Teraz jest piątek, 15 sierpnia 2025, 05:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy Polski wykrywacz Solfernus
PostNapisane: wtorek, 20 listopada 2012, 18:02 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

z tego co wypowiadają się właściciele to parametry są dobre tylko...jakość wykonania jest zabójcza..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 marca 2013, 11:15 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Mam pytanie odnosnie Solfernusa 2. Poprzedni wykrywacz na filmikach wyglada bardzo interesujaco. Informacji na jego temat w internecie jednak prawie nie ma, a strona producenta pewnie od 2011 znajduje sie w "przebudowie".
Na forach mozna znalezc komentarze tworcy sprzetu, w ktorych w 2011 pisal, ze juz wkrotce bedzie dostepna instrukcja obslugi w formacie PDF. Pomyslalem ze to dobry pomysl, zeby przed ewentualnym zakupem dowiedziec sie kilka szczegolow o jego obsludze. Do dzis jednak nic takiego na stronie "wykrywacze.com.pl" nie ma.

Probowalem wyslac pytanie na email, ktory tam widnieje, ale wiadomosc 3 razy przyszla do mnie spowrotem z bledem ("mailer-daemon", z czego wynika, ze emaile na ten adres wcale nie dochodza). Zastanawiam sie wiec, czy ten projekt jest w ogole jeszcze aktualny?

Moje pytanie do nabywcow tego sprzetu. Jak wygladal wasz zakup (i kiedy ktos ostatnio nabyl Solfernusa 2)? Kontaktowaliscie sie z ta osoba przez email, ktory widnieje na tamtej stronie? Potem ktos kazal wam wplacic pieniadze na jakies konto? Jak dlugo musieliscie czekac na dostawe?

Cieszylbym sie gdyby ktos mogl to nieco rozjasnic. Zastanawiam sie nad kupnem jakiegos sprzetu, ale "transakcje na email" troche mnie odstraszaja, zwlaszcza jesli chodzi o produkt, ktory tylko nieliczni widzieli na wlasne oczy.

Z gory dziekuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 marca 2013, 13:51 
Generał Broni
Generał Broni

kolego,x30,po co się w to pchasz.no chyba że lubisz hazard.jest tyle innych,sprawdzonych wykrywaczy,jest w czym wybierać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 marca 2013, 17:23 
Podporucznik
Podporucznik

Miałem go przez miesiąc, kupiłem na testy.
Dla mnie za dużo możliwości ustawień i niedopracowany soft, ale jakoś działa boratynka na 20 cm. bez słuchawek wyjęta.
Po testach sprzedałem i poczekam na nowsze wersje oprogramowania i mechaniczne.
Ogólnie nie polecam ale i nie odradzam ponieważ jest znacznie głębszy od kanarków i reszty z tej półki cenowej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 marca 2013, 18:24 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Tylko że większość pisze użytkowników że Rutus ma świetny serwis gwarancyjny i pogwarancyjny z tym się zgadzam ale druga sprawa jest taka że trzeba z niego korzystać :o bo często się sypią nawet nowe są nie stabilne co świadczy o tym że zostaje wypuszczony bubel nie stabilny i zaraz wysyłka do serwisu który jest super. Wystarczy poczytać posty na Odkrywcy i Poszukiwaniach Skarbów i nie trzeba geniusza żeby spostrzegł się że coś jest nie tak ze stabilnością rutusa albo w ogóle nie jest sprawdzany po wyprodukowaniu go tylko do paczki i dalej do użytkownika . A o serwisie PenElektronik w ogóle nie słychać dziwne nie :z :1 czyli coś jest na rzeczy bo pytanie dlaczego serwis jest sławny :o bo jest duże zapotrzebowanie na naprawianie sprzętu . Jestem obiektywny bo dziwi mnie że jeden jest wyśmiewany a drugi chwalony ze sławnym częstym serwisem . :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 marca 2013, 20:33 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

"rufa" - tez postawilem sobie pytanie, czy wartko sie w to pchac. Przyznam ze czesto ryzykuje i nie odstraszaja mnie produkty, jesli sa mniej znane (tu jednak rzeczywiscie nie ma prawie zadnych informacji). Czesto wybieram mniej popularna alternatywe, jesli posiada ona jakies zalety. Ten sprzet wpadl mi w oko, bo na filmikach z youtube jest prezentowany w interesujacy sposob.
Chcialbym kupic lekki wykrywacz, ktory ma dobre osiagi. Jest tez dla mnie bardzo wazne, aby dal sie szybko rozlozyc, zlozyc i nosic ze soba w plecaku. Alternatywa to XP Deus, ale ten jest chyba wiekszy, zlozony zabiera wiecej miejsca (i drozszy).

"krzysiek1" - dzieki za info. Tak to sobie wyobrazalem i dlatego chcialem zobaczyc instrukcje, zeby sie przekonac, czy obsluga softu to wiele mozliwosci (jesli chce sie ich uzyc), czy meczarnia na kazdym kroku, przy podstawowych rzeczach.

"Sovereign" - Serwis serwisem, ale w przypadku Solfernusa (przynajmniej w dniu dzisiejszym) nie mozna sie z producentem skontaktowac przez email, wiec nie ma nawet mowy o zakupie. Moze to jakis chwilowy blad techniczny, jednak niczym dobrym to nie wrozy.

Jestem nowicjuszem, wiec chcialbym postawic jeszcze male pytanie do ekspertow. Prosze spojrzcie na ten krotki filmik reklamowy: http://www.youtube.com/watch?v=LPtgtE6RSLg

Czy nie wydaje wam sie, ze cos tam nie gra? W czasie 1:06s facet jezdzi nad folia aluminiowa, po czym 2 razy pojawia sie sygnal i przy takich samych pozniejszych ruchach nagle znika. Nie chce nic sugerowac, bo sie na tym jeszcze nie znam, ale czy to nie wyglada, jakby dodatkowa sciezka dzwiekowa z sygnalami zostala na tym filmie podlozona pozniej? Brak synchronizacji dwieku z obrazem raczej odpada, bo wciskanie guzikow jest idealnie zgrane z glosem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 10 marca 2013, 20:33 
Klucznik z Klucz

Powiem krotko -dajcie sobie spokój z tym wynalazkiem
Klucznik z Klucz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 4 kwietnia 2013, 22:55 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Testowal juz ktoś Solfernusa?
Glównie chodzi mi o stabilnośc pod liniami WN.Czy faktycznie jest tak jak na filmiku? http://www.youtube.com/watch?v=cqXfFP1vu08
Z kanarkiem nie dało rady chodzić,a myslę nad zakupem nowego wykrywacza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 kwietnia 2013, 09:25 
Porucznik
Porucznik

gdyby kosztował ok 800zł to bym go kupił, ale za 1400zeta i takie wykonanie nie B+

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 15 kwietnia 2013, 21:46 
Generał Broni
Generał Broni

peperoni70 napisał(a):
gdyby kosztował ok 800zł to bym go kupił, ale za 1400zeta i takie wykonanie nie B+

Za 1400 to można mieć sprzęt markowy używany z tysiącem opinii i zadowolonych użytkowników ale jak ktoś ma dużo kasy to niech testuje,tylko później niech napisze że jest do dupy a nie od razu na alezło wystawiają ,przynajmniej inni skorzystają i się nie napalą :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 kwietnia 2013, 17:53 
Kapral
Kapral

Moim skromnym zdaniem jak ktoś ''wchodzi'' z nowym wykrywaczem na rynek i jest w miarę pewny swego, to powinien się udać na pierwszy lepszy zlot poszukiwaczy i udostępnić swój wynalazek szerszemu ogółowi.
W naszym hermetycznym środowisku kilkunastu autentycznych, zadowolonych użytkowników to już jest siła.
Jeżeli producent/importer czegoś takiego nie robi to -w moim przekonaniu - ma coś do ukrycia albo jest wyjątkowo ociężały umysłowo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 kwietnia 2013, 20:11 
Podporucznik
Podporucznik

Szczerze z aktualnym softem i konstrukcją sztycy to raczej nie polecam.
Po kilku tygodniowym użytkowaniu mocno mi ta konstrukcja druciarstwem zaleciała. Ale to tylko moja skromna opinia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 kwietnia 2013, 20:49 
Generał Brygady
Generał Brygady

Pocieszny jest ten numer telefonu komorkowego do producenta na "pulpicie sterowniczym" :D
Zawsze mozna z pola zadzwonic, z sugestiami :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 kwietnia 2013, 21:29 
Podporucznik
Podporucznik

Ja preferuje wypady w teren krótkie a częste. Przeważnie w tygodniu spędzam na polach ok 10-15 godzin.
Weekend raczej spędzam zagłębiając się w innym hobby. Dla mnie nie jest problemem przemieścić się o 50 km. od "bazy" . Ale sprzęt muszę mieć pewny i wymagam od niego maksymalnie krótkiego dostosowania się do terenu.
Niestety solfernus zabierał mi za dużo czasu na ustawienie go pod dany teren, a uniwersalne ustawienie się nie sprawdzało i trafił niestety na alledrogo.
A pod liniami wysokiego napięcia ( elektrownia Bełchatów) zachowuje się jak każdy inny wykrywacz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 16 kwietnia 2013, 23:42 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

krzysiek1 a jak z asięgami w gruncie.
Do czego można porównać?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]