Teraz jest środa, 14 stycznia 2026, 04:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Policja schwytała bandytów niszczących zaorane pole
PostNapisane: niedziela, 16 października 2011, 19:54 
Weteran
Weteran

było właśnie w wiadomościach: ciekawe czy ten sherlock holmes w stopniu podporucznika (po nowemu sie nie wyznaje) odważyłby sie oddać strzał z tych strasznych karabinów z tej wykopanej amunicji, nie mówiąc o przestępstwie posiadania kawałka gąski czy śmigła oraz kilku rudych klamerek.

jeśli tak chcą zdobywać szacunek społeczny (ośmieszając się lub wierząc w debilizm narodu) to mam nadzieję że im się nie uda/ jak dla mnie działają w zupełnie przeciwnym kierunku.

a koniec już nienagłośniony w mediach będzie taki że sprawa zostanie umożona i tylko kasy podatników żal

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 października 2011, 19:55 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ta informacja pojawiła się w głównym wydaniu "wiadomości".Po obejrzeniu półminutowego obrazu doznałem ciężkiego szoku.Typowy paszkwil i manipulacja rodem z PRL-u.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 października 2011, 20:05 
Generał Broni
Generał Broni

a mnie najbardziej w...a ze przez takie newsy napotkana ludność zaczyna dziwnie na nas patrzyć i sięgać po cichu po telefon.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 października 2011, 20:18 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Brawo policja,sam minister propagandy III Rzeszy mógłby się od nich uczyć.
Proponuję przeprowadzić akcję pod kryptonimem **Archeolog** i przeszukać wszystkie nieruchomości należące do archeo-betonu to dopiero byłby materiał.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 października 2011, 20:34 
Generał Broni
Generał Broni

tur napisał(a):
a mnie najbardziej w...a ze przez takie newsy napotkana ludność zaczyna dziwnie na nas patrzyć i sięgać po cichu po telefon.

Dokładnie o tym samym pomyślałem.
Wiadomość poszła w świat a "ciemny lud to kupi". :x

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 października 2011, 20:54 
Pułkownik
Pułkownik

Dżis gadałem z rolnikiem, ma fajne podejście moje pole i jak chcesz chłopie to nawet możesz dokopać sie do ropy. Nasza policja jak sie wyraził rolnik zaczyna znów działać jak milicja. Czyli nie jest dla nas tylko dla systemu!!!! Ostatnia pod bankomatem zaparkowałem na 1 minutę zeby wypłacić kasę podjechał patrol 2 bohaterów z radiowozu oznajmiło mi, że tu nie można sie zatrzymywać i będzie to kosztowało 100zł mandatu. Oznajmiłem panom policjantom, że jak według nich to tak poważne przestepstwo to cytuje " sram na to 100zł proszę pisać". Kolesi troche to zwaliło z nóg i sobie pojechało 2 bohaterów!!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 października 2011, 21:53 
Kapitan
Kapitan

teraz po takim reportażu na poletku chłop wyciągnie komórę - memory five i wszystko jasne :cop
Ciężkie czasy dla nas nadchodzą . Może wysuniemy Palikotowi projekt uchwały o naszym hobby a on to dalej przepcha :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 października 2011, 22:07 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Pgor napisał(a):
teraz po takim reportażu na poletku chłop wyciągnie komórę - memory five i wszystko jasne :cop
Ciężkie czasy dla nas nadchodzą . Może wysuniemy Palikotowi projekt uchwały o naszym hobby a on to dalej przepcha :)

Zgadzam się z tym. Jak się trafi jeszcze na pana :cop z małym doświadczeniem to zarzuty gotowe i szperanie w domu. Może i umorzą ale serduszko i głowa zapamięta. Jeszcze kilka takich akcji i będzie z nas podziemie...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 października 2011, 22:31 
Kapitan
Kapitan

Na wykopie: http://www.wykop.pl/ramka/913169/tak-niszczy-sie-pasje/

RP: http://www.rp.pl/artykul/17,733664.html

Padłem, i nie powstanę... Niech teraz to wyślą do zapchanego muzeum!
Zarekwirowano sprzęt i zabytki...

To kolekcje numizmatyczne też będą zabierać? Mam schować łopaty? Co im kuźwa do mojego sprzętu, niech zarobią i kupią w uczciwy sposób jak im tak bardzo potrzebny. Jaka niby jest podstawa do tego? Że niby dowód w sprawie?

Btw. Facet jest niezły. Przez parę lat miał więcej stanowisk archeologicznych niż wszyscy nasi archeolodzy.
Nasza Rzeczpo...rąbana powoli staje się jak skansen, a polaczki coś za bardzo zaczynają cwaniaczyć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 października 2011, 23:50 
Podporucznik
Podporucznik

Jeżeli rzeczywiście mieli coś podpadającego pod ustawę to peszek, takich rzeczy lepiej do domu nie znosić.
Strucle broni jeszcze rozumiem (sam bym chętnie przygarnął) bo z tego w razie dymu łatwo się raczej wybronić. Jeśli znajdzie się biegły który uzna to za broń, dać mu i niech wystrzeli. Ale na fotach gdzieś tam przewija się chyba cały nabój (o ile to nie pustak), a to już podstawa do problemów :roll:

Jako że pomieszkuję czasami w tym nieszczęsnym woj. Łódzkim, zastanawiam się jakie mogłyby być konsekwencje gdyby to np. mnie zwinęli gdzieś z pola. Zezwoleń żadnych nie mam i nie zamierzam mieć bo w świetle znanych mi interpretacji przepisów nie mają żadnej mocy. Niebezpiecznych rzeczy w domu nie trzymam a i "zabytków" się nie dorobiłem. Czy w razie zgarnięcia, kiedy nic nie znajdą, da się zastosować jakiś odwet ? :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 07:13 
Felix Hobus Drugi

Soil napisał(a):
To zwykłe zaorane pole jest miejscem archeologicznym?? :lol: :D

Witam
Ostatnio dowiedzialem się,że na moim polu (uprawianym non stop-w końcu żyto idzie na szlachetny cel-do gorzelni) jest stanowiko archeologiczne....
Chyba samowolnie podda m się karze za niszczenie poprzez uprawę roli.... :ups:
Nawiazując do tematu głownego-zgadzam się z przedmówcami-podniesienie wykrywalności do główne zadanie pod koniec każdego roku...
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 08:54 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Znaczy że jesteśmy największą w Polsce zorganizowaną grupą przestępczą :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 12:51 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Tych rolników co orają po stanowiskach archeo też powinni zamknąć :P.

A czemu facet się przyznał że kopał i pokazał gdzie to nie rozumiem. Przecież wszystko co ma mógł kupić na pchlim targu. Kto mu udowodni, że nie? Jak trzymał fanty podpadające pod ustawę to gorzej, może zaproponowali zawiasy jeśli się do wszystkiego przyzna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 13:22 
Pułkownik
Pułkownik

Czyli posiadanie łusek ze zbitymi spłonkami jest jak najbardzie legalne?? Mam kilka i nie chce za to siedzieć:).
Strach pojawić sie na polu. Mam blogosławieńtwa od rolnika ale nie od władzy :D :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 17 października 2011, 13:36 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Sprawa pewnie ,,rozwojowa" jak zwykle. Tez zaskakuje mnie dziwna ,,zbieżność" wizji lokalnej wraz z ,,przypadkowym namierzeniem" dwóch osób. Toć to prawie zakrawa na cud, no chyba że miejscówka była skopywana bardzo intensywnie i ktoś się na niej kręcił przez cały czas, najlepiej na zmianę ;) Nie wierze w zbiegi okoliczności, zwłaszcza tego typu. Wizja lokalna? Chyba, ze dotyczyła rozkopywanego stanowiska archeologicznego, a zatrzymany gość miał wskazać gdzie chodził, co zmieniało by kwalifikację czynu, to można zrozumieć od biedy. W TV zawsze oglądałem wizje lokalne z morderstw ale nigdy z potencjalnych wykroczeń. Pewnie sprawa jest bardziej skomplikowana i oprócz poprawiania statystyki i problemów osób przyłapanych sprawa ma drugie dno. Albo konserwator miał doniesienia, albo policja w związku z jakąś akcja dotyczącą broni prowadzi jakieś zatrzymania i przeszukania. Nie uwierzę, że policja wkracza do kogoś na podstawie doniesień że ktoś chodzi z wykrywaczem. Bo gdyby tak było to każdy spośród znakomitej większości wypowiadających się tutaj miałby taką wizytę. No ale to SF. Zawsze jest albo handelek jakimś świństwem zakazanym, albo uprzejmy donos z podaniem konkretów, albo własna głupota łażenia po stanowiskach, tudzież wpieprzanie się chłopu na zasiane pole. Działania prasy w porozumieniu z policją są często działaniem uważanym za policję za ,,prewencyjne" bo lepiej nastraszyć i obwieścić to w prasie niż nic nie robić. I sobie czekać, przestraszeni ludzie często spontanicznie rezygnują z hobby, zwłaszcza jak usłyszą, że za wykopanie paru łusek grozi 8 lat więzienia :D statystyka poprawiona, w tym okresie w wielu resortach jest rozpatrywanie wniosków o nagrody na koniec roku itp. działania tak właśnie wyglądają. Trudno tez od policji oczekiwać że w pobłażliwy sposób zacznie się wypowiadać o poszukiwaczach, pomimo tego iż wielu policjantów a może i większość patrzy na to hobby z sympatią.
Wyobraźcie sobie jak by wyglądała reakcja, gdyby pan policjant powiedział na antenie że ,, złapano poszukiwacza a przy nim parę monet co może być zagrożone grzywną powiedzmy od 100 złotych i konfiskatą znalezisk a nawet w skrajnym przypadku gdyby rozkopał stanowisko karą więzienia w zawieszeniu i konfiskatą wykrywacza- efekt prewencyjny żaden a tak to zazwyczaj wygląda w rzeczywistości.
Rozgadałem się, ale fakt faktem, że według mnie złapany za handel jakąś bronią albo elementami poszukiwacz, nie przez przypadek razem z policją znalazł się w miejscu gdzie ktoś właśnie kopał. Może należałoby zapytać czy aby się nie znali? A może się wcześniej umówili w tym miejscu? - nikogo nie oskarżam i obym się mylił, ale cała ta sprawa jest jest niespójna taka dziwna trochę.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]