Teraz jest niedziela, 12 kwietnia 2026, 06:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2009, 17:32 
Specjalista
Specjalista

zanim zabijesz pomyśl

film dla osób o twardych nerwach

http://www.liveleak.com/view?i=5c4_1198728641

8 ofiar śmiertelnych w wypadku

jeździjcie ostrożnie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2009, 18:26 
Generał Broni
Generał Broni

Uważajcie z tym robieniem komuś z tyłu miejsca do wyprzedzania, widziałem takiego co zjeżdżając przekroczył linię ciągłą (pomiędzy jezdnią a poboczem) i zapłaci mandat. Do tego w nocy nigdy nie zjeżdżam na pobocze bo można łatwo potrącić nieoświetlonego pieszego albo rowerzystę.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: KIEROWCY???
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2009, 19:47 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

mofinar napisał(a):
i tu masz rację, gdy był bym policjantem, karałbym gówniaży nie miłosiernie za bezmyślną i brawurową jazdę, pierd... nych kierowców tirów-dlaczego? bo gnoje myślą że im większy tym silniejszy i szybszy <i>wulgaryzm</i>, dlaczego tak piszę??? bo byłem świadkiem jak taki grisza <i>wulgaryzm</i>ł potężny wojskowy samochód w drobny mak ( bo się gnojowi przysnęło podczas jazdy bo terminy gonią), nie żałuję tych skórwysynów jak giną-to pewnie na własne życzenie
żałuję tylko ich rodziców
żałuję rodziców którzy stracili swoje dzieci przez tych gnoi (film mocno do mnie trafił)
Polska jest krajem gdzie olewa się prawo
śmierć za śmierć, publicznie bym rozstrzeliwał gnoi za bezmyślną tragedię na wzór Chin na stadionach ( choć Chiny to zły przykład)
żal tych pseudo kierowców w ogóle do mnie nie trafia
co z tego, skoro dziecko nie żyje, skarb każdego rodzica, zabiłbym gnoja

Przyznaję rację...
Problem polega na tym że na takiego gnoja trafia równie chciwy pracodawca... On od niego wymaga a on czuje się zobowiązany.... bo straci pracę, być może pierwszą w swoim życiu... i nie utrzyma rodziny... Byłeś kierowcą tira?

P.s.
Byłem świadkiem nie raz... że nie Grisza... a Heniek, Zdzisiek lub inny Andrzej, i nie w TIRze a w normalnym aucie na naszych polskich drogach, zachowują się na drodze w sposób proszący się o "kulę w łeb"... Często te "Zdziśki" śmigają jak wariaci z dziećmi na tylnym siedzeniu i z żoną u boku.... ale za to dzieci w fotelikach :mg: Więc nie ma co ty generalizować...
Brak świadomości ....ot i tyle. Prawo dżungli.... słabe jednostki zginą wzmacniając społeczeństwo... szkoda tych tylko co zginą przez nich :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: KIEROWCY???
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2009, 20:49 
Generał Broni
Generał Broni

to było 2 lata temu, ale do tej pory został mi w głowie wybuch zderzenia tira i dużego wojskowego pojazdu który poszedł do kasacji
do tej pory boję się nadjeżdrzającego tira z na przeciwka
to prawda, brakuje nam niemieckich autobahnów i winię za to rząd, państwo
a ten kierowca na prawdę miał a być może ma na imię Grisza, nie interesuje mnie to
w tym skasowanym pojezdzie jechał mój kolega, przeżył
kierowca miał miesiąc do wyjścia, został kaleką do końca życia
bo wulgaryzm pracodawca wymaga, kierowca z wycieńczenia usypia, a rząd ma to w dupie...................

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2009, 21:03 
Generał Broni
Generał Broni

Le.I.G.18 & Inez napisał(a):
Powiem, ze film mnie przytloczyl... nawet nie pwoiem pociekly mi lzy. Teraz jak jade mam w glowie widok tej zaplakanej dziewczyny.... a w myslach, ze to moze byc Inez... noga z gazu, 20 razy rzogladam sie jak wyprzedzam, jak wyjezdzam nawet jak jestem na pierszenstwie. Noga z gazu a jak ktos trabi to miedzy narodowy znak pokoju i jak mu sie spieszy to niech wyprzedza. Mam zbyt wiele do stracenia. Warto jechac wolniej byc 30 minu spuzniony niz umierac z swaidomoscia zaplakanej rodziny i wywrwanego serca drugiej polowki.

Z reszta wiem jak to jest trzymac umierajacego przyjaciela na rekach po wypadku. ;-( [*] [*] [*] [*]

A skoro mowa o totalnej glupocie:

http://www.youtube.com/watch?v=qdQzmjYG ... re=related

a tak swoją drogą widać że nie macie jeszcze dzieci, jak będziecie je mieli, to stwierdzicie że to one są najważniejsze na świecie
do mnie trafił niesamowicie fragment jak ten skórwiel koziołkując wtoczyłsię na podwórko zabijając dziecko, skórwiel wyszedł z samochodu wyrażając skruchę, to właśnie miałem na myśli publiczne chińskie egzekucje za bezmyślność
miałem skomentować film z Twojego linku, ale powstrzymałem się
Świeć Panie Boże Nad Ich Duszami. Amen.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2009, 21:15 
Generał Broni
Generał Broni

Jest u mnie droga między dwoma osiedlami z wielkiej płyty, do niedawna była wyłożona tek krzywym brukiem że plomby wypadały, wzdłuż drogi poniemieckie domki, jakaś fabryczka, swojsko. Nie dało się tam za szybko pojechać, wiele osób nawet nie próbowało w trosce o zawieszenie (droga gdzieniegdzie mimo min 70 lat nie najgorsza, niestety wiekszość nawierzchni przełożona kiedyś przez naszych "fachowców" podczas kładzenia jakiś instalacji w stanie beznadzijnym). Niedawno wyremontowano tą drogę, położono ładny asfalt i się zaczęło. Niektórzy grubo ponad 100 potrafią się rozbujać w terenie zabudowanym, są tam domy po obu stronach jezdni, żedne wygwizdowo. Więc czasem się zastanawiam czy nie lepiej było zostawić te wszystkie dziury bo działały jak najlepsze ograniczenie predkości. Nie wystarczy dać dobre drogi jak w głowie pusto.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2009, 21:46 
Major
Major

http://spynet.ru/shoked/18701-sgorevsha ... permi.html

nie polecam dla ludzi o słabych nerwach, a nawet o średnio mocnych nerwach.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 maja 2009, 22:54 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

"a tak swoją drogą widać że nie macie jeszcze dzieci..."

po czem wnosisz?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2009, 00:09 
Specjalista
Specjalista

A mnie bardziej od samych wypadków szokuje, że ktoś je filmował, ludzie mijali i nikt nie chciał pomóc. To jest dopiero tragedia, widzieć, nagrywać a nie pomagać. Co kierowało tymi ludźmi którzy to filmowali? Chora ciekawość?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2009, 00:38 
Generał Broni
Generał Broni

To samo się nasuwa, pokrecić sobie chciał idiota film na komórce. Zanim znalazł się ktoś myslący i zbił przednia szybę to się koleś w środku nieźle oparzył. Krecący mógł pomóc, bo widać nie obawiał się ze auto wybuchnie skoro tak blisko podszedł.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2009, 12:11 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Nie dalej jak miesiąc temu byłem na miejscu wypadku, 2 samochodów. Prosta droga i zderzenie czołowe starego forda fiesty i golfa 3. Jak sie później okazało zawinił kierowca fiesty który już nie pierwszy raz prowadził po pijaku. Jako, że ludzie z okolicznych wsi znali tego typa powiedzieli że już raz po pijaku oszukał śmierć, jechał z kolegą z imprezy i zawineli się na drzewie, samochód stanął w ogniu, mieli szczęście że ktoś jechał i zdążył ich powyciągać. Jednak tym razem śmierć go dopadła i w sumie dobrze. Widziałem jak strażacy wyciągali go z pogiętej fiesty następnie sanitariusze w karetce pompowali go z 10 minut jednak bez powodzenia. Niewinny kierowca golfa był drugi w kolejce do wyciągania ponieważ był przytomny i krzyczał, z licznymi złamaniami trafił do szpitala ale przeżył. Straszne jest to że jadąc grzecznie prostą droga można trafić na takiego debila który nie dba o swoje a co dopiero o życie innych.
http://www.osp-zagorow.com.pl/index_pliki/Page1604.htm

Na koniec rada - jeśli już jesteście poszkodowanymi w wypadku nie drzyjcie się i nie ruszajcie bo zostaniecie wyciągnięci jako ostatni :) a wtedy może być za późno :( tymbardziej jak przyjechało mało strażaków

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2009, 12:29 
Major
Major

Mnie w tym wypadku co wyslalem link bardziej zastanawia czemu nikt nie użył gaśnicy. W tym filmiku widac także że liczy sie każda sekunda, straż przyjechała po paru minutach, a i tak za pozno dla osób w środku.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2009, 19:37 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

SiD napisał(a):
A mnie bardziej od samych wypadków szokuje, że ktoś je filmował, ludzie mijali i nikt nie chciał pomóc. To jest dopiero tragedia, widzieć, nagrywać a nie pomagać. Co kierowało tymi ludźmi którzy to filmowali? Chora ciekawość?

Niestety masz racje Sid :( . Osobiscie motywuje mnie do plynnej a ostroznej jazdy swiadomosc iz gdy ja sie rozwale ... to bede musial dluuuugo czekac na pomoc. Czesto ma sie ochote grubym, gumowym wezem lac po twarzach czy grzbietach takich ... gapiow, ktorzy nie dosc, ze nie pomoga innym to jeszcze wrecz przeszkadzaja ... a gdy starasz sie ich wyraznie i jednoznacznie poprosic by odeszli kilka krokow lub jechali dalej skoro tylko sie gapia to jeszcze uslyszysz cos w stylu: "a co ? nie moge popatrzyc?" , "a ilu zabitych?" lub dyskusja przyciszonym glosem ale z wyczowalnym podnieceniem: "...patrzy ile tam krwi ... a to tam ... no widzisz to szare to mozg..." :usta ... Prostota, glupota i brak rozumu chyba kieruja takimi ludzmi bo innego wytlumaczenia nie mam.

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2009, 23:06 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

A ja polecam pokorę, pokorę i jeszcze raz pokorę.... i luzik.... niech gonią.... niech się zabijają... a co mi tam... ja sobię jadę spokojnie i mam baczenie na wszystko.... A że godzinę później dojadę...??? No to ok... grill się akurat odpowiednio rozpali i :piwo schłodzi :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 maja 2009, 23:09 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Osobiscie motywuje mnie do plynnej a ostroznej jazdy swiadomosc iz gdy ja sie rozwale ... to bede musial dluuuugo czekac na pomoc.

No to Masz deczko małą motywację :=

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]