Teraz jest wtorek, 28 kwietnia 2026, 14:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 3 lipca 2010, 08:48 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Chemik3 i Prezka - bardzo dziękuję.. jak będziecie w moich okolicach to koniecznie wstąpcie do mnie.. Sandomierz od ubiegłego roku stał się modnym miejscem niedzielnych wycieczek, a to tylko 5 km ode mnie.. Zapraszam..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 4 lipca 2010, 10:35 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Superstefan - wczoraj był u mnie Kenny, dzielnie, jak na geologa przystało, skuwał tynki ciężkim młotem udarowym - za co mu bardzo dziękuję, odwalił kawał dobrej roboty.. Przekazał mi wszystko od Ciebie - dziękuję Ci bardzo, wszystko mi się przyda.. i mówił o tym "złym" w kablach.. u mnie już się zalęgło.. rano żona chciała włączyć pralkę, która już kilkakrotnie pracowała i wywaliło bezpiecznik.. wyłączyłem pralkę i wkrąciłem nowy - znowu błysnęło.. dopiero rozłączenie kabli w puszce pomogło.. ale wychodzi na to, że w suterenach trzeba będzie odprawić egzorcyzmy i wymienić kable..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 lipca 2010, 20:41 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Prezka i YARD z Pyrlandii - potwierdzam wpływy na konto, bardzo dziękuję..

A tak przy okazji.. moja żona przestała mi dokuczać nt. wyjazdów z wykrywaczem, nalega tylko, żebym korzystając z okazji, że będę miał gołe ściany porobił sobie jakieś normalne półki na ekspozycję znalezisk i minerałów :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 lipca 2010, 23:55 
Moderator
Moderator

to zacznij działać w temacie:) ja zrobię "wietrzenie magazynu" to Ci część tych półek zapcham :) jakimś wszędobylskim gruzem :) bo ostatnio pojawiły się nadstany....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 lipca 2010, 16:23 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Oczywiście skorzystam.. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 lipca 2010, 18:41 
Moderator
Moderator

ok udało mi się trochę odgruzować... to też wklejam kilka fotek z końcówki 2giej fali :)

pokój gościnny tynk skuty do wysokości wody z 1rwszej fali
[ img ]

sprzątanie mułu...
[ img ]

piwnica...
[ img ]

widok na ogródek dom sąsiada zalany był po dach...
[ img ]

widok przez okno...
[ img ]

idziemy zwiedzać okolicę.... w kierunku bramy..
[ img ]

upewnić się że nie ma nowych listów...
[ img ]

ulica grobla w wielowsi....
[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 lipca 2010, 19:02 
Moderator
Moderator

cześć 2ga..

"a po zakupy idę tak!"
[ img ]

stodoła sąsiada...
[ img ]

klasyczny "wenecki" widoczek...
[ img ]

na tej budowli doskonale widać dokąd sięgała woda...
[ img ]

sąsiedzi...
[ img ]

bałagan po zejściu wody...
[ img ]

bałagan 2
[ img ]

ps teraz wszystkie drogi w okolicy która była zalana wyglądają jak warszawskie ulice po powstaniu...
hałdy gruzu mebli i innych śmieci...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: przelałem na worek cementu :)
PostNapisane: środa, 7 lipca 2010, 20:16 
Podporucznik
Podporucznik

Tylko potwierdź,że dotarło. Powodzenia. zbiolsz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 lipca 2010, 22:37 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Kenny, dziękuję, zapomniałem zupełnie, że robiłeś wtedy zdjęcia.. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 lipca 2010, 20:40 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

ZBIOLSZ - potwierdzam wpływ na konto, serdecznie dziękuję, zapraszam do siebie, jakbyś był w okolicy.. Tereny są u nas ciekawe, chociaż już ciut przekopane..

Potwierdzam również wpływ od Krzysztofa D. z Warszawy, bardzo dziękuję i zapraszam..

Miło mi poinformować, że na sobotę zapowiada się ktoś z forum, do pomocy przy usuwaniu skutków tej powodzi, nie ujawniam jego danych bo kontaktuje się na pw.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 lipca 2010, 12:43 
Starszy Sierżant Sztabowy

Przelew poszedł, kwota nie wielka, ale zawsze to coś.Pozdrawiam, trzymaj się mocno.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 10 lipca 2010, 22:34 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

mirek05 - potwierdzam.. każda kwota jest dla mnie ważna.. i bardzo Ci dziękuję. Dzisiaj po robocie wybraliśmy się z kolegą ze studiów (przyjechał z okolic Szczebrzeszyna, na trzy dni żeby pomóc) zobaczyć wielką wyrwę w wale wiślanym, przy okazji rozmawiałem ze znajomymi co już zaczęli remonty - ceny materiałów i robót są straszne.. nie miałem pojęcia, bo od dawna nie interesowałem się takimi sprawami.. tak więc naprawdę każda kwota jest istotna..

Potwierdzam również i bardzo dziękuję koledze Pawlorowi z I. Zapraszam, niedaleko przecież..

Dziękuję koledze dziku101, który dzisiaj był u mnie i w środku dnia, przy tym upale, wyrzuciliśmy stare siano i słomę znad dawnych stajni, potem jeszcze zbieraliśmy drewno i śmiecie z miejsc, gdzie jeszcze kilka dni wcześniej nie dało się dojść.. Pewnie kiedyś wyskoczymy razem na monetki, bo okazało się że podczas urlopów mieszka całkiem niedaleko..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 11 lipca 2010, 11:58 

Nie ma za co dziękować, postaram się jeszcze coś podesłać.Jak by było troszeczkę bliżej to na pewno stawiłbym się osobiście, no ale może kiedyś w terenie?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Po powodzi - prosze o pomoc
PostNapisane: niedziela, 26 września 2010, 10:22 
Moderator
Moderator

Witku,

Jak odbudowa?

Ciekaw jestem tez czy władze rzetelnie podchodzą do odbudowy/umocnień/usprawnień wałów w Twojej okolicy - wiesz coś na ten temat?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Po powodzi - prosze o pomoc
PostNapisane: sobota, 6 listopada 2010, 22:07 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Witam i przepraszam, że dopiero teraz piszę.. sam nie wiem, jak to się stało, że nie zauważyłem nowego wpisu..

Jak odbudowa? powoli ale ciągle do przodu.. Dostałem 100 tys. zł tzw. "tuskowych" czyli dotacji od wojewody na remont. Wykorzystałem do tej pory 60 tys. za co załatwiłem następujące sprawy: wymiana okien, styropian i wylewki betonowe na wszystkich trzech poziomach, nowy piec CO i przeróbki w instalacji, nowe grzejniki, instalacja elektryczna częściowo nowa, wszystkie połączenia przejrzane i na nowo skręcone, przeniesiony licznik na zewnątrz, dwoje drzwi zewnętrznych zapłacone ale jeszcze nie zamontowane, parapety wewnętrzne, dokończyłem łazienkę na piętrze, żeby móc rozwalić tę zalaną (błoto było pod płytkami na ścianie i pod styropianem w podłodze!!). Najważniejszy wydatek to osuszanie - przez pięć tygodni pracowały osuszacze i wentylatory i zrobiły znakomitą robotę :)
Otynkowana jest część gospodarcza, ale nie pozwolę "partaczom" wejść na parter i półpiętro - Boziu, chroń mnie i okolice przed takimi fachowcami..
Najbliższe działania to montaż drzwi zewnętrznych, tynkowanie pozostałej części domu przez inną ekipę, płytki na podłodze w części gospodarczej, łazienka na dole - wylewka na ogrzewaniu podłogowym, płytki, zakup "mebli". Szpachlowanie ścian, malowanie, podłogi z paneli, schody wewnętrzne.. Reasumując, 100 tys. okazuje się zbyt małą kwotą, żeby zrobić wszystko "na błysk", rezygnujemy z parkietów, tylko troje drzwi będzie na zamówienie, reszta gotowe z płyty, wykorzystamy uratowane szuflady do zabudowy kuchennej, część gospodarczą będę sam szpachlował i malował..

Prace na wałach ciągle trwają, przy czym ta główna wyrwa w wale wiślanym w Koćmierzowie podobno nie jest naprawiana, ale umocniona jest opaska o tej samej wysokości. To słyszałem od mieszkanki Koćmierzowa - pojadę tam kiedyś z aparatem, ale na razie nie mam czasu na wycieczki. Wały na Trześniówce i Łęgu naprawiają, bo widzę czasem ciężarówki wyjeżdżające z polnej drogi..

trochę zdjęć: http://kokus63.fotosik.pl/albumy/794328.html

Trzymajcie kciuki, żebym zdążył z remontem przed większymi mrozami.. Pozdrawiam..

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]