nie mógł się doprosić żeby ktoś przyjechał i wykopał, nawet w gazecie było i nic.. Straż miejska na wezwanie "sołtysa" przyjechała, popatrzyła, stwierdziła że teren jest ogrodzony, furtka ma kłódkę to jak granaty są w ziemi mogą czekać na wojsko.. Saperzy odmówili przyjazdu, dopóki nie ma znaleziska na wierzchu.. Znalazł firmę prywatną i chciał zapłacić, ale oni żądali zapłaty za 17 arów działki, a on mówił, że wskaże z dokładnością do jednego metra.. a za 300 zł (bo tyle proponował) to nie chcieli przyjechać.. Jak w końcu ekipa budowlana kanalizacji stanęła za płotem to pożyczyłem sprzęt i wykopałem..

Jednemu facetowi ktoś przywiózł z wywrotką ziemi znad Wisły dwie 80-kilowe bomby.. Ziemia leżała przy drodze, poza posesją.. Straż miejska przyjechała, wbiła cztery patyki i ogrodziła teren biało-czerwoną taśmą.. (w piątek po południu). W nocy jedna bomba dała nogę, facet znalazł ją sto metrów dalej przy bocznej ścieżce, załadował na taczki, przywiózł na ogródek i obie zakopał na pół metra.. we wtorek patrol przyjechał..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 lutego 2008, 11:16 
Generał Broni
Generał Broni

pablo11 napisał(a):
ja jestem za,skoro oni takie metody na nas to czemu nie my na nich???
każdy poszukiwacz wie gdzie w jego okolicy niewypały i niewybuchy leża,należało by to zgłośić i to w jednym dniu,od razu z powiadomieniem telewizji,tak na czysto bez wykrywki,z całą pewnościa sparaliżowało by to prace kilkunastu komend policji jak by nagle w jedym dniu odebrali w całej Polsce tysiące zgłoszen o niewypałach !!!!!!! i patrole saperskie tez miały by co robic,a policjanci by pilowali tego przez 24 godz. moze by mieli nauczke ze nie warto na siłe robic wynikow z kolekcjonerów,bo i my mozemy zrobic na siłe wynik znich i pochwalic sie wykrywalnoscia niewypałow,a im dac pełne rece roboty,niech tego pilnuja

To może zostać przyjęte przez :cop jako próba sparaliżowania Państwa i - jako że jest to akcja zorganizowana - przybili by nam udział w zorganizowanej grupie przestępczej o charakterze zbrojnym, zrobili by nową talię kart z naszymi podobiznami i by nas zaszczuli, posadzili i zrobili wrogami publicznymi numero uno.......
Bo stwierdzili by, że naraziliśmy swoją akcją bezpieczeństwo Państwa a Rydzyk dolałby dwa litry swojej żółci w mediach, że to na pewno akcja antymoherowa i wtedy mamy już tylko chodzenie po polach na wykopki ziemniaczane w ramach zorganizowanych zajęć w zakładzie karnym przez najbliższe 5-12 lat.

Wracając na ziemię - pomysł Jadzi tak! Ale nie z rozrywkami tylko z pierdółkami - i głównie Konserwatorzy, KOBIDZ itd.....
" szukając meteorytów znalazłem przedmiot metalowy niewiadomego pochodzenia. jako uczciwy obywatel (patrz: przemówienia Ziobry) chiałem uprzejmie zgłosić to znalezisko i prosić o opinię czy w tym przypadku nie mamy tu do czynienia z zabytkiem ruchomym. Gwóźdź - przepraszam zardzewiały przedmiot znalazłem w tym to a w tym miejscu......dnia tego a tego o godzinie tej i tej. Proszę mnie powiadomić o waszej "diagnozie"."
Taki list z załączonym żelastwem lub złamaną klamerką od każdego poszukiwacza miesięcznie i chłopcy wywieszają białą flagę.

List otwarty to też dobry pomysł tylko ja bym znalazł gazetę która to zrobi za darmochę, i wiem nawet która to zrobi.....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 lutego 2008, 11:26 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

No to może ktoś z zacięciem literackim coś napisze do gazet.. bo tak tylko gadamy i gadamy a działania to tylko w polu nam dobrze wychodzą..

powinno być że nam psują opinię a nie pokazują żadnych pozytywnych przykładów współpracy.. że niektórzy są ewidentnie przestępcami, a media nazywają ich poszukiwaczami..
to tyle co mi się teraz pomyślało..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 lutego 2008, 21:37 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

.....

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]