KOLEDZY CO JEST ? Odgrzewam wątek :>
Dziś mój dziewiczy raz z explorerem se w terenie i jakie spostrzeżenia. Wchodzę na poletko wujaszka po którym biegałem już wprawdzie z kanarkiem, no ale spodziewałem się, że jeszcze coś wygarnę. Zacznę od ustawień:
Czułość od 19 do 25 nawet 26, bez latającej kreski
Iron Mask: Próbowałem bez tego z wyciętymi gwoździami ale nie dało się łazić. Przy każdym przemiataniu cewką się wzbudzał pierdział i piszczał. Dlatego włączyłem Iron Mask, zostawiłem standard bodajże 22. To dobrze? Bo widziałem, że ktoś z forum chodzi na 26 do nawet 30.Tu proszę o ocenkę
Reszta ustawień jak koledzy z wątku. czyli:
AUDIO:
RESPONSE - NORMAL
MAXLIMIT -10
GAIN - 7-8-9
Tone ThTone - 5
Tone- Variability - 7
Tone - limits - 8
Sound - conduct
Noise - noise cancel
Recovery - DEEP
Treshold- 16
Pierwsze co nie mogłem się przestawić z biegania jakie było z kanarkiem do powolnego przemiatanie ( około1 metr na sekundę). Po drugie waga ( moja wątła ręka odczuwa ten kombajn:>) Podstawowe pytanie jak włączam explorera to w tle jest sygnał wiodący, co było dla mnie szokiem po kanarku . Ale zdarzało mi się jak przemiatałem, że on zanikał. To normalne? Mam przemiatać tak, żeby cały czas był słyszalny? W ogóle jak przemiatałem cewką to co chwile miałem sygnały, po czasie zanikały tzn, że były fałszywe. I tu pytanie, obniżacie wtedy czułość, czy zlewacie to, macie dyskotekę ale nieco lepsze osiągi? Ogólnie spędziłem z nim około 4,5 godziny, mnóstwo śmieci i niezbyt fascynujące monetki przed wojenne oraz kilka monet króla Edwarda Gierka ale to w końcu pierwszy raz :)
FOTKI:
http://img861.imageshack.us/i/dsc02009n.jpg/http://img39.imageshack.us/i/dsc02011p.jpg/Kolejna sprawa. Kolega kolegi, który imo jest doświadczonym poszukiwaczem ma explorera 2. I on łazi na czułości 32, w select wybranym coins i fe coins. Ma to sens? Co to są te fe coins? Jak ustawimy to w select to odsłaniamy część w lewym górnym rogu i automatycznie odpada nam ironmask. To znaczy, że chodząc z iron-mask można jakąś monetkę pominąć? Jak ja tak załączyłem swój sprzęt to wzbudzał się cały czas i nie widziałem sensu dalszych poszukiwań..
Proszę o wyrozumiałość i pomoc :>