Witam, pozdrawiam
Biegam z XLT tak po polach jak i po lasach oraz po... piwnicach :666 . Sprzet jest ciezki w porownaniu z wieloma i po 5-7 godzinach machania czujesz lapke o czym przekonal sie jeden z kolegow z S.H. na zlocie... tlumaczyl wszystkim jaki to jego wykrywacz jest ciezki... dalem mu w dlon XLT dla porownania i jego mina nie wymagala tlumaczenia :lol: . Ale pokrzywy, jezyny, drobne krzaki... poddaja sie gdy z ta kosa podchodzisz (wazne - kup sobie oslonke cewki). Nie. Nie poradze Tobie kolego czy planowana przesiadka jest dobrym pomyslem czy nie :usta . Ja nie lubie za duzo XLT w terenie :666 . Cewka BM1500 jest u mnie, kupilem ja z mysla o tym by miec cos glebokiego a mniej czulego na drobnice (w porownaniu do BM950) ... niestety - 15` widzi glebiej niz 9,5` ale na drobnice jest tez bardzo czula co w.g. mnie jest jednym z jej minusow. Drugi minus to porecznosc takiej 15` krzaki mozesz zapomniec i tylko na otwartej przestrzeni pochodzisz spokojnie z BM1500. Rozsadniejsza inwestycja wydaje mi sie cewka 6,5` na drobna drobnice niz 15` (jako iz na mniej drobne rzeczy mam TM808).
Pozdrawiam - Piotr
|