Teraz jest środa, 27 sierpnia 2025, 17:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: xlt e series
PostNapisane: czwartek, 30 czerwca 2011, 18:12 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

witam czy przesiadka z f75 na xlt e series to dobry pomysł czy nie za bardzo biegam i po polach i lasach i jeszcze jedno pytanie czy cewka BM1500 15"{38cm} do xlt dorówna smetkowi z cewka 38 cm

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: xlt e series
PostNapisane: czwartek, 30 czerwca 2011, 18:25 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Biegam z XLT tak po polach jak i po lasach oraz po... piwnicach :666 . Sprzet jest ciezki w porownaniu z wieloma i po 5-7 godzinach machania czujesz lapke o czym przekonal sie jeden z kolegow z S.H. na zlocie... tlumaczyl wszystkim jaki to jego wykrywacz jest ciezki... dalem mu w dlon XLT dla porownania i jego mina nie wymagala tlumaczenia :lol: . Ale pokrzywy, jezyny, drobne krzaki... poddaja sie gdy z ta kosa podchodzisz (wazne - kup sobie oslonke cewki). Nie. Nie poradze Tobie kolego czy planowana przesiadka jest dobrym pomyslem czy nie :usta . Ja nie lubie za duzo XLT w terenie :666 . Cewka BM1500 jest u mnie, kupilem ja z mysla o tym by miec cos glebokiego a mniej czulego na drobnice (w porownaniu do BM950) ... niestety - 15` widzi glebiej niz 9,5` ale na drobnice jest tez bardzo czula co w.g. mnie jest jednym z jej minusow. Drugi minus to porecznosc takiej 15` krzaki mozesz zapomniec i tylko na otwartej przestrzeni pochodzisz spokojnie z BM1500. Rozsadniejsza inwestycja wydaje mi sie cewka 6,5` na drobna drobnice niz 15` (jako iz na mniej drobne rzeczy mam TM808).

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 lipca 2011, 21:50 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

dzieki saper a na jakiej czestotliwosci ( KHZ ) smiga xlt i jaka jest jego waga pozdro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 lipca 2011, 22:34 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Srodkowa czestotliwosc pracy XLT to 6,5KHz ale wagi nie podam bo zaden z moich dwoch XLT nie jest w stanie oryginalnym i sa ciezsze od oryginalow.
Ale nie sugeruj sie tylko moja wypowiedzia... moze inni koledzy tez chca cos poradzic a wstydza sie? :D

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 lipca 2011, 01:29 
Podporucznik
Podporucznik

XLT ze standardową sondą gotowy do boju, a nie bez baterii jak podają co poniektórzy producenci ;), waży 2kg. Ale za to jest BARDZO dobrze wyważony. Czuć masę od podnoszenia ale zmęczenia nie ma większego niż od wykrywacza który waży 1,2kg, ale sondę ma taką samą ciężką a czasami nawet bardziej. Innymi słowy siła potrzebna do machania na boki jest praktycznie taka sama.
Jestem zwolennikiem nie stosowania fabrycznej osłony, która zupełnie niepotrzebnie poważnie zwiększa masę na końcu kija. Chyba że ktoś lubi obijać kamienie.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]