Ja widziałem w akcji Tekneticsa T2 SE u kolegi z Rzeszowa zreszta z tego forum :-), nawet pozwolił mi się pobawić tym sprzętem i powiem, że jest to genialna alternatywa dla droższego F75 LTD (którego kiedyś tez miałem w łapkach przez jeden dzień) - potwór drobnicowy/kolorkowy. Tutaj mała dygresja odnośnie marek jakiegokolwiek sprzętu. Jest jakiś trend czy to w kwestii samochodów, czy aparatów fotograficznych, czy jak widać wykrywaczy, że obiegowe opinie wyłaniają jedną czy dwie marki i wszyscy jak baranki zamiast analizować przydatność, ekonomię uzytkowania, ergonomię powtarzają jak mantrę - najczęściej niesłusznie- że jak samochód na F to kicha, że jak aparat nie Canon czy Nikon to tez kicha, że jak wykrywacz nie Whites to bee itp. Zamiast przeanalizować możliwości i możność tańszego zakupu to zarzynają się finansowo by nie ,,odstawać od ogólnie w naszym kraju istniejącego systemu wartości :-)" systemu który budzi wiele uśmiechów u innych nacji i słusznie. Nie wiem dlaczego właśnie Brytyjczycy śmieją się ze stereotypów polskich najbardziej ( może dlatego, że śmieją się ze wszystkich oprócz siebie) no ale tam nie jest problemem, że ktoś jeździ citroenem, czy fordem a nie VW czy Audi, nie jest problemem użytkowanie Pentaxa czy Sony Alpha a nie Canona czy Nikona, nikt nie mówi jak to usłyszałem kiedyś, że albo masz Minelaba albo jesteś palantem, bo każdy poszukiwacz przez duże P ma sprzęt tej firmy :-)
A tak po prawdzie psuja się jednakowo i audi i nikony i minelaby na równi z tekneticsami, soniakami, fordami a każda marka ma jakąś zaznaczoną przewagę technologiczną w którymś punkcie i nic tego nie zmieni.Jedna firma ma coś lepszego w tym punkcie inna w drugim. Nie ma złych samochodów, wykrywaczy, aparatów - są tylko kiepscy użytkownicy bez wyobraźni i umiejętności czytania instrukcji obsługi. Polak najbardziej co lubi to narzekać na coś czego nie lubi, a jeszcze bardziej obsikiwać zakupy innych jeżeli pochodzą z innych firm niż te które sam zakupił a większej radości nie ma jak to że komuś coś się popsuło, i sławetny tekst ,,a nie mówiłem"?? oj tak mnie wzięło ale to forum dyskusyjne więc chyba można sobie pozwolić na takie dywagacje...
|