Lipek napisał(a):
Tylko proszę o konkrety, a nie pobożne życzenia, bo tego mamy dość w wiadomościach co wieczór :)
Pozdrawiam!
Niestety, FDJ już na mnie najeżdża, że się powtarzam a przecież napisałem, że ja Ci nie podam konkretów bo nie jestem prawnikiem. Nikt do tej pory nie wymyślił jak to zrobić bo od tego jest właśnie kancelaria prawna. Tylko, że jak na razie każdy chciał, by za darmo coś nam powiedzieli a tak nie ma. Zresztą brak jakiegokolwiek kroku do przodu to potwierdza.
My natomiast chcemy zatrudnić instytucję właściwą do zajęcia się projektem zmian ustaw ale przyznaję szczerze, że przez moment nie rozmawialiśmy w gronie Rady Starszych na temat zmiany ustawy u o broni i amunicji...................
Dotychczas rozmawialiśmy na temat ustawy o ochronie zabytków a co się z tym łączy o przepisach zakazujących spacerowania po polach z wykrywką. Dobrze że wspomniałeś o tym Lipek i na pewno będziemy musieli próbować i ten temat włączyć do do zakresu prac kancelarii prawnej nad projektem.
FDJ napisał(a):
W ustawie o ochronie danych osobowych jest wyraźnie napisane, że nie można bezprawnie wykorzystywać ich bez zgody "właściciela"
Więc jeżeli zamieścicie te dane sami nie łamiecie żadnej ustawy /jak w naszej klasie :)/
Zgłaszając swój udział w takiej radzie wystawiacie się dobrowolnie na pierwszą linię równiez przed nami.
Chcąc od nas pieniędzy byśmy wsparli wasze działania wypada chyba poinformować nas że: nazywam sie jan kowalski mieszkam w mieście x to jest mój nr telefonu a kazdy kto będzie się chciał zdecydować na wpłatę niech to zadeklaruje na pw , @, fax, poczta, kurier etc. a ja wtedy podam swój adres zamieszkania dla jasności sytuacji by wpłacający czuł, że datki idą do właściwej osoby.
pozdrawiam Jacek Wielgus - FDJ
Masz racę FDJ to jest właśnie miejsce do dyskusji i jak najbardziej ujawnię dane osobowe osób które są w Radzie Starszych jak i Mężów Zaufania ale ustawa o ochronie danych osobowych mówi że bez czyjejś zgody nie mam prawa takich danych ujawniać i ja właśnie mówię raz jeszcze, że muszę na to zgodę bezpośrednio zainteresowanych uzyskać i niebawem to zrobię.
na pewno przed rozpoczęciem zbiórki. A zgodę tę - pisemną, jak i oficjalną deklarację współpracy w tym temacie uzyskam na najbliższym spotkaniu o którym również wszystkich poinformuję.
jak natomiast się swojego nazwiska nie wstydzę:
nazywam się Tomasz Kotowski i mieszkam w Starej Kaletce 3 gm. Purda pod Olsztynem. czasowo mieszkam w Grodzie Stołecznem.