W temacie Brusa
India czemu przeinaczasz nasza rozmowe z przed ponad roku?
Rozmawialiśmy wtedy o twoim udziale w zlocie jako osobie zaproszonej -proponowałem ci wtedy promocje twojej nowej książki .
W trakcie naszej konwersacji zapoznałem cię z planem zlotu , rozmawialiśmy też o planowanym szkoleniu , prelekcjach i wtedy też mówiłem ci że musimy załatwić pozwolenie od miasta (jako właściciela terenu) i WKZ na poszukiwania podczas szkolenia bo tam jest zarejestrowane stanowisko archeologiczne .
india napisał(a):
we współpracy z wymienioną katedrą udało się zrobić z Brusu zarejestrowane stanowisko
Od maja (już po zlocie ) zaczęła się stała współpraca stowarzyszenia z katedrą i jak w wyniku tego można by było zarejestrować coś co jeszcze przed zlotem i rozpoczęciem tej współpracy było zarejestrowane???? :luv
Czy rozmowy z tobą trzeba nagrywać żeby nie być posądzonym o inna treść wypowiedzi niż była faktycznie???
Inna sprawa " zastrzeżonej miejscówki"- zapytam wprost czy w takie miejsce ( z wyłącznością) zapraszalibyśmy do wspólnych akcji kogokolwiek poza wybranymi???Info było podane na kilku forach łącznie z poszukiwaniaskarbow.com i każdy mógł przyjechać i działać wspólnie.Zarzut całkowicie niesprawiedliwy .
india napisał(a):
Ledwie godzinę temu rozmawiałam z Jackiem ( FDJ-tem), który mi polecił ten wątek.
O tym wątku jak by nie było też rozmawialiśmy dziś telefonicznie (dokładnie o 16: 30) -zanim rozmawiałaś FDJ-tem (sądząc po czasie wpisania twojego postu)przy okazji innej sprawy.
india napisał(a):
I poszukiwania, które oferował Resty miały cytuję :" być bezpieczne,legalne pod nadzorem archeo"
Nie jest to dosłowny cytat ale kontekst ok więc sprecyzuję
1.Bezpieczne - (użyłem określenia że nie trzeba się ciągle za siebie oglądać) nie trzeba sie tłumaczyć jakiemuś patrolowi straży miejskiej czy policji - odsyłamy ichmościów do prowadzącego akcje i szuka się dalej
2.Legalnie- bo poszukiwania odbywały sie( i mam nadzieje że jeszcze będą się nadal odbywać) na zarejestrowanym stanowisku wpisanym do rejestru za stosownymi zgodami
3.Pod nadzorem archeo - No w końcu to są ich badania do udziału w których zaprosili poszukiwaczy .