Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
"rufa" - tez postawilem sobie pytanie, czy wartko sie w to pchac. Przyznam ze czesto ryzykuje i nie odstraszaja mnie produkty, jesli sa mniej znane (tu jednak rzeczywiscie nie ma prawie zadnych informacji). Czesto wybieram mniej popularna alternatywe, jesli posiada ona jakies zalety. Ten sprzet wpadl mi w oko, bo na filmikach z youtube jest prezentowany w interesujacy sposob.
Chcialbym kupic lekki wykrywacz, ktory ma dobre osiagi. Jest tez dla mnie bardzo wazne, aby dal sie szybko rozlozyc, zlozyc i nosic ze soba w plecaku. Alternatywa to XP Deus, ale ten jest chyba wiekszy, zlozony zabiera wiecej miejsca (i drozszy).
"krzysiek1" - dzieki za info. Tak to sobie wyobrazalem i dlatego chcialem zobaczyc instrukcje, zeby sie przekonac, czy obsluga softu to wiele mozliwosci (jesli chce sie ich uzyc), czy meczarnia na kazdym kroku, przy podstawowych rzeczach.
"Sovereign" - Serwis serwisem, ale w przypadku Solfernusa (przynajmniej w dniu dzisiejszym) nie mozna sie z producentem skontaktowac przez email, wiec nie ma nawet mowy o zakupie. Moze to jakis chwilowy blad techniczny, jednak niczym dobrym to nie wrozy.
Jestem nowicjuszem, wiec chcialbym postawic jeszcze male pytanie do ekspertow. Prosze spojrzcie na ten krotki filmik reklamowy:
http://www.youtube.com/watch?v=LPtgtE6RSLgCzy nie wydaje wam sie, ze cos tam nie gra? W czasie 1:06s facet jezdzi nad folia aluminiowa, po czym 2 razy pojawia sie sygnal i przy takich samych pozniejszych ruchach nagle znika. Nie chce nic sugerowac, bo sie na tym jeszcze nie znam, ale czy to nie wyglada, jakby dodatkowa sciezka dzwiekowa z sygnalami zostala na tym filmie podlozona pozniej? Brak synchronizacji dwieku z obrazem raczej odpada, bo wciskanie guzikow jest idealnie zgrane z glosem.