|
Biegałem z Pi swojej roboty,myślę że był dobry schemat bo kopałem militarkę na okopach bardzo głęboko,zaleta to bardzo duży zasięg na dużej cewce,wady brak dyskryminacji.
Drugi to Smętek HS2,zalety-dobry zasięg ale mniejszy od Pi,w końcu dyskryminacja,wady-łapał wilgoć i wzbudzał sie na gałęziach,ciężko go było dostroić.
Trzeci to Smętek HS3,to samo ale lepsza cewka,mniej łapał wilgoci i mniej się wzbudzał. Super na Karabiny,hełmy,klamry,duże odznaki,głębokie skrytki też wyłapie.Nie da rady kopać małych monet.
Minelab Sovereign Gt-zalety-duży zaskakujący zasięg,super dyskryma na żelazo,bardzo prosty w obsłudze,identyfikacja tonalna,u mnie brak wyświetlacza,iron mask pięknie działa w śmieciach,gruzach,czułość zbiera skrawki metali z dobrym sygnałem,super na kolor i monetki,można szukać nim pod wodą ale tylko cewka w wodzie (tu długi kabel jest pomocny),tylko słuchawki,pin point jest oki choć mało dostępny ale działa super,gałki i przełączniki (stara szkoła),szybko się stroi do gleby,działa w mrozach do -10 bez zarzutu,można śmiało chodzić w deszcz,przy intensywnym użytkowaniu starcza na trzy lata (: (choć jeszcze chula i zapowiada się czwarty) Wady-ciężar cewki i brak dobrego wyważenia,słaba konstrukcja pod względem zaczepów,słaba rurka do cewki i zakrętka łącząca rurki,osłona cewki szybko się wytarła na wylot,cena części zamiennych,obecna cena biorąc po uwagę że sprzęt stary i technologicznie też nie nowy,zasobnik na aku posypały się zaczepy po miesiącu,aku dość słaba pojemność (polecam kupić swoje do zapasowego 2700-3200mah) choć na cały dzień starcza...nie można testować w powietrzu,nie ma sensu,wykrywka cyfrowa (procek). Sumując GT super sprzęt nie dla cherlakow,kosa na kolor,kupie taki sam jak tego wykończę,dużo radości i efektów,kopać zawsze trzeba i naprawdę godny polecenia.
|