Teraz jest wtorek, 16 września 2025, 22:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Deus V3
PostNapisane: poniedziałek, 1 lipca 2013, 19:20 
Szeregowy
Szeregowy

yarek napisał(a):
Nikolas napisał(a):
A jak w przypadku posiadania wykrywacza tylko ze słuchawkami WS4, czy da się wgrać nowy soft?

Tak

Bez panelu sterującego to chyba nie zrobię tego update :cry:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 lipca 2013, 21:51 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
Nikolas napisał(a):
Bez panelu sterującego to chyba nie zrobię tego update :cry:

Na tym polega polityka tej firmy :)
Najpierw czekasz na aktualizacje 2 lata, a potem jak co do czego to trzeba mieć kompletny zestaw jaki przewidział producent.

ps. Nie warto aktualizować, bo nowości jest mało i nieznacznych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 lipca 2013, 22:14 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Poproś kogoś z pilotem, do aktualizacji jest potrzebny.

@opi nie dramatyzuj ;)

Ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony! Deus fast w 5 tonach, wymiata w/g mnie. Jako stary minelabowiec, uwielbiam mieć więcej tonów, aktualna konfiguracja daje mi dużo bardziej intuicyjną wiedzę na temat wielkości i głębokości zalegania. Dla mnie osobiście z nowym softem detektor jest doskonały. Tym bardziej że mam nieodparte wrażenie, kopiąc kolejną monetkę na sztych łopaty że jest głębszy :)

Próbowałem też programu gold field i bardzo mi się podoba, szczególnie że zamierzam parę miesięcy spędzić na teneryfie, a tam czarny wulkaniczny piasek daje w kość :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 lipca 2013, 22:15 
Szeregowy
Szeregowy

Dzięki za odpowiedź.

To może się znajdzie bratnia dusza z Wrocławia lub okolic i pomoże w update ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 lipca 2013, 22:18 
Porucznik
Porucznik

Tak, tak... A najlepiej sprzedaj deusa, dozbieraj kasy i kup spectrę. Nie będziesz mieć problemów z aktualizacją...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 lipca 2013, 22:40 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

C_D napisał(a):
Tak, tak... A najlepiej sprzedaj deusa, dozbieraj kasy i kup spectrę. Nie będziesz mieć problemów z aktualizacją...

Lepiej różdżkę, nie będzie problemów z bateriami ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 lipca 2013, 23:02 
Szeregowy
Szeregowy

Deus zostaje Panowie :lol:

Co się tyczy update to rozumiem nie ma nic za darmo, na pewno się dogadamy ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 1 lipca 2013, 23:16 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Nie wszyscy są zadowoleni z V3.
Podobno gorzej z id koksu. Dobija domyślne ustawienie głośności po każdym starcie na 5. Podejrzanie stabilny przy niższych nastawach gruntu. Stara reaktywność 3 to teraz 4 itd.
Ja nie lubię zmian (szczególnie że moim zdaniem ciężko coś udoskonalić w tym wykrywaczu) i dlatego w ciemno zostałem przy V2 .Kilku doświadczonych użytkowników wróciło do starszej wersji.

Z postów opi'ego bije gorycz niespełnionej miłości moim zdaniem :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 lipca 2013, 16:02 
Podporucznik
Podporucznik

Tez tak sadze.Moim zdaniem bardzo by go chcial ale nie ma kasy,wiec go dyskredytuje :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 lipca 2013, 19:52 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Lokalizacja: Garrett 250 > Minelab Safari > Whites V3i > Deus XP
Owszem, przyglądałem się tej wykrywce, ale ma dużo niedoróbek. Prócz regulacji głośności co jest podstawą, są problemy m.in. z pękającym zaciskiem sztycy.

Nie mówię, że jest to zły sprzęt. Bardzo podoba mi się właśnie sposób regulacji sztycy tak jak w Minelabach. Jednak cena tego sprzętu jest nieadekwatna do jego możliwości. Sam panel kosztuje ponad 2.000zł co jest przegięciem ze strony producenta.
Jeśli weźmiemy 1000zł za sondę, 500zł za słuchawki i 500zł (max) za sztycę to jest to już 2000zł bez panelu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 2 lipca 2013, 19:57 
Generał Broni
Generał Broni

Kto zna kogos komu pekl zacisk sztycy reka w gore!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 lipca 2013, 01:51 
Porucznik
Porucznik

:lol: :lol: :lol: Dobre.... W Deusie jest regulacja głośności przynajmniej u mnie :D a z pękającym zaciskiem to pojechałeś konkretnie , opi skąd ty takie informacje czerpiesz?

Co do V3, ogólnie wszystko pięknie śmiga. Jedyny minus jak dla mnie to brak możliwości zapisania zmian w ustawieniach fabrycznych... Deus pracuje inaczej na każdym programie, do mnie najbardziej przemawia program GMP i mimo że własny program zapisałem identycznie jak w GMP to i tak osiągi są gorsze niż na fabrycznym programie. Na jeden dzień powróciłem do V2 porobiłem sobie testy tak z ciekawości i na moje oko wychodzi że V3 jest ciut głębszy i stabilniejszy i mimo że przed wejściem w pole musze pogrzebać troszkę w ustawieniach zostaje przy V3 :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 lipca 2013, 06:22 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

...

Ostatnio edytowano środa, 3 lipca 2013, 06:42 przez xnitro, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 lipca 2013, 06:39 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

xnitro napisał(a):
opi napisał(a):
Owszem, przyglądałem się tej wykrywce, ale ma dużo niedoróbek. Prócz regulacji głośności co jest podstawą, są problemy m.in. z pękającym zaciskiem sztycy.

Nie mówię, że jest to zły sprzęt. Bardzo podoba mi się właśnie sposób regulacji sztycy tak jak w Minelabach. Jednak cena tego sprzętu jest nieadekwatna do jego możliwości. Sam panel kosztuje ponad 2.000zł co jest przegięciem ze strony producenta.
Jeśli weźmiemy 1000zł za sondę, 500zł za słuchawki i 500zł (max) za sztycę to jest to już 2000zł bez panelu.

Nie kupuj zatem i trzymaj się od niego jak najdalej!!!
Prosty i zwyczajny na dobrą sprawę (bez brylantów), zegarek firmy Patek- Philippe potrafi kosztować 11 milionów $.
http://www.bornrich.com/patek-philippes ... tches.html
W świecie Hi-End przewody głośnikowe za 50.000 zł i więcej też się zdarzają (2 x 2m). To przykłady raczej skrajne, ale wspólnym mianownikiem dóbr ekskluzywnych jest to, że są unikalne, posiadanie ich jest dobrowolne, a cena jest jaka jest (doszukiwanie się w takich przypadkach korelacji między wartością (faktyczną, a nie rynkową) i ceną to duża naiwność, brak zrozumienia praw rządzących rynkiem, a przede wszystkim marna podstawa do demonstrowania oburzenia). Wcale bym się nie zdziwił gdyby cena Deusa była sztucznie zawyżona przez producenta tylko po to żeby zaczął się sprzedawać. Prawdopodobnie gdyby kosztował np. 1500 zł mało kto zwróciłby na niego uwagę, a już na pewno nie zostałby najbardziej kontrowersyjnym i najszerzej dyskutowanym detektorem na rynku (czytałem o przypadkach wzmacniaczy Hi-End renomowanych firm, które przy cenie 2.500 $ nie wzbudzały prawie żadnego zainteresowania, ale już po podniesieniu jej do poziomu 10.000-15.000 $ odchodziły jak świeże bułeczki).
Zwróćcie uwagę, że Deus, chyba jako jedyny sprzęt na rynku, najwięcej kłopotów sprawia osobom, które go nigdy nie widziały z bliska, o przetestowaniu i użytkowaniu nie wspominając... Parafrazując Budkę Suflera: "Nic nie boli tak jak Deus".
Właściciele jednak nie narzekają, a i o rozczarowaniach też raczej nie słychać.
Ja na przykład Spectry ani Etraca nie chciałbym za darmo, ale ich nie krytykuję i szanuję wybór osób, które się w nich zakochały, bo rozumieją ich "mowę". Generalnie raczej szkoda czasu zajmować się sprzętem, którego nie posiadamy i którego na pewno posiadać z różnych względów nie będziemy. Tak uważam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 3 lipca 2013, 10:59 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Może żeby nie uciekać od sedna wątku, spytam ponownie: Jak stosujecie w praktyce notch ground ?

P.S.
Deus jest tragicznym wykrywaczem, nie kupujcie go!... Zostanie w ziemi więcej dla mnie ;-)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]