Teraz jest sobota, 7 lutego 2026, 03:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 18 lutego 2009, 23:41 
Generał Brygady
Generał Brygady

to może optymistycznie: wyobraźcie sobie jak wszystkie te zamrożone kupy walone przez osiedlowe kundelki rozmiękną jednego dnia. Śnieg spłynie, ale te kupy zostaną :luv

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: zrzuta
PostNapisane: środa, 18 lutego 2009, 23:43 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

ja to jestem za akcją zrzuta na spychacz i wynajem paru fanow Flammenwerfelka i po krzyku :D

[ img ]

[ img ]

To kto da pierwszy grosik? mam podac nr mojego konta ? :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 19 lutego 2009, 21:33 
Generał Broni
Generał Broni

Tym razem zima zaskoczyła poszukiwaczy ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 20 lutego 2009, 23:31 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Faktycznie nie ma co narzekać.Odzwyczailiśmy się od czegoś takiego jak normalna zima.Piękny ziomowy czas wykorzystajmy na uzupełnienie wiadomości,poszperajmy w książkach,posiedźmy nad mapami...albo w miłym towarzystwie zróbmy spotkanko przy :piwo,albo weźmy się w końcu za wyczyszczenie tego co cały czas odkładaliśmy na później.... :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 23 lutego 2009, 23:42 
Chorąży
Chorąży

Jeszcze troche trzeba wytrzymać aż stopi się te białe gówno ! a potem łopaty będziemy łamać. Pozdro...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 lutego 2009, 09:02 
Szeregowy
Szeregowy

witam kolegów,
mam nadzieję ze do świąt biały puszek zniknie...
przed weekendem u rodziców w świętokrzyskim byłem i gdzie teren był nasłoneczniony jeszcze szło kopać ale w cieniu prędzej fanta poćwiartował niż wykopał :(
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 24 lutego 2009, 09:33 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

na szczęście ostatnia i jedyna monetka jaką poćwiartowałem to 2 zeta z lat 70tych , i aż miło sie słucha jak kropelki roztopionego śniegu stukają o parapet , idzie odwilż panowie ...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 lutego 2009, 12:47 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Christophoros napisał(a):
na szczęście ostatnia i jedyna monetka jaką poćwiartowałem to 2 zeta z lat 70tych , i aż miło sie słucha jak kropelki roztopionego śniegu stukają o parapet , idzie odwilż panowie ...

Nawet mnie nie słab z tym słodkim kapaniem właśnie od tych rotopów zalało mi mieszkanie i dość konkretnie prawie mam basen...ale fakt faktem mam już dość tego białego g......

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 lutego 2009, 20:10 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

witam!

Stefanwojok napisał(a):
...ale fakt faktem mam już dość tego białego g......

Nie histeryzuj :). Z cała pewnością nie przeżyłeś jeszcze najgorszego ;) ...
kiedyś pewien gość napisał(a):
12 sierpnia
Przeprowadziliśmy się do naszego nowego domu w Bieszczadach. Boże jak TU pięknie! Drzewa wokół wyglądają tak majestatycznie. Wprost nie mogę się doczekać, kiedy pokryją się śniegiem.

14 października
Bieszczady są najpiękniejszym miejscem na ziemi! Wszystkie liście zmieniły kolory - tonacje pomarańczowe, żółte i czerwone z domieszkami brązu i starej zieleni. Pojechałem na przejażdżkę po okolicy i zobaczyłem kilka jeleni. Jakie wspaniałe! Jestem pewien, że to najpiękniejsze zwierzęta na ziemi. Tutaj jest jak w raju. Boże, jak MI się TU podoba!

11 listopada
Wkrótce zaczyna się sezon polowań. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś może chcieć zabić coś tak wspaniałego, jak jeleń! Jak może spojrzeć mu w oczy? Mam nadzieję, że wreszcie spadnie śnieg.

2 grudnia
Długo czekaliśmy na ten cud, ale ostatniej nocy wreszcie spadł śnieg. Obudziłem się i wszystko było przykryte białą kołdrą. Widok jak pocztówki bożonarodzeniowej! Wyszliśmy na zewnątrz, odgarnęliśmy śnieg ze schodów i odśnieżyliśmy drogę dojazdową. Zrobiliśmy sobie świetną bitwę śnieżną (wygrałem), a potem przyjechał pług śnieżny i zasypał to, co odśnieżyliśmy. I znowu musieliśmy odśnieżyć drogę dojazdową. Wspaniała zaprawa! Kocham Bieszczady!

12 grudnia
Zeszłej nocy znowu spadł śnieg. Jest pięknie! Pług śnieżny znów powtórzył dowcip z drogą dojazdową (facet ma poczucie humoru, że mu się chce aż tu zajeżdżać). Po prostu kocham to miejsce.

19 grudnia
Kolejny śnieg spadł zeszłej nocy. Ze względu na nieprzejezdną drogę dojazdową nie dojechałem do pracy. Jestem kompletnie wykończony odśnieżaniem. Piep..ony pług śnieżny.

22 grudnia
Zeszłej nocy napadało jeszcze więcej tego białego gó..a. Całe dłonie mam w pęcherzach do łopaty. Jestem przekonany, że pług śnieżny czeka tuż za rogiem, dopóki nie odśnieżę drogi dojazdowej. Sku...syn!

25 grudnia
Wesołych Pie...lonych Świąt! Jeszcze więcej gó...anego śniegu. Jak kiedyś wpadnie MI w ręce ten sku...syn od pługu śnieżnego... przysięgam - zabiję!! Nie rozumiem, dlaczego nie posypią drogi solą, żeby rozpuściła to gó.no.

27 grudnia
Znowu to białe ku...stwo spadło w nocy. Przez trzy dni nie wytknąłem nosa, z wyjątkiem odśnieżania drogi dojazdowej - za każdym razem, kiedy przejechał pług! Zgrzytam zębami, odgarniam, ale i tak nigdzie nie mogę wyjechać. Samochód jest pogrzebany pod górą białego gó.na. Meteorolog znowu zapowiadał dwadzieścia pięć centymetrów tej nocy. Możecie sobie wyobrazić, ile to oznacza łopat pełnych śniegu?

28 grudnia
Meteorolog się mylił! Tym razem napadało osiemdziesiąt pięć centymetrów tego białego kur..twa. Teraz to nie odtaje nawet do lata! Pług śnieżny ugrzązł w zaspie, a ten ch.j przyszedł pożyczyć ode mnie łopatę! Powiedziałem mu, że sześć już połamałem, kiedy odgarniałem to gó.no z mojej drogi dojazdowej - a potem (ostatnią) rozp.......łem o jego zakuty łeb.

4 stycznia
Wreszcie wydostałem się z domu. Pojechałem do sklepu kupić coś do jedzenia. A gdy wracałem, pod samochód wpadł MI pier...ony jeleń i całkiem go roz...ał. Narobił szkód na trzy tysiące. Powinni powystrzelać te sku..ńskie jelenie. Że też myśliwi nie rozwalili wszystkich w sezonie!

3 maja
Zawiozłem samochód do warsztatu w mieście. Nie uwierzycie, jak zardzewiał do tej je..nej soli, którą posypują drogi!

18 maja
Przeprowadziłem się z powrotem do miasta. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś, kto ma odrobinę zdrowego rozsądku, może zamieszkać na jakimś zad.piu w Bieszczadach???

pozdrawiam
bogdans

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 26 lutego 2009, 22:51 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

bogdans napisał(a):
witam!

Stefanwojok napisał(a):
...ale fakt faktem mam już dość tego białego g......

Nie histeryzuj :). Z cała pewnością nie przeżyłeś jeszcze najgorszego ;) ...
kiedyś pewien gość napisał(a):
12 sierpnia
Przeprowadziliśmy się do naszego nowego domu w Bieszczadach. Boże jak TU pięknie! Drzewa wokół wyglądają tak majestatycznie. Wprost nie mogę się doczekać, kiedy pokryją się śniegiem.

14 października
Bieszczady są najpiękniejszym miejscem na ziemi! Wszystkie liście zmieniły kolory - tonacje pomarańczowe, żółte i czerwone z domieszkami brązu i starej zieleni. Pojechałem na przejażdżkę po okolicy i zobaczyłem kilka jeleni. Jakie wspaniałe! Jestem pewien, że to najpiękniejsze zwierzęta na ziemi. Tutaj jest jak w raju. Boże, jak MI się TU podoba!

11 listopada
Wkrótce zaczyna się sezon polowań. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś może chcieć zabić coś tak wspaniałego, jak jeleń! Jak może spojrzeć mu w oczy? Mam nadzieję, że wreszcie spadnie śnieg.

2 grudnia
Długo czekaliśmy na ten cud, ale ostatniej nocy wreszcie spadł śnieg. Obudziłem się i wszystko było przykryte białą kołdrą. Widok jak pocztówki bożonarodzeniowej! Wyszliśmy na zewnątrz, odgarnęliśmy śnieg ze schodów i odśnieżyliśmy drogę dojazdową. Zrobiliśmy sobie świetną bitwę śnieżną (wygrałem), a potem przyjechał pług śnieżny i zasypał to, co odśnieżyliśmy. I znowu musieliśmy odśnieżyć drogę dojazdową. Wspaniała zaprawa! Kocham Bieszczady!

12 grudnia
Zeszłej nocy znowu spadł śnieg. Jest pięknie! Pług śnieżny znów powtórzył dowcip z drogą dojazdową (facet ma poczucie humoru, że mu się chce aż tu zajeżdżać). Po prostu kocham to miejsce.

19 grudnia
Kolejny śnieg spadł zeszłej nocy. Ze względu na nieprzejezdną drogę dojazdową nie dojechałem do pracy. Jestem kompletnie wykończony odśnieżaniem. Piep..ony pług śnieżny.

22 grudnia
Zeszłej nocy napadało jeszcze więcej tego białego gó..a. Całe dłonie mam w pęcherzach do łopaty. Jestem przekonany, że pług śnieżny czeka tuż za rogiem, dopóki nie odśnieżę drogi dojazdowej. Sku...syn!

25 grudnia
Wesołych Pie...lonych Świąt! Jeszcze więcej gó...anego śniegu. Jak kiedyś wpadnie MI w ręce ten sku...syn od pługu śnieżnego... przysięgam - zabiję!! Nie rozumiem, dlaczego nie posypią drogi solą, żeby rozpuściła to gó.no.

27 grudnia
Znowu to białe ku...stwo spadło w nocy. Przez trzy dni nie wytknąłem nosa, z wyjątkiem odśnieżania drogi dojazdowej - za każdym razem, kiedy przejechał pług! Zgrzytam zębami, odgarniam, ale i tak nigdzie nie mogę wyjechać. Samochód jest pogrzebany pod górą białego gó.na. Meteorolog znowu zapowiadał dwadzieścia pięć centymetrów tej nocy. Możecie sobie wyobrazić, ile to oznacza łopat pełnych śniegu?

28 grudnia
Meteorolog się mylił! Tym razem napadało osiemdziesiąt pięć centymetrów tego białego kur..twa. Teraz to nie odtaje nawet do lata! Pług śnieżny ugrzązł w zaspie, a ten ch.j przyszedł pożyczyć ode mnie łopatę! Powiedziałem mu, że sześć już połamałem, kiedy odgarniałem to gó.no z mojej drogi dojazdowej - a potem (ostatnią) rozp.......łem o jego zakuty łeb.

4 stycznia
Wreszcie wydostałem się z domu. Pojechałem do sklepu kupić coś do jedzenia. A gdy wracałem, pod samochód wpadł MI pier...ony jeleń i całkiem go roz...ał. Narobił szkód na trzy tysiące. Powinni powystrzelać te sku..ńskie jelenie. Że też myśliwi nie rozwalili wszystkich w sezonie!

3 maja
Zawiozłem samochód do warsztatu w mieście. Nie uwierzycie, jak zardzewiał do tej je..nej soli, którą posypują drogi!

18 maja
Przeprowadziłem się z powrotem do miasta. Nie mogę sobie wyobrazić, jak ktoś, kto ma odrobinę zdrowego rozsądku, może zamieszkać na jakimś zad.piu w Bieszczadach???

pozdrawiam
bogdans

:1 Dobre znałem tą historyjkę ale warto było ją przypomnieć. Ja zamiast walki z gościem od pługa musiałbym powalczyć( co robię)ze swoją spółdzielnią mam zamiar zrobić im drugi Grunwald(zapraszam do przyszego wydania wiadomości rudzkich)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 27 lutego 2009, 16:48 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

ty weź zaproś mnie na inscenizację tego Grunwalda :D chętnie zobaczę :cop :cop :cop :cop :cop :cop :cop :cop :cop :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 lutego 2009, 16:48 
Chorąży
Chorąży

Wreszcie wiosna !!! a zatem jutro zapowiada sie kopanko :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 28 lutego 2009, 19:47 
Porucznik
Porucznik

Kur...a!!!! a u mnie jeszcze śnieg nie zniknął... W dodatku przymrozek złapał! A myślałem, że jutro gdzieś się wybiorę... ehhh...W poniedziałek mam jeszcze wolne, to ostatnia szansa będzie...
Pozdrawiam (tych którzy już kopią też ;) )
Maniutek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: grr
PostNapisane: sobota, 28 lutego 2009, 23:10 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

ja co dzień sobie gadam, ale jeszcze nie ma tak dobrze żeby bez problemu pokopać . tak z 10-15 cm tego zalega zadużo , może poniedziałek bedzie dla nas :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 1 marca 2009, 18:40 
Chorąży
Chorąży

No u mnie to tak wyglonda , jedynie troche śniegu w lesie a na polach już nie ma :) w końcu w żywiole !!

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]