Wrażenia po miesiącu użytkowania. Sprzęt użytkowany w sumie intensywnie, przynajmniej 4 razy w tygodniu, w różnych miejscach w różnych glebach, trochę informacji na temat moich ustawień i wrażeń
dyskryminacja: nie daję wyżej niż 5,5 , czasami 4 a w planach mam zejście do 2.5 ( jak warunki pozwolą ) wysoko ustawiona dyskryminacja zmniejsza zasięg a drobne żelazo mieści się w zakresie do 5
multiton zdecydowanie preferuję 2 tony, pierwszy 200-202 drugi 660-702, niski ton żelazo wysoki kolorki
czułość startowa 90 jak warunki pozwolą to nawet ile się da, w totalnym syfie kiedyś musiałem zejść do 86 TX - 2-3 , raczej 3 , jak miejsce bardzo zaśmiecone to 1
iron level 3-4 - taka słyszalność żelaza
reactivity zdecydowanie 2 , 3 tylko i wyłącznie jak miejsce bardzo zaśmiecone, sygnały stają się wtedy krótkie i np. jak machnę ceką szeroko to wyłapie mi 4 rożne cele , trzeba wrócić cewką i po kolei je wyłapać i sprawdzić tak więc w miejscu zasmieconym należy szukać ze skupieniem i raczej nie wykonywać szerokich ruchów , daje to super efekty głownie dla tego że większość konkurencji takie miejsca omija, w miejscach czystych od śmieci reaktywność 1
poziom audio 5 - jasne że wykrywacz staje się głośny, jednak po testach uznałem że to " podbice " sygnału znacznie poprawia wychwytywanie głębokich celów ( są znacznie głośniejsze ), jak śmieci dużo to można zmniejszyć - wykrywacz staje się znacznie spokojniejszy
grunt zdecydowanie ustawienia ręczne plus parę jednostek, podczas poszukiwań zerkamy jakie zmiany w gruncie i ewentualnie poprawiamy na + lub - ja raczej po początkowym ustawieniu dodaję +3 choć czytałem że ludzie dodają +5. Na początkowych wyjściach stosowałem strojenie w automacie , jednak wykrywacz dawał rożne dziwne sygnały które mnie bardzo wkurzały , po przejściu na ręczne wszelkie problemy znikły
częstotliwość chyba główna u mnie to 12k choć ostatnio częściej 18k, generalnie na bardziej gliniaste tereny 12k również na łąki i las , 18k zdecydowanie na oraczynę szczególnie na teren gdy gleba lekka i piaszczysta, W 12k i 18k wykrywacz jest wyjątkowo upierdliwy w znajdowaniu różnych drobinek z metali kolorowych zmusiło mnie to do zakupu pinpointera oczywiście garrett pro. do 8k jeszcze nie doszłem ale zamiar mam
Początkowe wyjścia były dla mnie trochę trudne, przyznam się że byłem nawet zawiedziony głownie stabilnością i zasięgami jednak teraz po zdobyciu początkowej wiedzy i doświadczenia jestem pod totalnym urokiem tego wspaniałego wykrywacza, trudno mi doradzać zakup innym , dla mnie jest super dla innych nie wiem, wybór wśród topowych modeli dobrych firm to raczej kwestia gustu i sposobu prowadzenia poszukiwań
|