wyrwigrosz napisał(a):
Ale mają tam np. ogrody, trawniki itp. DLatego w takich miejscach wolałbym kopać te pewniejsze cele... Bo może im się nie spodobać fakt, że co 3m będę rył:)
No to masz szansę rycia co kilkanaście, kilkadziesiąt cm, bo ogrody i tereny wokół zabudowań już tak mają... jeden śmietnik - kolorowy i żelazny... Z reguły potrzeba cewki snajperki, czyli poniżej 10", żeby to opanować. Przy snajperce nie poznają, gdzie
otworzyłeś im trawnik... ;)[/quote]
No to mamy kolejny minus dla DEUSA... bo tam nie ma snajperki. A faktycznie na takie trawniki jak by się użyło łopatkonoża (oczywiście nigdzie nie ma w P do kupienia nie licząc tandetnego garreta) to w połączeniu ze snajperką można kopać dużo dołków. Jak się wyczyści snajperką można założyć coś wiekszego i sprawdzić czy nie ma dobrego sygnału głębiej.
Znalazłem dodatkowo informacje na temat tego VDI Deusa... co prawda np. na filmiku z porównaniem do spectry która niby jest w tym fenomenalna ... ale miał sporo błędnych odczytów. Ciekawe jak w tym teście by xterrka wypdła.
Czyli powiedzmy taki pełny zestaw to by było w przypadku terki:
zestaw gold + nel tornado 12x13 + nel sharp 5" i wszystkie 18,75kHz?
Poczekam może jeszcze na jakiegoś doświadczonego użytkownika whites'a. On też ma szeroki wybór cewek oraz dobrą identyfikacje... i niech mnie... ma pokrętła:)
tui napisał(a):
Przy chałupach i na ruinach deus sprawi się dobrze, ładnie separuje kolor z żelaza.
To, że Deus ma ustawienie zdaje się reactivity i bardzo dobrze separuje to wiem. Ale sam rozmiar cewki powoduje, że już idealnie i precyzyjnie nie wydłubię znajdki:( W miejscach gdzie można ryć do woli to przewaga deusa bo bez zmiany cewki można szaleć. Ale w miejscach gdzie należy dokonywać chirurgicznych cięć... to już gorzej.
wyrwigrosz napisał(a):
Ale mają tam np. ogrody, trawniki itp. DLatego w takich miejscach wolałbym kopać te pewniejsze cele... Bo może im się nie spodobać fakt, że co 3m będę rył:)
No to masz szansę rycia co kilkanaście, kilkadziesiąt cm, bo ogrody i tereny wokół zabudowań już tak mają... jeden śmietnik - kolorowy i żelazny... Z reguły potrzeba cewki snajperki, czyli poniżej 10", żeby to opanować. Przy snajperce nie poznają, gdzie
otworzyłeś im trawnik... ;)[/quote]
Nie do końca... np. dwie miejscówki to od pokoleń ogrodzone tereny, gdzie polmosa i pazłotek nie uświadczysz. Jeden to teren starego sadu a drugi ogród klasztorny. Myślę, że tam dużo śmieci nie będzie albo jeżeli nawet to tak stare, że może i ciekawe hehe
miniu napisał(a):
wyrwigrosz napisał(a):
miniu napisał(a):
Tak jak front247 napisal xterka +dopalacze { masz mozliwosc wyboru cewek o roznej srednicy i czestotliwosci} ale majac taka mozliwosc finansowa jaka Ty posiadasz wzialbym lekkiego DEUSA z wypasem czyli:panel, sluchawki i ze dwie ceweczki jedna snajperka a druga o wiekszej srednicy na wieksze obszary :) No i w koncu Deus tez ma do wyboru trzy czestotliwosci pracy co dla mnie byloby super sprawa.
Taka terka z jaką cekwą najlepsza na cienkie sreberka? Jaki zestaw byś polecał docelowo. Taki jak masz w podpisie?
Jeżeli taki zestaw wychodzi taniej niż deus, to faktycznie warto sie zastanowić. Póki gwarancja jest, klawiaturą też się nie ma co przejmować
X -terra w wersji GOLDPACK z cewka elipsa 18,75khz to zyleta na drobnice lecz nie zbyt gleboka ,dlatego dopalilem go Nelem TONADO o tej samej czestotliwosci na zwiekszenie glebokosci oraz obszaru przemiatania.
A możesz doprecyzować co znaczy niezbyt głęboka? Bo jeżeli to oznacza te 15cm zasięgu jak w przypadku G2 to słąbo:) Oznaczało by to, że każą miejscówkę musze przejśc przynajmniej 2x...