riese1968 napisał(a):
Cóż konczako, nie lubię odzywać się po to, żeby się odzywać więc powiem tak... mam jeden z tych wynalazków dosłownie 5 miesięcy. Zmieniłem tylko standardową cewkę 11" na Nela Tornado i Sharpshooter. To jest wydatek rzędu 3200 zł ale zwróciło mi się to już przez ten okres 2 razy. Może to kwestia mojego szczęścia do miejscówek a może... ale na razie nie narzekam i wynalazku na nic innego nie zamienię.
Pozdrawiam użytkowników wynalazków Tekneticsa a Tobie mimo wszystko życzę powodzenia np. na morskiej zasolonej plaży z X-terką np.
Darz dół albo lepiej niech Ci ziemia lekką będzie.
Wynalazek to nie znaczy "badziew", może lepszym słowem byłaby "nowość". Po prostu uważam że za tą cenę można lepiej i i znacznie lepszym wyborem niż F5 byłaby x-terka 505 np.. A to że najawazniejsza jest miejscówka wszyscy wiemy? :) .
Kupiłeś świetne cewki (mam Sharpshotera i myślałem nad Tornado, standardowa Minelabowska DD jest średnia) ...a wiesz co by było gdybyś je dokupił do x-terry?:). Wykorzystał byś je w pełni.... tylko cyfrowa komunikacja po kablu (procesor/procesor), dodatkowy procesor mamy w sonach , X-Terra jest wieloczęstotliwościowa, w zależności jaką sondę zastosujemy wykrywacz będzie działał inaczej. Jak każdy wykrywacz ma wady ale z dobrze dobraną sondą i ustawieniami nie miałbyś większych problemów również na plaży. Wiesz ile osób śmiga z x-terrą właśnie na plaży?? Bez urazy ale raczej na pewno nie "bawiłeś się" tym wykrywaczem.
Pozdrawiam