Teraz jest wtorek, 24 czerwca 2025, 11:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Z pobliskiego lasu
PostNapisane: środa, 5 lutego 2014, 20:02 
Generał Broni
Generał Broni

Proszę o więcej szczegółów Erdo, kiedy i gdzie to było, pewnie są jakieś ślady w mediach o tym zdarzeniu?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 lutego 2014, 23:18 
Porucznik
Porucznik

W mediach nie wiem, dawno to była ale miało to miejsce w gminie Wiśniew, powiat Siedlecki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 lutego 2014, 08:54 
Sierżant
Sierżant

supian napisał(a):
xPatrolx napisał(a):
Z piszczałką chodzę dopiero od 2 miesięcy... nie miałem okazji natrafić na takie niespodziewanki.

Witam, nie jestem specem od militarki /chociaż wojskowe szkolenie spareskie zaliczyłem :666 / ale może ktoś podpowie "nowym" poszukiwaczom w którym momencie powinni bardzo uważać?
Osobiście nie kopie sygnałów kiedy moja teresa dzwoni nad ziemią na prostym odcinku pow.40 . a sam chętnie przeczytam uwagi innych forumowiczów

Pociski artyleryjskie to cała karuzela sygnałów, przewijają się głównie piki w paśie 50-55 (niedziany pierścień) i najwięcej w zakresie poniżej zera (żelazo).
Kiedyś wykopałem coś w lesie, nie wiem co to było, wielkości granatu ale nie granat, może zapalnik albo co, dawał czysty odczyt na 90 czyli jak srebro więc czasem można się zdziwić

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 6 lutego 2014, 10:49 
Porucznik
Porucznik

Niedaleko mojej miejscowości (okolice Przytoczna niedaleko Kocka) był przypadek że dwóch idiotów (dorośli ludzie!) chciało przeciąć bombe na krajzedze z założoną tarczą do metalu... skutki oczywiste. Nie ma się więc co dziwić dzieciakom że chcieli się dobrać do środka takiej bomby.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 25 lipca 2014, 17:12 
Porucznik
Porucznik

słabo;P u mnie troche leży tylko latac po lesie sie nie chce. Bo to wypad 10 godzin i moze cos przyniesiesz;d innaczej jak na polach

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]