Teraz jest niedziela, 3 sierpnia 2025, 07:59

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 00:36 
Moderator
Moderator

Hans_j23 napisał(a):
Aby było jasne. Znam każdą z akcji w NC. Wiem jacy tam byli ludzie. Wiem też co robili po powrocie z poszukiwań koło kamieniołomu.
Nie chcę tego tematu tu poruszać, bo zaraz będą krzyki że kogoś pomówiłem o coś.

Jestem jednak takiego zdania, że jeśli badamy stanowisko "X" w NC, to wieczorem nie robimy wycieczki z detektorem na stanowisko "Y", któr nie jest przedmiotem badań.

Chyba się z tym zgodzicie?

Nie mam na myśli wszystkich, tylko grupkę osób które to robiły. I to mi się właśnie nie podoba. Wygląda to tak, że pod przykrywką badań penetruje się inne stanowiska. Wiem to, bo sam widziałem i nie przyjmuję do wiadomości protestów osób, które tam nie były, a zabierają głos.
.
W takim razie ja się wtrącę, chociaż nie byłem i nie wybieram się do NC. (na szczęście jest sporo miejsc gdzie archeo, konserwatorzy i ludność miejscowa jest życzliwa)
Jeśli wiedziałeś o czymś takim jak nocne wycieczki czy też rycie poza wyznaczonym stanowiskiem dlaczego reagujesz dopiero teraz? Od 2007 roku mineło sporo czasu...
O ile dobrze pamiętam jesteś osobą (!) z wykształceniem, ktora "liznęła" prawa i w dodatku zamożną a więc musisz wiedzieć, że masz obowiązek zgłaszania wykroczeń czy też przestępstw...
Dlaczego dopiero teraz o tym wspominasz i straszysz sądami?
Proszę o mertyoryczną odpowiedź a nie stwierdzenie "nie byłeś to się nie wtrącaj"...

Pozdrawiam, mab1978.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 00:41 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Odp. krótka, obaj archeolodzy to widzieli. Skoro jesteś z Warszawy, to zapytaj M.R. czy to prawda.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 00:44 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

miałem się nie odzywać ale ...

Hans j23 i tędy powinniśmy iść , tam gdzie pokój - tylko pytam jak się to co piszesz ma do tych oficjalnych telefonów do Urzędu wykonanych z Waszej strony??
jestem za rozejmem.
Wypadało by to wyprostować i to szybko :) sprawa "Telefonu"
A co do ludzi szabrujących NC podczas badań ,jeżeli wiecie kto to , to się nie zastanawiajcie tylko to ogłoście i wyjdzie to wszystkim na dobre , ale uwaga tu trzeba być 100% pewnym i mieć tyle samo dowodów co pewności.
A i przedstaw się bo dyskusja na takim poziomie i na takie tematy z anonimem ,nie ma sensu!!
Pozdrawiam Saper

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 00:45 
Moderator
Moderator

Hans_j23 napisał(a):
Odp. krótka, obaj archeolodzy to widzieli. Skoro jesteś z Warszawy, to zapytaj M.R. czy to prawda.
Może zapytam a może nie... Pytam Ciebie dlaczego nic wtedy nie zrobiłeś i nie zareagowałeś? To proste pytanie...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 00:46 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Selim, nie pisze się rozumiem błąd ortograficzny!!! dlaczego tryskasz jadem?
Jakoś nie widzę abyś piszącym tu poprzednikom zwracał uwagę jak walą błędy ort.
Widzę, że tak sobie wybierasz komu dowalić?

Jeśli nie byłeś uczestnikiem akcji w NC, to nie zabieraj głosu. W imieniu archeologów się też nie wypowiadam, lecz w swoim imieniu.
Reprezentuje tu dużą grupę ludzi, którzy upoważnili mnie do tego typu wypowiedzi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 00:49 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

mab1978 napisał(a):
Hans_j23 napisał(a):
Może zapytam a może nie... Pytam Ciebie dlaczego nic wtedy nie zrobiłeś i nie zareagowałeś? To proste pytanie...

O tym dokąd pokjechali dowiedziałem się już po fakcie od postronnej osoby.

Jeśli jestes dociekliwy, to zapytaj M.R., bo był w tej grupie dlaczego z nimi tam pojechał.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 00:52 
Moderator
Moderator

Hans_j23 napisał(a):
mab1978 napisał(a):
Hans_j23 napisał(a):

O tym dokąd pokjechali dowiedziałem się już po fakcie od postronnej osoby.

Jeśli jestes dociekliwy, to zapytaj M.R., bo był w tej grupie dlaczego z nimi tam pojechał.
Nadal pytanie pozostawiasz bez odpowiedzi... Jak się o tym dowiedziałeś zgodnie z prawem powinienneś zareagować. Dlaczego nie zrobiłeś tego wtedy a teraz wyciągasz tą sprawę. Wydaje mi się, że bardziej czytelnie nie da się zadać pytania...
Powiem więcej... jeśli wiedziała o tym większa grupa w tym jak wspomniałeś MB to dlaczego nic wtedy nie zrobiliście?
Sytuacja była by czysta i bez niedomówień... Jeśli teraz chcesz ludzi straszyć sądem to mam nadzieje, że nie liczysz na wiele... Przynajmniej w tej sprawie...
W zasadzie szanse udowodnienia winy w tym przypadku oscylują w okolicach zera...
Poza tym ciekawe czy wiesz co było w pozwoleniu od WKZ? Są różne pozwolenia i na różne rodzaje badań... Nie muszą dotyczyć tylko jednego, ściśle określonego stanowiska...
Jeśli pozwolenie było wydane również na badania powierzchniowe z ingerencją w humus na terenie kilku czy kilkunastu hektarów w okolicy stanowiska to co wtedy powiesz?
Dla mnie to by było nawet logiczne... Jeśli była tak wielka i bogata osada to musi gdzieś być cmentarzysko, którego warto poszukać a trudno znaleźć lepszą okazję niż ta gdzie się dysponuje dużą ilości poszukiwaczy znających się na robocie...
Takie to są moje luźne przemyślenia w temacie NC.

Pozdrawiam, mab1978.

Ostatnio edytowano niedziela, 29 listopada 2009, 01:42 przez mab1978, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 01:07 
Moderator
Moderator

Hans_j23 napisał(a):
Selim, nie pisze się rozumiem błąd ortograficzny!!! dlaczego tryskasz jadem?
Jakoś nie widzę abyś piszącym tu poprzednikom zwracał uwagę jak walą błędy ort.
Widzę, że tak sobie wybierasz komu dowalić?

Jeśli nie byłeś uczestnikiem akcji w NC, to nie zabieraj głosu. W imieniu archeologów się też nie wypowiadam, lecz w swoim imieniu.
Reprezentuje tu dużą grupę ludzi, którzy upoważnili mnie do tego typu wypowiedzi.

Może po prostu nie wiesz co to znaczy tryskac jadem :) Robisz te same błędy stylistyczne i tak samo formułujesz zdania jak nieodżałowanej pamięci Rusłan... Jeśli w swoim imieniu proponujesz jakieś akcje to naprawde trudno traktować poważnie kogos kto pojawia się na forum jako złosliwy troll. Do tego abyś mógł komuś cos proponowac potrzeba chocby minimum autorytetu i zaufania. Byc może nie zauważyłes że wiekszość osób rozmawia tu z Tobą tylko dlatego że ich to bawi?
Jest późna jesien, za oknem chłód a tu pojawia się taki zabawny jegomość :)
Jeżeli naprawdę miałes dobre intencje to gorzej zacząć nie mogłeś
Reprezentowanie dużej grupy ludzi to jeszcze nic nadzwyczajnego. Sadząc po tym jakiego reprezentanta sobie wybrali nie jest to grupa z którą można zdziałac coś poza wieczornymi pogaduszkami na forum.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 01:08 
Moderator
Moderator

atylla napisał(a):
Hans_j23 napisał(a):
Za naruszenie praw autorskich poprzez kopiowanie, powielanie i rozpowszechnianie przedstawionych treści W CZĘŚCI LUB W CAŁOŚCI bez zgody autora grozi grzywna oraz kara pozbawienia wolności od 6 m-cy do lat 5 (art. 115.1).

Ten paragraf w Dz.U. 1994 Nr 24 poz. 83 brzmi jednak następująco Art. 115.1. Kto przywłaszcza sobie autorstwo albo wprowadza w błąd co do autorstwa całości lub części cudzego utworu albo artystycznego wykonania,podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3. Skąd Hansie ta rozbieżność?
Mam też nadzieję, że odpowiesz Atylli na jego pytanie i wyjaśnisz ten dziwny zbieg okoliczności... Bo w sądzie FDJ ma spore szanse... Żeby nie powiedzieć duże :666
Nie chciałbym, żeby mój głos w dyskusji był brany jako podgrzewanie konfliktu. Tak nie jest. Też jestem za pokojowym rozwiązaniem wszystkich... nazwijmy to niedomówień ale jak się powiedziało A to trzeba powiedzieć B i wyjaśnić wszystkie wątpliwości.

Pozdrawiam, mab1978.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 02:27 
Główny Administrator
Główny Administrator

Odpowiem rzeczowo panowie, bo uczestniczyłem we wszystkich akcjach w NC
Tak zwane wieczorne wypady dotyczą drugiej czy trzeciej akcji gdzie w pracach brali udział studenci z Uniwersytetu Warszawskiego.
Nimi w naturalny sposób opiekował sie Marcin Rudnicki bo Bednarek jako prywatna osoba miał to w dupie, wolał zbierac pieczarki.
Jako, że Marcin też chciał "pobiegać" z wykrywaczem, mógł to zrobić tylko "po godzinach"
Zarzucając jednak nielegalne działania należy sobie zadać pytanie skąd rano brały się na stanowisku szpile z dealerkami, które oznaczały nowe artefakty z tego stanowiska ?
Tylko łajzy, które nie zajarzyły o co chodzi zauważyły w tym jakiś podstęp. No bo w jaki sposób usprawiedliwić swoje zaprzaństwo jak nie obrzucić błotem współpracownika, którego w tak podły sposób oszukano ?
Jeżeli ktoś ma dowód na to, że Marcin Rudnicki wieczorami rabował stanowisko to oddam swojego Dodgea Durango /90 tyś zł/ jako wkład własny w zakład.
Skoro panie Hans jesteś taki zamożny jak piszesz to proponuję zakład.
Wchodzisz pan w to ?
Podpisano Jacek Wielgus vel FDJ
Warunkiem zakładu jest ujawnienie swego imienia i nazwiska bo jak na razie druga strona operuje tylko nickami, jak złoczyńcy dbajacy o swą anonimowość.
czego boicie się występować pod własnym nazwiskiem skoro nas oskarżacie o łamanie prawa ? Wy "prawi" konfidenci ?

Innym znamiennym faktem w tej sprawie jest to, że czarną robotę w Nowej Cerekwi odwaliliśmy my poszukiwacze.
Marek bednarek ani krótkofalowcy jak i kolesie z towarzystwa z Głubczyc nie mogą pochwalić sie ani jednym artefaktem z tego stanowiska !!!
Nawet tegoroczne zabytki zostały wydobyte przez poszukiwacza ze Szwarzedza, który jako jedyny wyłamał sie z bojkotu Bednarka !!!
W tej chwili gdy cały kraj obiegła informacja o znaleziskach to nagle pojawili sie "obrońcy" dziedzictwa Nowej cerekwi !!!
Jaki wklad macie panie Hans w to stanowisko, nie liczac masztu który zwalił sie waqm na samochód ?
jaki zabytek wydobyliscie z tego stanowiska ?
Wreszcie jakim prawem zarzucacie nam nielegalne działania ?
Ze swojej strony dodam: Jakimi kundlami musicie być by dzwonić do mojego WUOZ z oszczerstwami pod moim adresem ?
Nie spodziewam się rzeczowej odpowiedzi bo na to was nie stać.

Ostatnio edytowano niedziela, 29 listopada 2009, 03:51 przez Jacek, łącznie edytowano 3 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 02:53 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

" Korzeniem wszelkiego zła jest chciwość" List św. Pawła do Tymoteusza...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 03:13 
Moderator
Moderator

Jacku, dziękuję za wyjaśnienia ale nadal liczę na odpowiedż Hansa... Niech przedstawi swoją wersję wydarzeń...
Niech wyjaśni dlaczego nie zareagował na łamanie prawa, którego w tej chwili tak zawzięcie broni...
Niech wyjaśni dlaczego dopiero teraz a nie w 2007 roku porusza tą sprawę...
Jeste sporo pytań wymagających odpowiedzi...

PS Jak się udała impreza andrzejkowa?

Pozdrawiam, mab1978. :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 03:30 
Główny Administrator
Główny Administrator

Drogi Mabie :)
Kim jest Hans by mógł Ci odpowiedzieć ?
Może być tylko Markiem B lub jakimś jego przydupasem, który usłyszał te "rewelacje" od swego mentora bo w szkole nocowaliśmy my i Marek Bednarek.
Koleś z Głubczyc /Andrzej/ codziennie jeździł do domu, a krótkofalowcy zawijali się najwcześniej.
Zauwaz też, że w poprzedniej dyskusji Ruslan równiez był głuchy na moje argumenty i zapytania.
Te typy tak mają

Ps co do andrzejek to ledwo żyję. Aha jeszcze jedno: Następnym razem spotkanie w sushi :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 29 listopada 2009, 21:50 
Moderator
Moderator

I okazuje sie jednak, Hans, że można się normalnie wypowiadać, miazt rozlewać żółć. Szkoda, że tak późno: może po prostu następnym razem zamiast kruszyć kopie w niesłusznej sprawie lepiej się skontaktować, zapytać, ... Nam też zależy na tym, żeby zabytki z NC i okolic trafiały jak najbliżej - o tym mówił także Rudnicki jeszcze przed badaniami. I mam nadzieję, że tam trafią. Rozumiem: chcieliście dobrze, a wyszło jak zwykle, gdy polega się na wiadomościach pochodzących z nierzetelnych źródeł. Ja uważam, że możemy rozmawiać, więcej- powinniśmy rozmawiać! Ale kwestia współpracy jest w waszych rękach: to wyście narobili gnoju, który trzeba posprzątać: to ktoś od was dzwonił do konserwatora, to wy pomawialiście poszukiwaczy nagabując przy tym policję i niszcząc prywatnie mienie (a czym innym jest spuszczanie powietrza z opon?). Zależy nam na tym samym: na ochronie tego, co wartościowe w ziemi. Może tylko z ta różnicą, że wy za "dziedzictwo kultury narodowej" przyjęliście punkt widzenia żałosnego w swojej postaci Marka Bednarka, a my - to co podpowiada nam rozum i doświadczenie (poza wyjątkami nie uznajemy drugowojennego złomu czy faszystowskich fenigów za takie dziedzictwo). Uważam, że nasz dialog jest możliwy, ale pod warunkami, wśród których cofnięcie pomówień pod naszym adresem jest priortyetowe). A poza tym uważam, że Marek "to tylko statystyki" Bednarek jest żałosnym chamem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 30 listopada 2009, 14:43 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Wątek przeczyszczony. Uprzejmie proszę o niewsadzanie postów z bluzgami, niemerytorycznych itp.

Temat się zrobił bardzo niemiły i dosyć już tego. Chamskie zagrania będą nagradzane odpowiednio żółtymi kartonikami.

Ostatnio edytowano wtorek, 1 grudnia 2009, 15:53 przez Robi, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]