Teraz jest środa, 14 stycznia 2026, 14:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2008, 00:27 
Kapitan
Kapitan

Mi wystarczy, że do mojego miasta przyjechał abepe Głódź. Jego pierwsze popisy skutecznie utrwaliły mój stosunek do kleru - zwłaszcza kierownictwa tej firmy, której nie straszne żadne rynkowe kryzysy.

A tak na marginesie - nie lubię kleru i nie lubię pedałów. Czy dostanę aż dwie żółte kartki?
Bo jeśli tylko jedną, to ktoś gotów pomyśleć, że wymienione grupy to... jedna i ta sama kategoria :)

Naprawdę dziwię się, że w tym kraju są jeszcze osoby młode biorące w obronę zarządców polskiego Kościoła Kat., który dawno stał się parodią tego, czym miał w założeniu być (w prastarym założeniu).

M.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2008, 01:12 
Specjalista
Specjalista

beaviso napisał(a):
A tak na marginesie - nie lubię kleru i nie lubię pedałów. Czy dostanę aż dwie żółte kartki?
Bo jeśli tylko jedną, to ktoś gotów pomyśleć, że wymienione grupy to... jedna i ta sama kategoria :)

Będzięsz się smażył piekle ! ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2008, 03:04 
Główny Administrator
Główny Administrator

Mówić do słupa a słup jak dupa - i tym optymistycznym akcentem kończę dyskusję antypedałów antyklerykałów ich zwolenników i innych, którzy muszą wtrącić nie na temat swoje trzy grosze w dyskusję o treści poszukiwawczo -archeologicznej oraz ekonomicznej :)
Beaviso masz aż tyle kompleksów czy przykre doświadczenia by jacyś tam klerycy i "pedały" zaprzątali ci głowę byś musiał aż na forum PS to wykrzykiwać ?
A może zgłosicie się do tego kleryka i archeologów, którzy bedą Ostrów przekopywać i pomożecie im w wykopaliskach ?
FDJ
ps. temat jutro leci do kosza.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2008, 07:59 
Major
Major

vincent_vega_69 napisał(a):
przemytnik rabarbaru napisał(a):
Niestety panowie, ale to właśnie zachowanie księży powoduje, że mają taką, a nie inną opinię, i nie ma co złorzeczyć na dziennikarzy, że piszą o ich występkach. Mój stosunek do wiary chrześcijańskiej jest niezmienny od wielu lat, natomiast stosunek do księży w ciągu ostatnich kilku lat przeszedł ewolucję (rzekłbym rewolucję). Tak więc z szerokim uśmiechem wypada mi podpisać się pod postem kolegi PREMA.

Przemytniku

Swoją wypowiedzią pokazujesz jak tworzy się stererotypy. O poszukiwaczach mówi się też źle, bo kilka czarnych owiec rozkopało stanowiska, nie zasypało dołków itd. Ludzie mówią - mój stosunek do poszukiwaczy jest OK ale jak widzę to podeptane zboże i te nie zasypane dołki na łące to mam ochotę zabronić poszukiwaczom wszystkiego. I nie ma co złorzeczyć archeologom, że nienawidzą detektorystów.

Mój stosunek do kleru jest bardzo pozytywny i nie mam nic do zarzucenia. Wszyscy księża, z którymi rozmawiałem, współpracowałem czy znałem są OK. Wiem też, że są tylko ludźmi i jak każdemu człowiekowi, im też zdarzają się gorsze dni. Dlatego nie oceniajmy kleru przez pryzmat kilku przypadków - ogromna większość jest OK. I choć szanuje Prema to pod jego wypowiedzią nie podpisuję się.

A tak na marginesie... czy zdarzyło się któremuś z krytyków kleru prosić jakiegoś księdza o zgodę na wejście w kościelne pole??? Ciekawy jestem, czy chwalili się księdzu swoim stosunkiem do kościoła, kleru czy Rydzyka... Tak więc jak wiadomo od zawsze - w oku bliźniego zadrę widzisz ale w swoim nie dostrzegasz belki...

Pozdrawiam
Vincencie Mój stosunek do kleru nie jest negatywny, ale po prostu od kilku lat obserwując "występy" nazwijmy to obyczajowe i polityczne przedstawicieli kościoła, to po prostu zaczynam na to trochę inaczej patrzeć. Sam powiedz szczerze, czy słowa wypowiadane przez Rydzyka mają coś wspólnego z ewangelią? Czy tuszowanie pedofilii jest ok.? A co z agentami w sutannach? Po co to wszystko ukrywać? Gdzie tu jest wyznanie grzechów i mocne postanowienie poprawy? Oczywiście są prawdziwi księża z powołania, ale niestety, chyba się ze mną zgodzisz - takich jest coraz mniej. Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2008, 09:31 
Generał Broni
Generał Broni

Przemytniku, zgadzam się z Tobą, że patologia wśród kleru jest, a jakże! Jednak patrzcie na to przez pryzmat patologii. Nie wszyscy księża to pedofile i złodzieje, nie wszyscy to pijacy i hultaje. Czy większość takimi jest? Oczywiście, że tylko margines. Czemu więc uogólniamy??? Ja na kler patrzę przez pryzmat tych, których widzę na co dzień. A oni są "wporzo" - jak to się teraz mówi. Za to bardzo nie wporzo są "uogólniający postępowanie kleru" ludzie. Przytoczyłem przykład uogólniania jeśli chodzi o poszukiwaczy, bo to dotyka prawie każdego usera z tego forum. Wiemy, jak bardzo jest to krzywdzące. Nie postępujmy więc tak samo w stosunku do innych grup - bez względu na to kim są.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2008, 09:37 
Generał Broni
Generał Broni

Koledzy - odpuście sobie całą tą nagonkę na kler, moherów, pedałów, etc.
Problem leży w innym miejscu.
Jak to jest, że jedna osoba (i nieważne czy arcybiskup, jakiś urzędas dowolnego szczebla, czy też "prywaciarz") blokuje badanie zabytku, który może się okazać jednym z ważniejszych dla historii państwa polskiego???

P.S.
FDJ - jak już chcesz coś wycinać, to wytnij pyskówki, a nie cały wątek.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 1 listopada 2008, 10:17 
Moderator
Moderator

Zamykam. uporządkuję później.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]