Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 07:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 34  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wykrywacze od 1000zł do 2000 zł
PostNapisane: piątek, 6 lipca 2012, 20:27 
Pułkownik
Pułkownik

Po przestudiowaniu doszedłem do wniosku i zdecydowałem tak na 90% na f5, miałem ochotę na omega 8000 11DD lecz koszt przesyłki z Polski do Włoch będzie w okolicy 500 stów tu znalazłem fisher f5 z cewką 11DD za 550 euro, natomiast AT PRO za 600 euro, niestety omega to wydatek 700 euro, F70 ze stanów,to sprzedawca nie pewny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 lipca 2012, 22:46 
Plutonowy
Plutonowy

sprota napisał(a):
Po przestudiowaniu doszedłem do wniosku i zdecydowałem tak na 90% na f5, miałem ochotę na omega 8000 11DD lecz koszt przesyłki z Polski do Włoch będzie w okolicy 500 stów tu znalazłem fisher f5 z cewką 11DD za 550 euro, natomiast AT PRO za 600 euro, niestety omega to wydatek 700 euro, F70 ze stanów,to sprzedawca nie pewny.

Ludzie to sobie lubią strzelać w kolano... Jeśli już chcesz tego Fishera to...minimum F70. Będziesz zadowolony .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 lipca 2012, 22:55 
Plutonowy
Plutonowy

han_vasolo napisał(a):
konczako napisał(a):
No wiesz miałem prawo wyrazić swoje zdanie bo sam o mało nie kupiłem takiego wynalazku:). Gdybym chodził tylko pod liniami wysokiego napięcia i na plaży to może może :ups: ...ale właściwie jakoś nie miałem wielkich problemów przy liniach wysokiego napięcia ani z Garretem ani z XLT ani z x-terrą. Do tego jest tyle ciekawych miejsc do przeszukania że nawet gdybym miał omijać linie wysokiego napięcia to bym je omijał. Wykrywki typu omega 8000 czy F4 moim zdaniem mają zbyt dużo wad żeby kierować się tylko tym jednym aspektem a cena jest nie mała...może jak by były trochę tańsze to bym polecił... A tak to odradzam bo można za te pieniądze mieć znacznie lepiej i kupić wykrywacz porządnej marki...

A miales te "wynalazki" w rekach dluzej? Siejesz ferment. Jesli uwazasz, ze Teknetics to nie jest "porzadna" marka, to nie ma o czym nawet rozmwiac z Tobą.

Jeśli uważasz że to ten Teknetics co kiedyś to z tobą nie ma co rozmawiać. To tylko nazwa a tak naprawdę to "chińsko podobny" BOUNTY HUNTER. Ja nie wiem co z wami ludzie, wiadomo że każdy chwali to co ma ale polecać ludziom buble?? Kolega chce zamienić ACE na F4 albo F5...no niesamowite. Zamiast doradzić... Po prostu pisze prawdę i dla mnie to po prostu kiepski wybór już lepiej sobie tego kanarka zostaw.
TAk że tyle ode mnie... Najwyraźniej lepiej uczyć się na własnych błędach.

PS. A Ty trzymałeś coś więcej niż ten wynalazek??;) Interesowałeś się innym sprzętem.... Raczej nie bo byś się tak nie upierał.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lipca 2012, 00:13 
kapral riese1968
kapral riese1968

Cóż konczako, nie lubię odzywać się po to, żeby się odzywać więc powiem tak... mam jeden z tych wynalazków dosłownie 5 miesięcy. Zmieniłem tylko standardową cewkę 11" na Nela Tornado i Sharpshooter. To jest wydatek rzędu 3200 zł ale zwróciło mi się to już przez ten okres 2 razy. Może to kwestia mojego szczęścia do miejscówek a może... ale na razie nie narzekam i wynalazku na nic innego nie zamienię.

Pozdrawiam użytkowników wynalazków Tekneticsa a Tobie mimo wszystko życzę powodzenia np. na morskiej zasolonej plaży z X-terką np.

Darz dół albo lepiej niech Ci ziemia lekką będzie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lipca 2012, 15:33 
Plutonowy
Plutonowy

riese1968 napisał(a):
Cóż konczako, nie lubię odzywać się po to, żeby się odzywać więc powiem tak... mam jeden z tych wynalazków dosłownie 5 miesięcy. Zmieniłem tylko standardową cewkę 11" na Nela Tornado i Sharpshooter. To jest wydatek rzędu 3200 zł ale zwróciło mi się to już przez ten okres 2 razy. Może to kwestia mojego szczęścia do miejscówek a może... ale na razie nie narzekam i wynalazku na nic innego nie zamienię.

Pozdrawiam użytkowników wynalazków Tekneticsa a Tobie mimo wszystko życzę powodzenia np. na morskiej zasolonej plaży z X-terką np.

Darz dół albo lepiej niech Ci ziemia lekką będzie.

Wynalazek to nie znaczy "badziew", może lepszym słowem byłaby "nowość". Po prostu uważam że za tą cenę można lepiej i i znacznie lepszym wyborem niż F5 byłaby x-terka 505 np.. A to że najawazniejsza jest miejscówka wszyscy wiemy? :) .
Kupiłeś świetne cewki (mam Sharpshotera i myślałem nad Tornado, standardowa Minelabowska DD jest średnia) ...a wiesz co by było gdybyś je dokupił do x-terry?:). Wykorzystał byś je w pełni.... tylko cyfrowa komunikacja po kablu (procesor/procesor), dodatkowy procesor mamy w sonach , X-Terra jest wieloczęstotliwościowa, w zależności jaką sondę zastosujemy wykrywacz będzie działał inaczej. Jak każdy wykrywacz ma wady ale z dobrze dobraną sondą i ustawieniami nie miałbyś większych problemów również na plaży. Wiesz ile osób śmiga z x-terrą właśnie na plaży?? Bez urazy ale raczej na pewno nie "bawiłeś się" tym wykrywaczem.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lipca 2012, 15:50 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kolego konczako co to za wieloczęstotliwość skoro do każdej trzeba Mieć cewkę , raczej bardzo przestarzałe rozwiązanie , nie na rękę użytkownikowi .

A teraz do rzeczy wykrywacz jest już 3 lata dostepny mam ten zestaw co kolega Reise1968 + BIg Nela na dopalene przeszukanych pewnych miejscówek . Kupiłem tylko po to by sprawdzić czy czegoś nie pomineło sie . I po pierwszym założeniu sie zwróciła z nawiązką ( nie polecam do ciągłego chodzenia raczej na pewne miejscówki)
Miejsce było penetrowane przez wiele wykrywaczy i nawet ten twój . Jask najbardziej polecam nawet w podstawowym składzie osobiście mam trzeci sezon

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 lipca 2012, 20:20 
Pułkownik
Pułkownik

Może jeszcze ktoś z was podpowie bo teraz mam dylemat jest f5 z cewką 10 i w opisie pisze eliptyczna DD i zasilanie z 4 sztuk paluszków AA,
Czy lepiej czy dopłacić do cewki 11DD i stare zasilanie.
Różnica w cenie 80 euro.
Znalazłem też f70 z normalną cewką 10 za 610 euro.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 lipca 2012, 13:06 
Plutonowy
Plutonowy

zdzichu229 napisał(a):
Kolego konczako co to za wieloczęstotliwość skoro do każdej trzeba Mieć cewkę , raczej bardzo przestarzałe

Własnie o uniwersalność tu idzie. Nie trzeba kupować od razu nowego wykrywacza.... Przestarzałe rozwiązanie ? Z kim ja dyskutuje :) . A ile możesz mieć "częstwtiowści" w swoim wykrywaczu po zmianie cewki? :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 lipca 2012, 22:50 
Plutonowy
Plutonowy

sprota napisał(a):
Może jeszcze ktoś z was podpowie bo teraz mam dylemat jest f5 z cewką 10 i w opisie pisze eliptyczna DD i zasilanie z 4 sztuk paluszków AA,
Różnica w cenie 80 euro.

Bierz F70. To już jest wykrywka z prawdziwego zdarzenia a F5 sobie odpuść.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 lipca 2012, 23:36 
Pułkownik
Pułkownik

konczako napisał(a):
Bierz F70

I tak zrobiłem dzisiaj zamówiłem i zobaczymy czy......będzie płacz czy......zadowolenie.
Dzięki wszystkim co się wypowiedzieli.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 lipca 2012, 08:08 
Porucznik
Porucznik

Płaczu nie będzie. F70 to naprawdę dobry sprzęt na drobnicę. Prosty i skuteczny. A gdybyś potrzebował pomocy to pisz.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 lipca 2012, 18:26 
Pułkownik
Pułkownik

C_D napisał(a):
A gdybyś potrzebował pomocy to pisz

Dzięki nie omieszkam napisać jak tylko będę potrzebował pomocy. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 lipca 2012, 18:28 
Plutonowy
Plutonowy

konczako napisał(a):
sprota napisał(a):
Różnica w cenie 80 euro.

Bierz F70. To już jest wykrywka z prawdziwego zdarzenia a F5 sobie odpuść.
Pozdrawiam

No i bardzo dobry wybór :1 .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 lipca 2012, 21:06 
Pułkownik
Pułkownik

A co do tej f 70 to w opisie jest cewka 10 dd nie wiem błąd albo fuks jutro będzie kurier to się okaże.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 10 lipca 2012, 23:12 
Porucznik
Porucznik

W standardzie jest 9 i 3/4 cala koncentryk lub 11 cali DD (albo jedna i druga w komplecie). O cewce 10 cali DD nie słyszałem...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 496 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 34  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]