idol napisał(a):
Nie tylko ta inicjatywa :n -Była również akcja ,,ołów z pól...''
I co?miała trwać bez końca...chyba nie dało rady...w styczniu odesłałem Kociowi ,,protokół zbiorów'',kwity za ołów,i kopertę zwrotną z moim adresem-czekając na następny formularz na 2009.Poczta zwróciła mi list-bo w międzyczasie adresat się przeprowadził :).Napisałem PW do Kocia-dostałem nowy adres,znowu posłałem(w lutym chyba)-no i czekam na odpowiedz :1 do dziś.
Pismo z akcji pójdzie do Ciebie dopiero w przyszłym tygodniu, bo nie złożyliśmy jeszcze ministrowi środowiska raportu z akcji 2008 bo cały czas napływają jeszcze raporty od kolegów biorących udział w akcji. Podejrzewam, że zrobimy deadline na 15 czerwca i wtedy wyślę, czyli w przyszłym tygodniu powinieneś mieć potwierdzenie udziału w akcji.
łapka do dołu oceniająca moje działanie jest conieco niesprawiedliwa. Pamiętaj, że po pierwsze, robię to charytatywnie - nie mówię o akcji, bo to wiadome - papierologia, podliczanie,wypisywanie,tusz do drukarki..... Przecież nikt nie przesyła mi złotówki nawet za to......Ale jednak nie przypominam sobie by ktoś przez te lata napisał coś w rodzaju poklepania po plecach - z łapką do góry....... Jak jest kij, to powinna być też marchewka............
.
.
.
.
.
.
.
.
Druga sprawa, to rozmowy na temat czy Kocio to oszust.
Czy ktoś z tych co takie dywagacje tu prowadzą, zdaje sobie w ogóle sprawę z wagi słowa "oszust" ???
To pojęcie jest bardzo konkretne i mówienie o kimś, że jest oszustem jest oskarżeniem. Więc proponuję tym szczekaczom co tak apropos walki z ustawą nic, ale to nic nie robią (oczywiście konstruktywnego) tylko wypisują jakieś niedorzeczne komentarze, by się zahibernowali w tym temacie albo - jak chcą dyskutować - by się wzięli wspólnie do roboty....
Jak organizowaliśmy z Garbim, Jadzią i Pawłem z legionowa spotkanie w tej sprawie to się przy małym stoliczku zmieściliśmy bo taki "tłum" przyszedł..... a teraz co???
Pieprzyć głupoty i innych do roboty popędzać to tak, ale jak zabrakło Kocia to wszystko stanęło????
Przecież ja nie jestem mądrzejszy od was, ani bardziej doświadczony....
Miałem swoje problemy i musiałem raptem wyłączyć się na jakiś czas ale przecież ja Ameryki nie wymyśliłem.....
Prześledźcie dyskusje na naszym forum o zmianie ustawy i zobaczycie ile światłych kolegów się na prawdę mocno i jak najbardziej konstruktywnie udzielało i to tekstami na parę stron..........
Mało tego,chcecie wiedzieć ile osób do mnie napisało zapytanie z troską co się dzieje ze mną i czy dalej zamierzam działać ? 6
Słownie - Sześć!!!!!!!!!!!!!!!!!
A przecież i adres mailowy jest oficjalny, i na GG można było, i - oczywiście - na priva, tu, na naszym forum...........!!!!
A teraz prześledźcie ileś kolejnych postów wstecz i zobaczcie kto co pisze, ile jest w tym jakiegokolwiek zaangażowania w temat nas interesujący...........
Wstydźcie się !!!
Informuję wszystkich i każdego z osobna, że nie przestałem działać na rzecz zmiany ustawy tylko musiałem troszkę zmienić taktykę a raczej zrobić pewne przedpole.....
Po prostu moja koncepcja została bardzo mocno skrytykowana, a nawet przez niektórych wyśmiana i to spowodowało, że zacząłem szukać możliwości nagłośnienia naszego problemu w mediach.Tymczasem okazało się, że nie ma chętnej redakcji by zajęła się tematem Poszukiwaczy Skarbów. Tylko z jedną redakcją dogadałem się in to po wielomiesięcznych negocjacjach, że zrobimy najpierw parę materiałów historycznych z moim udziałem a potem dopiero zaczniemy kręcić materiały na Nasz temat.
Tak też się stało, materiały historyczne można obejrzeć tu:
http://www.youtube.com/watch?v=Z3FbQ90N4eo
oraz drugi :
http://www.youtube.com/watch?v=sSAlEFtXvfI
A pierwszy program o problemach Poszukiwaczy Skarbów będzie w tę sobotę (mam nadzieję) na TVP Historia.
Oczywiście jak ktoś nie ma TVP Historia lub TVP Kultura ( bo tu też te filmy puszczają) to za kilka dni zamieszczę ten program też w necie.
To jest skromny efekt ponad rocznego działania. Dodatkowo,w tym czasie przygotowałem z Burmistrzami Zakroczymia i Wyszogrodu temat uruchomienia Muzeów. Efektem tego będzie powstanie 20 czerwca tego roku, za kilka dni Kapituły Założycielskiej "Muzeum Ziemi Zakroczymskiej"
Zostanie to ogłoszone w sobotę 20 czerwca na uroczystościach związanych z akcją "Sprzątanie Wisły"
Zapraszam gorąco do wzięcia udziału w akcji.
Pan Burmistrz osobiście rozdaje rękawice i worki po czym idziemy wzdłuż brzegu i zbieramy śmieci tam zalegające.
Później jest festyn, pifko, kiełbaski i muzyczka.
Festyn na koszt miasta Zakroczym - of course.
Zbieramy się zawsze na terenie oczyszczalni ścieków na dole, (miejsca parkingowe są) i stamtąd ruszamy.
Pomysłodawcą jest pani Mira Stanisławska słynny inicjatorka Sprzątania Świata, działaczka polonijna z Australii.
Będzie kilku znanych artystów i kilka znanych postaci życia kulturalnego Polski. (żadnej polityki)
Zapraszam gorąco....
Ponieważ zbliża się również finalizacja olbrzymiego kontraktu w ekologii, nad którym pracowałem przez ostatnie 5 lat będę w końcu mógł zająć się czynnie wprowadzeniem w życie planu nakreślonego tu przed ponad rokiem....
To znaczy uruchomienie Stowarzyszenia i akcję legalnej zbiórki pieniędzy na opłacenie kancelarii, która się zajmie przygotowaniem zmiany ustawy.
Mam nadzieję, że ci co tak się tu "udzielali" w temacie - teraz pokażą, że nie tylko potrafią komentować ale też zrobić coś konstruktywnego i wezmą czynny udział w tych działaniach.
O terminie reaktywowania panelu dyskusyjnego i spotkaniu powiadomię z wyprzedzeniem co najmniej 2 tygodniowym aby każdy, kto ma w sercu nasz wspólny los znalazł chwilę i możliwość spotkania się i zainicjowania Stowarzyszenia ( potrzebne jest minimum 15 osób oraz składka na opłatę rejestracyjną). Sprawdzę aktualne koszty założenia i rejestracji i to też podam ogłaszając termin spotkania, o ile władze tego forum na to pozwolą.
Darz Dół !