Teraz jest piątek, 26 czerwca 2026, 07:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2004, 00:30 
Kapral
Kapral

Schrony w Orłowie nie wchodzą w sumie w skład kompleksu 11 BAS. "Zaspawane przejście" w elektrowni to niestety tylko wyjście techniczne - tamtędy wprowadzano agregaty i wyposażenie. Standardowo zaślepiano je dwuteownikami lub ceownikami stalowymi, więc nie ma tam żadnych nieodkrytych korytarzy.
Co do przedwojennego/wojennego pochodzenia kopułki to dalej wątpię, ale od czego jest życie jak nie od zaskakiwania :D
Pozdrawiam
A

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2004, 12:53 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

ssr napisał(a):
zdiecia z wypraw do bas-u na redlowie masz na http://www.schron.multicon.pl w galeri w dziale sekcja kanalarska;)

Dokłądnie o to mi chodzi, galeria "Wyprawa 27 IV 2002 schrony na klifie", zdjęcie no. 3
Zapomniałem o tym zasypanym korytarzu w elekrowni, naprzeciwko wejścia, tylko jeśli był by to jeden obiekt - był by naprawde duży :) plany mierzenia calosci byly odlozone na kolejny wypad - jednak ekipa non stop podróżuje po różnych dziwnych "ciepłych krajach" :) Jeszce jedno mnie zaintrygowało w tej elektrowni, ale może fotki podeśle przy po kolejnym wypadzie, nie wiem czy dobrze to coś opisze :) Zasypane duże wyjście koło tych wymienników ciepła akurat znalazłęm na zewnątrz - rzeczywiście było to większe wyjście, widać że podobnie do schronu na górze były wyłożone przed nim betonowe płyty.

Widzę że przy waszej wyprawie (blisko 2 lata temu) - były jeszcze drzwi do rozdzielni - w tej chwili już ich nie ma :/ I chyba tylko nam udało się trafić na zamknięte drzwi do zasadniczej części schronu :)
Moje totki są tu: http://free.of.pl/o/oliwabiz/ - nie wiem czemu link .tk nie dziala.

Jeśli chodzi o eksplorację schronów w Gdynii - to się pisze :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]