Teraz jest niedziela, 24 sierpnia 2025, 08:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: E-trac czy Fisher f75LTD
PostNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 12:52 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Czołem wszystkim detektorystom, planuję wymienić Xterrę 705 na jeden z tych wykrywaczy. I jestem w kropce, z Minelabem bardzo dobrze mi się biega lecz z fisherem zaczynałem swoją przygodę, był to F2 i też nie narzekałem. f75 biorę pod uwagę bo ma tryb statyczny i jest szybszy od Etraca. Był bym wdzięczny za jakieś sugestie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: E-trac czy Fisher f75LTD
PostNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 13:20 
Generał Broni
Generał Broni

Jeśli ja bym miał wybierać to wybrał bym Fishera F75 LTD Widziałem ten sprzęt w akcji i na kolor jest normalnie kosa :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 13:43 
Generał Broni
Generał Broni

Zdecydowanie etrac.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 14:16 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Vincent a jak etrac reaguje na większe cele, czasami lubię pochodzić na militarkę i z tego względu chciałem kupić Fishera.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 14:35 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Ja widziałem w akcji Tekneticsa T2 SE u kolegi z Rzeszowa zreszta z tego forum :-), nawet pozwolił mi się pobawić tym sprzętem i powiem, że jest to genialna alternatywa dla droższego F75 LTD (którego kiedyś tez miałem w łapkach przez jeden dzień) - potwór drobnicowy/kolorkowy. Tutaj mała dygresja odnośnie marek jakiegokolwiek sprzętu. Jest jakiś trend czy to w kwestii samochodów, czy aparatów fotograficznych, czy jak widać wykrywaczy, że obiegowe opinie wyłaniają jedną czy dwie marki i wszyscy jak baranki zamiast analizować przydatność, ekonomię uzytkowania, ergonomię powtarzają jak mantrę - najczęściej niesłusznie- że jak samochód na F to kicha, że jak aparat nie Canon czy Nikon to tez kicha, że jak wykrywacz nie Whites to bee itp. Zamiast przeanalizować możliwości i możność tańszego zakupu to zarzynają się finansowo by nie ,,odstawać od ogólnie w naszym kraju istniejącego systemu wartości :-)"
systemu który budzi wiele uśmiechów u innych nacji i słusznie. Nie wiem dlaczego właśnie Brytyjczycy śmieją się ze stereotypów polskich najbardziej ( może dlatego, że śmieją się ze wszystkich oprócz siebie) no ale tam nie jest problemem, że ktoś jeździ citroenem, czy fordem a nie VW czy Audi, nie jest problemem użytkowanie Pentaxa czy Sony Alpha a nie Canona czy Nikona, nikt nie mówi jak to usłyszałem kiedyś, że albo masz Minelaba albo jesteś palantem, bo każdy poszukiwacz przez duże P ma sprzęt tej firmy :-)

A tak po prawdzie psuja się jednakowo i audi i nikony i minelaby na równi z tekneticsami, soniakami, fordami a każda marka ma jakąś zaznaczoną przewagę technologiczną w którymś punkcie i nic tego nie zmieni.Jedna firma ma coś lepszego w tym punkcie inna w drugim. Nie ma złych samochodów, wykrywaczy, aparatów - są tylko kiepscy użytkownicy bez wyobraźni i umiejętności czytania instrukcji obsługi.
Polak najbardziej co lubi to narzekać na coś czego nie lubi, a jeszcze bardziej obsikiwać zakupy innych jeżeli pochodzą z innych firm niż te które sam zakupił a większej radości nie ma jak to że komuś coś się popsuło, i sławetny tekst ,,a nie mówiłem"??
oj tak mnie wzięło ale to forum dyskusyjne więc chyba można sobie pozwolić na takie dywagacje...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 14:44 
Porucznik
Porucznik

Jeżeli interesuje cię tryb statyczny w Fisherku, to raczej daj sobie spokój bo to jest chyba funkcja nie do opanowania, chyba niepotrzebny gadżet w tym moim zdaniem bardzo dobrym wykrywaczu. Bo na drobnicę dobry a grubsze rzeczy też tym wyciągniesz, po odpowiedniej regulacji. E-traca nie znam nigdy z nim nie chodziłem. Powodzenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 16:06 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Dzięki Panowie za rady. Zastanowiłem się i wezmę F75, ale w niedalekiej przyszłości rozważę wymianę Xterry na etraca.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 16:39 
Podpułkownik
Podpułkownik

PREM napisał(a):
- że jak samochód na F to kicha,...

Nikt nie mówił ze Folkswageny są dobre :D

F75/T2 jeden pies oby dwa z jednej stajni z tym że jeden nie trzyma nastaw a drugi ma problemy z cewką

etrac jak minelab ani nie ziębi ani nie parzy gubi się jedynie na śmietnikach

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 19:52 
Podporucznik
Podporucznik

Uzywalem e-traca przez dwa lata i T2 (bardzo podobny do F75) tez prawie przez dwa lata i jak dla mnie ani T2 ani F75 nie dorownuja E-TRACKAOWI zwlaszcza na zmineralizowanym terenie.Poza tym zgadzam sie z kolega wyzej, w F-75 tryb statyczny to nieporozumienie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 20:02 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Bo trzeba go dobrze poznać i umieć dostroić,zajeżdżam juz drugiego f75LTD, etraca nie miałem,ale posiadam też sov.GT i uważam ze Fisher górą

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 marca 2013, 20:55 
Generał Broni
Generał Broni

Miałem Etraca i miałem dwa F75. Nie ma co się rozpisywać bo na forum jest mnóstwo info o tych sprzętach. Dla mnie Etrac jest lepszy na plaże zaś chyba najlepszy ;) Najbardziej jednak przypasował mi Deus i tego bym polecił ale skoro alternatywą są dla Ciebie Etrac i F75 to polecam Minelaba.

Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]