Teraz jest środa, 22 kwietnia 2026, 10:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 czerwca 2009, 10:39 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

A nie lepiej zamiast ciągnąć temat na 3 strony byłoby napisać coś w stylu
" tak, jesteśmy zainteresowani ale prosimy o fotki i szczegóły".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 czerwca 2009, 11:52 
Generał Broni
Generał Broni

Problem kolego MC Mario polega na tym, że nie było, nie ma i nie będzie ani fotek, ani szczegółów.
Po prostu po raz kolejny "wielka lipa". :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 czerwca 2009, 15:55 
Weteran
Weteran

rob_k napisał(a):
Problem kolego MC Mario polega na tym, że nie było, nie ma i nie będzie ani fotek, ani szczegółów.

a ja na miejscu autora napisałbym :

właśnie poszedłem zrobić fotki ale ktoś już go zabrał - wasza strata bo nie wierzyliście :P

a jak mówi pismo " błogosławieni Ci co nie widzieli a uwierzyli"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 czerwca 2009, 19:09 
Specjalista
Specjalista

Jak mowi pismo :" Pierwej wielblad przejdzie przez ucho igielne niz zobaczymy ten czolg " ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 czerwca 2009, 21:51 
Porucznik
Porucznik

Kolego Grubszy5.
To gdzie ten czołg? Informację poproszę na priva. Sprawę traktuję poważnie. Jeśli czołg jest to pójdzie do muzeum (dla mnie ważne jest by nie poszedł na "żyletki" lub za granicę, by nie zniszczał).
Pozdrawiam
wars98

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 czerwca 2009, 21:56 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

rob_k napisał(a):

Ja zdaję sobie z tego sprawę. Ale w ten sposób mam nadzieje że szybko i grzecznie kończyłoby się rozmowę i trollowanie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 21 czerwca 2009, 22:27 
Generał Broni
Generał Broni

Grubszy5, nie mów szydercom gdzie jest twój czołg! :czo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2009, 11:51 
Plutonowy
Plutonowy

Dziwni z Was ludzie. Zapewne to przez to, że większośc to Polacy.
Kiedyś sam chciałem podzielić się na forum info o czołgach. Zostałem wyśmiany jak to bywa na każdym forum. Większośc forumowiczów uważa sie za ważniaków i jenteligentów co to wszystko wiedza i wszystko już widzieli. Bo gdzież polskie czołgi w tych rejonach skoro żadne grupy pancerne nie operowały tam, albo jeszcze inne wypowiedzi robiące ze mnie kłamce. Miałem pewne info o tych tankietkach rozmawiałem ze świadkiem ale nie szukałem sam bo wtedy sprzętu nie miałem. Szukałem kogoś chętnego z wykrywaczem do połażenia. I nici.
I stało się tv wzięło się za szukanie tych czołgów i teraz to wielka prawda. W tv regionalnej leciał program "było nie minęło" czy coś takiego i była tam relacja z poszukiwań. Oczywiście nic nie znaleźli. Ale szukają.
Zapewne "wars" powinien kojarzyć ten temat o polskich czołgach. Nie pamiętam już jakie to było forum.
Wcześniej interesowałem się bardzo tym tematem, robiłem notatki, rozmawiałem z rodziną o terenach na którym owe tankietki zostały zakopane-utopione. Wszystko wskazywało na to, ze to prawda.
Ale po wysłuchaniu wszystkich filozofów straciłem wiarę w słusznośc sprawy. Żałuję, ze wszystko spaliłem nawet książkę, w której była wzmianka o nieszczęsnych czołgach. Wszystko przez nadętych jenteligentów. :(
Jeżeli macie zamiar kogoś wyśmiewać i nazywać kłamca to lepiej zamknijcie buźki i usuwajcie temat oszczędzając ludziom przykrości. No chyba, ze lubujecie się w znęcaniu nad ludźmi i nazywacie siebie nadludźmi to już trudno.
Z tego wszystkiego wyniosłem jedna lekcję. Nie ma co liczyć na kogoś trzeba liczyć na siebie i wziąć sprawy w swoje łapy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2009, 11:55 
Generał Broni
Generał Broni

Pumpernikiel napisał(a):
Ale po wysłuchaniu wszystkich filozofów straciłem wiarę w słusznośc sprawy. Żałuję, ze wszystko spaliłem nawet książkę, w której była wzmianka o nieszczęsnych czołgach.

To dobrze, że z tego rozpędu nie popełniłeś rytualnego harakiri, bo byśmy Cię mieli na sumieniu. :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2009, 13:10 
Główny Administrator
Główny Administrator

Pumpernikiel w odpowiedzi na Twój post oprę sie na przykładzie TKSów które sam przywołałeś.
Niczym nadzwyczajnym jest to, że po wojnie czołgów jak i innych pojazdów wojskowych leżało na polach setki.
Ludzie to zapamiętali i opowiadają o tym po dzis dzień.
Tak obrosły w legendę, że pojawiają się dziesiątki userów, którzy zasłyszawszy historię od dziadka natychmiast donosza o tym na forum.
O ile taka informacja mogła być prawdziwa 50 lat temu o tyle dziś przewaznie jest juz nieaktualna.
Tak było z tankietkami w okolicach Lublina, Lubartowa itp. których osobiście szukałem.
Prawda jest, że na terenie pałacu w Lubartowie zakopano tankietki ale autor Było nie minęło nie pokusił się o analizę znanych dokumentów, w których jak byk stoi, że natychmiast po wkroczeniu niemców życzliwi pokazali miejsce ukrycia sprzętu.
Znam tez inny przypadek gdzie informacja była stuprocentowa. Przyjechał sprzęt, nurek, były przygotowane finanse a na miejscu okazało się, że ową polską hałbicą był lemiesz z pługa :)
Jest silna ekipa, są środki, jest sprzęt, mamy kontakt z TV i prasą i zapewniam Cię, że na każdy poważny sygnał można to wszystko uruchomić /patrz np hetzer na helu i stug z grzegorzewa/ ale informacje o znalezisku muszą być potwierdzone.
Od początku istnienia tego forum żadna z takich rewelacji nie sprawdziła się.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2009, 17:24 
Plutonowy
Plutonowy

Oczywiście zgadzam się. Wiele jest przeróżnych legend sam znam kilka. Ale jeżeli się tego nie sprawdzi to zawsze będzie bajką.
Znam "bajkę" w której szary człowiek robi zdjęcie swoim dzieciom jak stoją na wieży czołgu wystającej z wody. Widziałem zdjęcie pamiętam je doskonale. kilkanaście lat temu jeszcze nie było bajką a teraz wszystko zostało zalane, człowiek wyjechał z rodziną a czołg jest legendą a akumulatory jeszcze dobre bo na fotce światłami mruga. Z czasem wszystko staje się mało prawdopodobne.
Gdybym miał stałą robotę i kase to sam bym jeździł i sprawdzał te legendy, chciałbym na żywo zobaczyć tankietkę. Chciałbym zobaczyć jak kopary opadają co niektórym jakby te tankietki wyciągneli. Wiele bym za to dał. Byłaby to dla mnie niezapomniana chwila.
Wielu tu obecnych jest miastowymi a ja jestem ze wsi. Na wsi wszystko jest inne, różne cuda się zdarzają a w mieście to sami nudziarze. Piwo pija i ludzi szykanują.
Jeżeli już cos jest dla was bajką to zostawcie ludzi w spokoju z ich marzeniami a nie od razu wyśmiewacie. Zacznijcie jeszcze palić za to na stosie albo rozstrzeliwać.
Po co te docinki że akumulatory jeszcze dobre. Chcesz się któryś wyżyć to strzel baranka w ścianę a nie na innych się wyżywać. Takie teksty sa chamskie.
Zresztą co ja tu staram się uzyskać. Byli, są i będą prowokatorzy znudzeni życiem. Człowiek jest jaki jest.

rob_k napisał(a):
Pumpernikiel napisał(a):
Ale po wysłuchaniu wszystkich filozofów straciłem wiarę w słusznośc sprawy. Żałuję, ze wszystko spaliłem nawet książkę, w której była wzmianka o nieszczęsnych czołgach.

To dobrze, że z tego rozpędu nie popełniłeś rytualnego harakiri, bo byśmy Cię mieli na sumieniu. :666

Chciałby kolega co nie?? Dla kolegi to nawet pierdnąć bym nie pierdnął, a tu od razy harakiri. Za dużo browarku, ziółka albo co gorsza mleka.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2009, 17:29 
HANDLARZ - NIE IDENTYFIKOWAĆ !!!
HANDLARZ - NIE IDENTYFIKOWAĆ !!!

Pumpernikiel napisał(a):
Oczywiście zgadzam się. Wiele jest przeróżnych legend sam znam kilka. Ale jeżeli się tego nie sprawdzi to zawsze będzie bajką.
Znam "bajkę" w której szary człowiek robi zdjęcie swoim dzieciom jak stoją na wieży czołgu wystającej z wody. Widziałem zdjęcie pamiętam je doskonale. kilkanaście lat temu jeszcze nie było bajką a teraz wszystko zostało zalane, człowiek wyjechał z rodziną a czołg jest legendą a akumulatory jeszcze dobre bo na fotce światłami mruga. Z czasem wszystko staje się mało prawdopodobne.
Gdybym miał stałą robotę i kase to sam bym jeździł i sprawdzał te legendy, chciałbym na żywo zobaczyć tankietkę. Chciałbym zobaczyć jak kopary opadają co niektórym jakby te tankietki wyciągneli. Wiele bym za to dał. Byłaby to dla mnie niezapomniana chwila.
Wielu tu obecnych jest miastowymi a ja jestem ze wsi. Na wsi wszystko jest inne, różne cuda się zdarzają a w mieście to sami nudziarze. Piwo pija i ludzi szykanują.
Jeżeli już cos jest dla was bajką to zostawcie ludzi w spokoju z ich marzeniami a nie od razu wyśmiewacie. Zacznijcie jeszcze palić za to na stosie albo rozstrzeliwać.
Po co te docinki że akumulatory jeszcze dobre. Chcesz się któryś wyżyć to strzel baranka w ścianę a nie na innych się wyżywać. Takie teksty sa chamskie.
Zresztą co ja tu staram się uzyskać. Byli, są i będą prowokatorzy znudzeni życiem. Człowiek jest jaki jest.

rob_k napisał(a):
Pumpernikiel napisał(a):

Chciałby kolega co nie?? Dla kolegi to nawet pierdnąć bym nie pierdnął, a tu od razy harakiri. Za dużo browarku, ziółka albo co gorsza mleka.

PANOWIE DAJCIE JUŻ SPOKÓJ Z TYMI KŁÓTNIAMI DO NICZEGO NIE PROWADZĄ

w Rosji to dopiero mają trafienia czołgowe :)

http://englishrussia.com/?p=299

http://www.youtube.com/watch?v=FtJkyd3J ... r_embedded

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2009, 18:35 
Podpułkownik
Podpułkownik

pumpernikiel wiesz co - trudno jest się frustratom nie naśmiewać z takich rzeczy, bo oni to co najwyzej wygrzebują łuski z pepeszy, ewentualnie ogniwa z jakiegoś starego Deta, a ty im opowiadasz o całym czołgu. Daj do identyfikacji jakąś nakrętkę czy iną bzdetę, a wtedy potraktują cie poważnie, jak równego sobie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2009, 19:00 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Czego Wy kurde jeszcze szukacie w tym temacie ?

Jakbym wiedział gdzie jest czołg to w dzisiejszych czasach o fotkę (aparat, telefon) nie jest ciężko.
Wrzucam fote i proszę o pomoc w wydobyciu albo co tam chcę.

A nie wchodzę i mówie że coś tam, gdzieś tam itp. Ktoś mi zwróci uwagę, słusznie nie potraktuje poważnie a tu zaraz cała grupa obrońców uciśnionych powstaje.

Tylko kurde po co ?
Pytam się po co ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 czerwca 2009, 19:25 
Generał Brygady
Generał Brygady

Urodziłem i wychowałem sie w mieście , ale moi dziadkowie pochodzili ze wsi w Lubelskim , każdą wolną chwile od szkoły spędzałem na wsi , wyrosłem na tych bajkach , pamiętam do dziś te chwile jak z przejęciem słuchało się opowiadań , a to o partyzantce podczas zbierania jagód w lesie ,, a tu w tym miejscu był ich obóz ,, o mogiłach w lesie , tak żydów jak i Polskich czy Niemckich żołnierzy , uczono szacunku do tych co spoczywali w tych mogiłach obojętnie jakiego byli pochodzenia czy też wyznania . Za tamtych czasów wystarczyło pochodzić po okopach z patykiem by coś wygrzebać ,pamiętam jeszcze opowiadania a to o armatach potopionych po bagnach , a to że ta mała sadzawka to powstała po tym jak w tym miejscu rozbił się samolot i dlatego nazywana jest samolotowym i wiele wiele innych .Nigdy nie zapomnę tych opowiadań , kiedyś może i ja wraz moimi synami wybiorę się tam , i ja im będę opowiadał te bajki , i tylko sam zadaję sobie pyt.czy poznam te miejsca , wiele z tych jeziorek zapewnie już nie istnieje , mogiły wtedy wyrażne , linie okopów ........eh
PUMPERNIKIEL nie dziel ludzi na miastowych i ze wsi , jak już to dziel na takich :1 lub :n bo i tu i tu są egzemplaże do du.....py
ps. w każdej bajce jest ułamek prawdy , szukajcie .............i powodzenia

pozdrawiam

wszystkich fajnych czy to ze wsi czy też z miasta

:piwo :piwo

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]