Teraz jest wtorek, 19 sierpnia 2025, 15:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Xp deus vs Xp Goldmaxx mk1
PostNapisane: niedziela, 15 kwietnia 2012, 23:32 
Główny Administrator
Główny Administrator

Cytuj:
Nie interesują mnie jakieś hipotetyczne testy z cegłami, bo praktycznie nie zdarzają się w praktyce, takie testy fascynują najczęściej tych, którzy nie używają wykrywaczy w terenie i nigdy niczego nie znaleźli.

Jak widać 22 lata doświadczenia dla niektórych to dużo za mało skoro uważają jak powyżej :666
Radzę zainteresować się jednak testami bo na załączonym przez Zdzicha filmie poszukiwacz robiący test wyraźnie mówi o tym, że najwięcej wartościowych przedmiotów znajduje się na terenie dawnych osad jak ta złota pięcio rublówka, którą ktoś pozostawił w dołku pod gwoździem jakich w takim miejscu jest dużo.
Ale rozumiem, że w swej długiej historii poszukiwań nigdy nie natrafiłeś na spaloną wieś lub inną opuszczoną osadę czy nawet XIX wieczną karczmę bo gwoździ już wtedy przecież używali.
Denarze drogi :) manipulują testami zazwyczaj dealerzy a nie zwykli użytkownicy sprzętu.
Radzę również zaliczyć jakiś kurs marketingu bo mówienie potencjalnemu klientowi, że zadaje głupie i tendencyjne pytania obrotu raczej nie przysporzy :)
JW

Ps. Zdzichu zaprezentowanego w twoim linku testu nie przejdzie praktycznie żaden wykrywacz mi chodziło raczej o bezpośrednią styczność monety i gwoździa. Np w odległości ok 2-3 cm.
Rozmawiałem z Saperem i na dniach mamy wypróbować Deusa u niego na poletku doświadczalnym.
Musimy jeszcze znaleźć na Śląsku użytkownika Goldmaxxa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 kwietnia 2012, 23:51 
Generał Brygady
Generał Brygady

GMP bedzie lepszy od Deusa najlepiej sprawdzić na monecie o niskiej amplitudzie10 groszowej potem można na jakiejś mosiężnej i gwozdziu 3" .
DEUS gwózdz w poprzek- nie poradzi sobie dopiero w znacznej odległości i w zdłuz z jakiś 1cm od 10 groszówki .
Zreszto sprawdzicie sami mozesz zerknąc na mój kanał masz pare przykładów. skozystajcie z tego układu powszechnie stosowany"nail board test " każda pozycja ruchu daje różne przeciążenia tak jak na kartce, można wydrukować i jazda . Czekamy na wyniki :)
[ img ]
Fajnie ja kto zrobicie

Ostatnio edytowano poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 00:01 przez zdzichu229, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 kwietnia 2012, 23:57 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Jacek napisał(a):
mi chodziło raczej o bezpośrednią styczność monety i gwoździa. Np w odległości ok 2-3 cm.
Rozmawiałem z Saperem i na dniach mamy wypróbować Deusa u niego na poletku doświadczalnym.
Musimy jeszcze znaleźć na Śląsku użytkownika Goldmaxxa.

odpowiedziałem w drugim wątku w którym zadałes to samo pytanie:

"co do efektu maskowania, wg moich prób w powietrzu: mała monetka (denarek) potrzebuje z tego co pamiętam ok 10 cm odległości od gwoździa żeby być rozpoznawana, natomiast moneta większa (ok 20mm) daje ładny sygnał nawet jak leży na gwoździu. Z tego wynika że zależy to od wielkości monety"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 03:57 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Jacek gdzie powiedziałem potencjalnemu klientowi "że zadaje głupie i tendencyjne pytania"? Chyba coś Ci się pomyliło.
Możesz sobie sobie również darować uwagi o kursach marketingu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 09:17 
Moderator
Moderator

Mój kolejny film, ustawienia:

Sensitivity 95
Freq 11.6
Iron vol 4
Reactivity 2
Silencer 2...
Audio Response 5.....
2 Tone tone 1(200) tone 2 (702)....
TX power 3
ground manual 88
Disc 5.5

czyli nie są zmaksymalizowane, jeśli starczy wam cierpliwości to zobaczycie jak Deus sobie radzi w wykrywaniu srebrnej monety pod gwoździami ( nie jakimiś cieniasami ze sklepu żelaznego tylko prawdziwymi gwoździami ) dodatkowo pod koniec testu włączyłem dyskryminację na 55 ( bardzo wysoko ) i wyłączyłem dźwięki żelaza - spróbujcie tak zrobić na waszych wykrywaczach.

Denar ja się absolutnie nie obrażam i serdecznie pozdrawiam
link do filmu: http://youtu.be/97MvGQwKM2I

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 09:44 
Generał Brygady
Generał Brygady

Wszystko ładnie cacy tylko ten filmek niczego nie wyjaśnia a wprowadza niewiedzących w dużo większy bład i zakłopotanie ,już tłumacze te nie równe zardzewiałe gwoździe sygnalizowane sa na tej dużej srebrnej monecie jako kolr, tak ze jak byś wyciągnął monetę to by ci sygnalizowało na ładny kolorek te niesymetryczne gwoździki w kupie

Puki co Jacek z saperem zrobią test deusa trzymam cie za słowo Jacek z gwoździem. :)
Jak chcesz Prymek to zrób test bezpośredni na monecie gwożdzik wzdłuż i w poprzek moneta 10 gr i 5 gr to nie bedzie słodko. ewentualnie z ta kartką i nie bedzie tak oczywiście . masz w necie kupe porównań "Neil board test''

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 09:58 
Moderator
Moderator

".....już tłumacze te nie równe zardzewiałe gwoździe sygnalizowane sa na monecie jako kolor... "

Zdzichu wybacz ale nie wiesz o czym mówisz - dokładnie zobacz co robię na filmie - wyłączam dźwięk żelaza - żelaza nie słychać a deus nie jest wykrywaczem który pokazuje gwoździe jako kolor - błąd w twojej ocenie polega na ty że nie używasz deusa i o tym nie wiesz, w ziemi raczej nie spotkasz gwoździków prosto ze sklepu żelaznego, a w teście masz sygnał koloru mimo że gwoździe leżą na monecie , w ziemi , na głębokości 25cm

Co do testu " kartkowego " nie zamierzam go robić z prostej przyczyny nie oddaje rzeczywistości, choć jestem pewien że deus sobie z nim poradzi jeśli nie w reactivity 2 to w 3

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 10:08 
Generał Brygady
Generał Brygady

Wiem co pisze te zardzewiałe śmieci miałeś sygnalizowane jako kolor i dyskryminacja nic tu nie da widze tam jakieś stalowe odłamki :) Próbę z tym ustawieniem mogłeś zrobić na powierzchni przed zakopaniem to byś sam zobaczył

prymek napisał(a):
"
Co do testu " kartkowego " nie zamierzam go robić z prostej przyczyny nie oddaje rzeczywistości, choć jestem pewien że deus sobie z nim poradzi jeśli nie w reactivity 2 to w 3

właśnie ze tak bo śmieci lez w ziemi w środowisko 3D nie plasko jest to najbardziej wiarygodny test . Poczytaj sobie u Dankowskiego

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 10:17 
Moderator
Moderator

mamy inne zdania na ten temat i nie przekonamy siebie na wzajem, jak zauważyłeś ja nie wypowiadam się na temat Omegi 8000 z prostej przyczyny nie mam na jej temat wiedzy, może twój wykrywacz sygnalizuje gwoździe jako kolor, proszę przeglądnij film , zrób sobie pauzę oceń czy to gwoździe czy odłamki czy śmiecie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 10:27 
Generał Brygady
Generał Brygady

Przy takim układzie cewka dd środkiem może pokazać , do tego dochodzi głębokość i mamy ładny kolorek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 10:56 
Moderator
Moderator

Zdzichu - ja naprawdę nie jestem osobą która manipuluje testami, staram się pokazać jaka jest prawda i to w ustawieniach jakie używam na polu, czasami trzeba uwierzyć...
http://youtu.be/eI6trAtrQBk
niestety drugiego aktora-gwoździa coś zjadło i nie wystąpił, jaka by była różnica jakbym to położył na kartce ? pewnie by nie było 3d - monety na płasko, deus ma jedynie problem jak moneta jest na całkowity sztorc - no nie jest bogiem

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 11:24 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Prymek nieporozumienie wynikło z tego, że ja nigdy nie czytam komentarzy, pod filmem. W samym filmie nie było żadnych wyjaśnień, teraz domyślam się o co chodzi, chociaż już filmu nie zamierzam obejrzeć. Większość oglądających test na XP Owners czy na Findmallu też do tej pory nie wie o co chodzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 11:36 
Moderator
Moderator

tak wiem o tym, jednak już na XP owners , Rogers-relic, findmall zrozumieli , ten film trwał by zbyt długo gdyby zawierał moment zakopania monet i by mi nie wszedł

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 13:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

Czyli miałem racje , nie jestem złośliwy tylko chcę wszystko rzeczowo wyjaśnić .
Chodi mi i koledze Jackowi o coś w tym stylu o to i damy ci spokój
http://www.youtube.com/watch?v=7STmmnB7h3E

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 16 kwietnia 2012, 14:18 
Moderator
Moderator

http://youtu.be/1FqVbP9My0c

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]