pablo11 napisał(a):
ja jestem za,skoro oni takie metody na nas to czemu nie my na nich???
każdy poszukiwacz wie gdzie w jego okolicy niewypały i niewybuchy leża,należało by to zgłośić i to w jednym dniu,od razu z powiadomieniem telewizji,tak na czysto bez wykrywki,z całą pewnościa sparaliżowało by to prace kilkunastu komend policji jak by nagle w jedym dniu odebrali w całej Polsce tysiące zgłoszen o niewypałach !!!!!!! i patrole saperskie tez miały by co robic,a policjanci by pilowali tego przez 24 godz. moze by mieli nauczke ze nie warto na siłe robic wynikow z kolekcjonerów,bo i my mozemy zrobic na siłe wynik znich i pochwalic sie wykrywalnoscia niewypałow,a im dac pełne rece roboty,niech tego pilnuja
To może zostać przyjęte przez :cop jako próba sparaliżowania Państwa i - jako że jest to akcja zorganizowana - przybili by nam udział w zorganizowanej grupie przestępczej o charakterze zbrojnym, zrobili by nową talię kart z naszymi podobiznami i by nas zaszczuli, posadzili i zrobili wrogami publicznymi numero uno.......
Bo stwierdzili by, że naraziliśmy swoją akcją bezpieczeństwo Państwa a Rydzyk dolałby dwa litry swojej żółci w mediach, że to na pewno akcja antymoherowa i wtedy mamy już tylko chodzenie po polach na wykopki ziemniaczane w ramach zorganizowanych zajęć w zakładzie karnym przez najbliższe 5-12 lat.
Wracając na ziemię - pomysł Jadzi tak! Ale nie z rozrywkami tylko z pierdółkami - i głównie Konserwatorzy, KOBIDZ itd.....
" szukając meteorytów znalazłem przedmiot metalowy niewiadomego pochodzenia. jako uczciwy obywatel (patrz: przemówienia Ziobry) chiałem uprzejmie zgłosić to znalezisko i prosić o opinię czy w tym przypadku nie mamy tu do czynienia z zabytkiem ruchomym. Gwóźdź - przepraszam zardzewiały przedmiot znalazłem w tym to a w tym miejscu......dnia tego a tego o godzinie tej i tej. Proszę mnie powiadomić o waszej "diagnozie"."
Taki list z załączonym żelastwem lub złamaną klamerką od każdego poszukiwacza miesięcznie i chłopcy wywieszają białą flagę.
List otwarty to też dobry pomysł tylko ja bym znalazł gazetę która to zrobi za darmochę, i wiem nawet która to zrobi.....