Teraz jest poniedziałek, 13 kwietnia 2026, 14:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 5 lipca 2009, 22:27 
Generał Brygady
Generał Brygady

W pobliżu miejsca gdzie komora była,to za wiele się nie trafiało,ale za to przy drodze z niej prowadzącej...Pewnie wyciągali te wszystkie pochowane fanty... :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 13 lipca 2009, 14:07 
Kapitan Petersen

marekfx napisał(a):
MarekHojan napisał(a):
Dodatkową atrakcję dla poszukiwacza stanowi usadawianie komór celnych przy brodach rzecznych
Myślisz że tam kase gubili? :) Jedno miejsce sprawdziłem,przyjmując że komora ta funkcjonowała dość długo,to można powiedzieć -rozczarowanie...Przedemną na 99% nikt tam z wykrywką nie chodził...Teraz tam się niestety byki pasą,wyjątkowo wredne mordy mają... :(

Nie ma reguły. Szukałem kiedyś na karczmie, której nikt nigdy nie czesał, bo zanim pojawiły się wykrywacze teren został ogrodzony, i leży przed oknami obecnego właściciela posesji. Nie znalazłem złamanej monety. Ale to nie znaczy, że na karczmach nie warto szukać, prawda?

A z tymi bykami to bym nie zadzierał, bo mogą cynkować GKZ...

:pa

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 15 lipca 2009, 23:02 
Generał Brygady
Generał Brygady

Test napisał(a):

Nie ma reguły. Szukałem kiedyś na karczmie, której nikt nigdy nie czesał, bo zanim pojawiły się wykrywacze teren został ogrodzony, i leży przed oknami obecnego właściciela posesji. Nie znalazłem złamanej monety. Ale to nie znaczy, że na karczmach nie warto szukać, prawda?

A z tymi bykami to bym nie zadzierał, bo mogą cynkować GKZ...

:pa

Test
Prawda.Mam takie miejsce na ktore jestem mocno napalony-przeprawa,komora celna,szwecki szaniec i na koniec gospoda tam stała,aż w 45 roku Rosjanie ją "wykarczowali" ;) .Jest tylko jeden problem przy ktorym te byki to pikuś mały.To miejsce w pobliżu budynku SG,w zasadzie bez wychodzenia,z okna mogli by mnie "odstrzelić" :( .Już nawet sobie pomyślałem że pokręce się tam kilka razy z samym wykrywaczem,beż saperki żeby mnie nie kusiło do kopania,może się oswoją przyzwyczają,ba może polubią :) -taki stały nie grożny element krajobrazu...Trzeba będzie chyba sprobować.Właściwie jak nie kopie to co?Co mi mogą? :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 16 lipca 2009, 15:36 
Szeregowy
Szeregowy

[quote="tomekb"]przy dawnych mostach i brodach z reguły były karczmy, a przy karczmach studnie, a w studniach to już sami wiecie[/quote]

Wybaczcie ale ja nie wiem i nawet nie mam pomysłu...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]