|
Witam.W zeszłym roku penetrowałem polankę wielkości nie dużego boiska piłkarskiego,na której musiało stacjonować wojsko pruskie.Wyjąłem stamtąd ok.200 monetek pruskich,plus drugie tyle innych drobnych artefaktów.Guziki,medaliki,nieśmiertelniki,dużo plomb,elementy wyposażenia,mnóstwo różnych klamerek,i sprzączek,ogólnie cuda na kiju.Zastanawiająca jest też dla mnie,spora ilość znalezionej tam,tandetnej kobiecej biżuterii.Tak sobie myślę,że musieli mieć tam jakiś mały haremik,i było bardzo wesoło na tej polance :ups: Niestety lasek wokół,nie licząc kilku łusek,prawie całkowicie pusty.Żadnego śmietniczka,też nie znalazłem.Może za słabo ten lasek obszukałem,albo śmieci wrzucali do małej sadzawki na skraju polanki.Mniej więcej gdzie taki śmietniczek powinien być umiejscowiony? w jakiej odległości od polanki? Gdzieś też musieli załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne.Zakładają,że Prusacy to kulturalny,i porządny naród był,na pewno nie stawiali min pod pierwszym lepszym drzewem,pod nogi swoim wartownikom :lol:
|