Ten_Co_Zmienia_Los napisał(a):
Kolego Front, z czego uwazasz wynikal ten brak znalezisk? Delta milczala, czy po prostu decydowales sie okreslonych sygnalow nie kopac? Jak juz wczesniej pisalem w tym watku, wiekszosc monet lubi zalegac do 15 cm, a jestem wiecej niz pewien ze Delta spokojnie radzi sobie z ta glebokoscia i to na standardowej cewce 8", o DD nie wspominajac ;)
Ja chodziłem od poczatku z 11DD.Hmmm ja moge tylko wysnuwac przypuszczenia bo nie mialem drugiej ani trezciej delty do porównania,ale jak porównywałem z Omegą jednego kolegi to doszliśmy do wspólnych konkluzjii jesli chodzi o wady,typowe wady wynikajce z jednej linni tych wykrywaczy czyli,bardzo łatwe wzbudzanie sie,ID nie do nauczenia sie,po prostu niestabilne,niepowtarzalne,nieprzewidywalne,fałszywe sygnałyjednego dnia zachowuje sie dobrze drugiego szaleje i nic nie wiadomo ani z wyswitlacza ani z dzwieków,moim zdaniem wykrywacz powinien w danych warunkach zachowywać sie po prostu stabilnie,jesli w delcie sens jest do 12...ale nie można go włączyc to mamy dajmy na to 8 ...więc czułośc spada,zasięg spada,dynamika odbicia sygnału spada,i zamiast stabilnego głebokiego wykrywacza mamy zabawke - może niektórym to pasuje ale mi nie,bo ja wole skupić sie na szukaniu sygnałów do kopania a nie rozszyfrowania o co wykrywaczowi dzis chodzi...może rosa,a moze LWN,a może mineralizacje zle ustawili..i powinienem szukac w Texasie na pustyni - nie ma to sensu.
Na swiezo zaoranym polu gdzie kolega chodził z garetem GTI i trzepał fanty ..delta nawet nie pisneła.Przy delcie byłem mistrzem polmosów. Kiedys deltą obszedlem jakies 3 km starej leśnej drogi piaszczystej(stary trakt na mapach) w dwóch turach,tam az pachniało moniakami...wynik z dwóch dni po 5-6 godzin to jedna moneta silber groschen wykopana z jakis 6-8 cm i...pół plecaka aluminium,dosłownie same smieci.Na tę drogę w te same miejsce wszedłem Minelabem...moja wyprawa trwała 1,5-2 godziny..przeszedłem może 200 metrów nie dałem rady więcej bo co chwile sygnał i moniaki kopane z 15-25 cm plus jakies inne znajdki drobne z epoki.Z minelabem tych moich miejscówek ktore z deltą oblatałem przez pół roku to mi starczy na 10 lat chyba..no więc jakie ja wnioski mogę wyciągac...fakt minelab drozszy...ale widocznie musiałem kupic drozszy wykrywacz zeby coś kopać.
Nadal gratuluje i podziwiam tych co biegaja z deltą i sa zadowoleni,widocznie u mnie ziemia jej nie pasowała :D
pzdr.