Teraz jest czwartek, 28 sierpnia 2025, 17:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Garrett ACE 350
PostNapisane: środa, 2 lutego 2011, 21:29 
pisula napisał(a):
I kupiłem:),teraz niecierpliwie wyglądam kuriera z paczką a potem...do zobaczenia na wykopkach.
Pozdrawiam.

Ile zapłaciłeś za ten sprzęt???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 lutego 2011, 20:17 
Pułkownik
Pułkownik

1119zł trzeba dać za nówke taniej nie kupi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 3 lutego 2011, 20:49 
krzysi3k911 napisał(a):
1119zł trzeba dać za nówke taniej nie kupi

Ciekawe jak się spisze w terenie.Jak będziesz po "spacerku" to napisz jak się sprawił.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 5 lutego 2011, 18:17 
Podpułkownik
Podpułkownik

Jest po 1099 wiadomo gdzie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 kwietnia 2011, 15:34 
Szeregowy
Szeregowy

krzysi3k911 napisał(a):
pisula napisał(a):
I kupiłem:),teraz niecierpliwie wyglądam kuriera z paczką a potem...do zobaczenia na wykopkach.
Pozdrawiam.

i jak sprzęcik? Znalazł już coś? :) Pytam bo w marcu też się przymierzam do jego kupna.

Ano znalazł;) (guziki,monetki,łuski,różnego rodzaju kulki ołowiane,polmosy,kapsle.......),czyli działa :)
Najważniejsza jest jednak dobra zabawa i przebywanie na świeżym powietrzu.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 1 maja 2011, 13:58 
Starszy Sierżant Sztabowy

Miałem EuroACE lecz sprzedałem z powodu słabej Dyskryminacji .Bo w zaśmieconym terenie ten wykrywacz sobie nie radzi z kolorkiem.Test z gwoździem i monetą dobrze pokazuje jakość dyskryminacji w tym wykrywaczu ,gdzie po wycięciu żelaza w dyskryminacji wykrywacz nie widzi gwoździa, a umieszczona moneta obok gwoździa też jest nie widoczna przez wykrywacz. Myślę że Delta 4000 jest pod tym względem jest lepsza bo ma ID cyfrowe.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 1 maja 2011, 16:20 
Generał Brygady
Generał Brygady

Myśle że Delta ma lepsze filtry i pod tym względem jest lepsza nawet na cewce koncentrycznej 8"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 1 maja 2011, 22:19 

Ten sam test z dużym gwoździem i monetą przeprowadziłem na analogowym BH Junior ,po wycięciu potencjometrem na dyskryminacji gwoździa moneta była doskonale widoczna przez BH Junior, mimo że moneta była pod gwoździem, EuroACE widzi taką kombinację w trybie Zero, lecz trudno ocenić co jest pod cewką bez ID cyfrowej.W innych trybach dyskryminacji EuroACE nie widzi gwoździa z monetą .dopiero jak umieściłem monetę obok gwoździa w odległości ok.12cm dało się odróżnić te dwa przedmioty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 2 maja 2011, 21:33 
Szeregowy
Szeregowy

endriu624 napisał(a):
EuroACE widzi taką kombinację w trybie Zero, lecz trudno ocenić co jest pod cewką bez ID cyfrowej.W innych trybach dyskryminacji EuroACE nie widzi gwoździa z monetą .dopiero jak umieściłem monetę obok gwoździa w odległości ok.12cm dało się odróżnić te dwa przedmioty.

Mam rozumieć że najlepsze wyniki będą przy ustawieniu Zero i wycięciu dwóch lub trzech lewych segmentów?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 03:18 

pisula napisał(a):
endriu624 napisał(a):
EuroACE widzi taką kombinację w trybie Zero, lecz trudno ocenić co jest pod cewką bez ID cyfrowej.W innych trybach dyskryminacji EuroACE nie widzi gwoździa z monetą .dopiero jak umieściłem monetę obok gwoździa w odległości ok.12cm dało się odróżnić te dwa przedmioty.

Mam rozumieć że najlepsze wyniki będą przy ustawieniu Zero i wycięciu dwóch lub trzech lewych segmentów?

W takiej odległości między gwoździem a monetą wykrywacz wyraźnie sygnalizował dwa tony charakterystyczne dla monetki i żelaza.Jak moneta była w bezpośrednim kontakcie z gwoździem nie dało się wyciąć żelaza żeby tylko była widoczna sama monetka.Taki sam test widziałem na filmiku w internecie z kilkoma cyfrowymi wykrywaczami metalu gdzie było kilka gwoździ umieszczonych na planszy i do testów był też użyty ACE 250. Wg, mnie ACE 250 jest znacznie lepszy od EuroACE w ID, ale to może zależeć tylko od cewki bo cewka DD może ma mniejszą precyzję niż ta standardowa z 250.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 3 maja 2011, 07:52 

zdzichu229 napisał(a):
Myśle że Delta ma lepsze filtry i pod tym względem jest lepsza nawet na cewce koncentrycznej 8"

Przypuszczam że gdybym kupił deltę 4000 to miałbym ją do dzisiaj, bo po cyferkach można dojść co jest pod cewką.Na chwilę obecną wiem jaki teraz wykrywacz kupić, oraz co potrafi dobra dyskryminacja wyciągnąć spod gwoździa.ACE to jednak stara konstrukcja ze słabą dyskryminacją, lub raczej identyfikacją ze szalejącymi ikonkami na wyświetlaczu.W zasadzie dobra na plażę lub mało zaśmiecony teren. Test z dużym gwoździem i monetą pokazał jakość dyskryminacji w kanarku, gdzie zwykły i beznadziejny analogowy BH Junior okazał się lepszy i bez problemu wyciągnął monetkę spod gwoździa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 maja 2011, 15:53 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Ja mam zakupionego Garretta Ace 350 lub jak ktoś woli EuroACE, udało się śmignąć kilka monet z okresu PRL, jest to mój pierwszy wykrywacz więc żeby go poznać potrzeba mi dużo czasu. Pobawię się, porobię testy i za jakiś czas coś więcej napiszę. Oczywiście na razie lecą też kapsle, śmieci, ale uczę się dopiero, choć po Waszych wypowiedziach wnioskuję, że w tym sprzęcie niewiele uda mi się z tym zdziałać...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 maja 2011, 16:04 
Generał Brygady
Generał Brygady

Furas, bądź cierpliwy. Ja pamiętam, jak pierwszy raz wyszedłem w teren z Ace150, później miałem Ace250. Nic nie znalazłem, wykrywacz szalał a ja nie wiedziałem, co robić. Dziś chodzę na Minelabie X-terra 705, ale zawsze jak jestem w terenie, to ze wzruszeniem wspominam oba kanarki! Te wykrywacze są nie do zajechania. Po prostu rewelacja!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 maja 2011, 20:26 

Niestety kanarek ACE 250 dalej będzie kultowy, EuroACE jest niestety nie dopracowany do końca a cewka DD poprawiła tylko zasięg, gorzej jest z ID i maskowaniem żelaza.Widać cewka DD nie służy kanarkowi w maskowaniu żelaza.Czekam teraz na nową wykrywkę po sprzedaży mojego EuroACE i pierwsze testy przeprowadzę w sprawdzeniu maskowania żelaza [monetka pod gwoździem ] Testy w internecie w maskowaniu żelaza nie są wiarygodne dla mnie, bo w glebie kolor zawsze jest pod śmieciami głębiej położony .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 maja 2011, 01:03 
Pułkownik
Pułkownik

endriu624 napisał(a):
Niestety kanarek ACE 250 dalej będzie kultowy, EuroACE jest niestety nie dopracowany do końca a cewka DD poprawiła tylko zasięg, gorzej jest z ID i maskowaniem żelaza.Widać cewka DD nie służy kanarkowi w maskowaniu żelaza.Czekam teraz na nową wykrywkę po sprzedaży mojego EuroACE i pierwsze testy przeprowadzę w sprawdzeniu maskowania żelaza [monetka pod gwoździem ] Testy w internecie w maskowaniu żelaza nie są wiarygodne dla mnie, bo w glebie kolor zawsze jest pod śmieciami głębiej położony .

Pytałem znajomych biegających od 100 lat[z wszelkimi wykrywkami] ---czy zdarzyła im się kombinacja typu moneta na gwoździu /moneta pod gwoździem\moneta w odległości 1-5 cm od gwoździa
Odpowiedz .....nie :666 Dodam tylko że mi się też to nie zdarzyło.
Wieże że na forum znajdzie się zaraz parę osób które kopią tylko wśród gwoździ drucików i igiełek od strzykawek :666 i takie rozróżnianie jest im niezbędne ,ale w "realu"
największe prawdopodobieństwo trafienia takiej kombinacji występuje na filmikach zamieszczanych YT
Ace to Ace o jego wadach i zaletach pieśni już przy ogniskach śpiewane są a w słowach nic o maskowaniu żelaza :lol: :h

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]