tomas330 napisał(a):
Cactus napisał(a):
Ja miałem podobny problem tyle ze z argo. U mnie problem się rozwiązał po włożeniu ekranu między wyświetlacz a elektronikę, teraz działa bez problemów. Pozdrawiam
Sam to zrobiłeś ? Możesz opisać dokładniej ?
Z wypowiedzi innych wywnioskowałem że nie zbędna jest osłona wyświetlacza i elektroniki.
Mam pytanie w której części jest elektronika ?
Jeżeli elektronika jest w puszcze tam gdzie są baterie to zawsze kładąc wykrywacz na ziemi jakieś brudy nam się dostaną przez otwory od głośnika a najgorszy będzie wilgotny piasek.
U mnie ostatnio rutus wariował jak trzymałem wykrywacz w powietrzu .
Wszystko odbywało się przez serwis. Pytając w czym tkwił problem właśnie taką odpowiedź otrzymałem. Z tego można wywnioskować, że elektronika jest zaraz pod wyświetlaczem i dlatego, że nie było ekranu mogło to powodować wzbudzanie.
Jeżeli chodzi o wzbudzanie się w powietrzu też tak było. Czasem
"po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! szedłem i zaczynał wariować. Czulosc dawalem wtedy drastycznie w dol i po powrocie bylo to samo a za jakis czas znow sie uspokajalo. Problemów może być więcej dlatego jezeli jest gwarancja, najlepiej z niej skorzystac. Po powrocie i testach nie ma spadkow w zasiegach, malo tego teraz spokojnie chodze na czulosci 44 (wczesniej 41 to max) i nie ma wiekszych wzbudzen ( zazwyczaj sa w terenie bardzo zasmieconym ale to juz inna bajka i osluchanie sie argo po pewnym czasie nie przeszkadza to w niczym).