piotr123 napisał(a):
Jak widać każdy chwali swój sprzęt :D
No trudno żeby było inaczej. To w końcu bardzo przemyślane wybory/ zakupy dokonywane przez pasjonatów, a poprzedzone wnikliwymi analizami oferty rynku i własnych możliwości.
Wcześniej kochałem Rutusa Argo i nadal uważam, że były to bardzo dobrze ulokowane uczucia.
Przeciwko chwaleniu własnego, aktualnie posiadanego sprzętu nic nie mam, a podobne postawy u innych szanuję, natomiast niedobrze mi się robi od wszechobecnych prób ustalenia który to detektor jest najlepszy na świecie. 1/2 lub więcej energii większości grup dyskusyjnych jest marnowana właśnie na takie durnowate przepychanki wolne od argumentów i dowodów. Kolejną wiadomą plagą są prawie zupełnie pozbawione jakiejkolwiek wartości testy przeprowadzane przez zawodowych testerów.
Ostatnio, kiedy używając Deusa zremisowałem z moim starym Argo prawie chciałem dokupić monetek żeby być w zgodzie z obowiązującymi wynikami testów.
A wszystkie te durnowate testy, wygląda na to, że oparte są o jedno idiotyczne założenie pt. w Polsce mamy jedno jedyne pole, leży na nim 87 fantów, wykopać trzeba wszystkie, a za miejsca na podium od drugiego w dół- kula w łeb. A w ogóle jeszcze lepiej jest kupić możliwie najlepszy wykrywacz i poprzestać na machaniu monetkami w salonie pełnym linijek z przerwami na wykładanie innym teoretykom teorii sygnowanej odpowiednim logo producenta (to tak, jakby zamiast kopulować omawiać miesiącami zalety i wady różnych prezerwatyw i na tym poprzestać pamiętając jednak o ich szybkości i zasięgach). Ja w to nie wchodzę :usta