Teraz jest czwartek, 25 grudnia 2025, 05:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ile prawdy jest w legendach ?
PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2014, 20:01 
Major
Major

Roman !

Takie opowieści w lany poniedziałek :h .

Proszę cię nie wykopuj czołgów a tym bardziej nie organizuj zlotów ... (jak twój mentor :usta )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2014, 20:03 
Generał Brygady
Generał Brygady

A ja mogę potwierdzić, że to prawda. Ryszard dawaj foty :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2014, 20:36 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Ryszard dawaj te foty, bo ja i pewnie większość już nie możemy się doczekać :o i pogratulować :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2014, 23:39 
Generał Brygady
Generał Brygady

No po prostu masakra :)
Wcześnie rano, coby zdążyć przed pracą, wraz z dwoma sympatycznymi pomocnikami chybcikiem pojechaliśmy w wiadome miejsce celem wyciągnięcia ukrytego przez niemców skarbu w postaci garnka złotych monet. Mieliśmy godzinę na przeprowadzenie całej akcji i od razu przystąpiliśmy do ataku. Siekierka na korzenie, łomik na kamola, łopatka do wyciągania ziemi i machamy na przemian tym i tamtym. Nie minęło pół godziny i kamol został wyciągnięty na powierzchnię.
Jest sukces :)
Chłopaki w pogotowiu, żeby mnie po wyciągnięciu złota od razu wrzucić do stawu coby mnie woda zimna jeszcze o tej porze roku schłodziła i nie pozwoliła drzeć się w wniebogłosy ze szczęścia, ja spocony i zziajany, wszyscyśmy pogryzieni przez komary, ja wkładam rękę w dziurę i macam ziemię tam gdzie był wcześniej kamol a tam ...........
....dupa :(
żeby to jeszcze jakaś fajna, młoda to by człowiek miał jeszcze w życiu jakąś radochę, ale tam taka prawdziwa dupa blada za przeproszeniem, nic, dalej ziemia. No to wkładam tam swojego za przeproszeniem wykrywacza, który kwiczy jak zarzynana świnia ewidentnie wskazując mały lecz silny sygnał na kolorek ... ale jeszcze 15 cm głębiej :?
No to znowu łomik do rączki, potem łopatka, potem siekierka, potem znów łopatka i znów łomik i tak nam zeszła reszta czasu jaką mogliśmy dzisiaj poświęcić na realizację marzeń każdego chyba kolegi, a szczególnie każdej koleżanki, po fachu czyli wykopywania złota :)
Stanęło na tym, że wybraliśmy jeszcze z 10 cm ziemi, wykrywacz pokazuje, że zostało nam max 10 cm do szczęścia i w tym momencie trafiliśmy na kolejny kamol. Tak więc chcąc nie chcąc powrócimy tam za kilka dni uzbrojeni w porządną półtorametrową brechę, piłę spalinową i trotyl. Fotorelację z finalnego już mam nadzieję wyciągania złotego skarbu obiecuję zdać za kilka dni, niezależnie od tego czy to będzie prawdziwe złoto (w co osobiście nie wierzę, bo aż tak głupi nie jestem, żeby mieć takie szczęście) czy .... no właśnie, co może być prawie metr pod ziemią pomiędzy korzeniami sto-pięćdziesięcioletniego drzewa ?

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2014, 23:44 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam

Ciekawa historia, czekam na happy-end :-)

Jaki masz wykrywacz? Jesteś pewien że nie reaguje on tak na kamienie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 22 kwietnia 2014, 23:53 
Generał Brygady
Generał Brygady

saku napisał(a):
Witam Ciekawa historia, czekam na happy-end :-) Jaki masz wykrywacz? Jesteś pewien że nie reaguje on tak na kamienie?

ja mam Atpro ale jeszcze były dwa inne i każdy pokazuje kolor, tak że zobaczymy,
chociaż kusi mnie, żeby zasypać dołek i nie otwierać tej puszki pandory :)
Wszak chodzi o to żeby gonić zajączka a nie żeby go dogonić ;)
Prawdopodobnie zakończeniem będzie rozczarowanie, więc może zostawić tak jak jest i całą resztę życia myśleć, że może jednak historia o ukrytym przez niemców złocie była prawdziwa ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2014, 10:01 
Chorąży
Chorąży

A już myślałem że znaleźliście takie skarby. Na Twoim miejscu zakopałbym dołek, jeszcze coś lub ktoś tam zamieszka i co wtedy? :h

[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2014, 11:58 
Generał Brygady
Generał Brygady

m3n74l napisał(a):
A już myślałem że znaleźliście takie skarby. Na Twoim miejscu zakopałbym dołek, jeszcze coś lub ktoś tam zamieszka i co wtedy? :h

ale przed czy po sprawdzeniu co jest głębiej ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2014, 12:28 
Chorąży
Chorąży

Oczywiście że po sprawdzeniu co jest w środku :666 (mam nadzieję że nie zostawiliście takiej dziury po mało udanym wypadzie)

Z resztą już raz otworzono puszkę pandory. Więc co zaszkodzi aby znowu to zrobić? :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2014, 16:58 
Szeregowy
Szeregowy

Zawsze to już dwa meteoryty do przodu mogą być jak przez kamienie kwiczy wykrywka;)
Ja bym się chyba nawet bardziej od złota cieszył hehe

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 23 kwietnia 2014, 20:25 
Moderator
Moderator

Bardzo fajna opowieść :1 Oby więcej takich.
Przenoszę jednak do innego działu.
Sopel74

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 00:49 
Generał Brygady
Generał Brygady

W czeluściach mroku powoli zaczynał rysować się kontur drzew okalających stary staw, który lata swojej świetności zakończył jeszcze przed II wojną światową. Dookoła jest ciemno pomimo tego, że jest sam środek dnia, jeszcze nawet południe nie minęło. Sprawcami tej ciemności są ciężkie, burzowe chmury nisko wiszące nad terenem przez który brniemy mozolnie wciąż naprzód i naprzód a mimo to zdawać by się mogło, że stoimy w miejscy, to wicher tak mocno wiejący na wprost naszej drogi sprawia, że coraz trudniej nam posuwać się do przodu. Trwało to długą chwilę, mimo że nam się wiecznością zdawało, aż dotarliśmy do drzew, pośród których wiatr już się tak nie panoszył i bez trudu pokonaliśmy pozostały odcinek do drzewa, a właściwie bardziej pasowałoby napisać, do Drzewa. Tak, na pewno, do Drzewa, z pewnością było to złudzenie jakieś, ale wydawało się nam jakoby to nie drzewo na nas czekało u celu naszej wyprawy, a potwór jakiś z innego świata, prawdziwy niczym człowiek, taki jak każdy z naszej trójki dzielnych poszukiwaczy zaginionych skarbów, lecz po pięciokroć, ale, po dziesięciokroć większy od nas i straszniejszy oczekiwał naszego nadejścia. Jak diabeł z piekła rodem czekał na śmiałków, którzy odwagę mieli szarpnąć się na skarb przez niego strzeżony od wieki wieków a może i dłużej jeszcze. Swoimi diabelskimi ślipiami wpatrywał się w nas jakby chciał zahipnotyzować i rozkazać nam abyśmy uciekli stamtąd gdzie pieprz rośnie, wyciągał ku nam swoje konarzyste ramiona jakby chciał nas przestraszyć samym widokiem swoich grubych, umięśnionych gałęzi. Lecz nieustraszona trójca poszukiwaczy nie bacząc na burzową pogodę, na szalejącą wichurę, na spowijające cały okoliczny teren ciemności zbliżyła się do Drzewa pchana żądzą odniesienia wymarzonego sukcesu w postaci starego, przeżartego przez rdzę garnka wypełnionego złotymi monetami i złotą biżuterią z dużą ilością klejnotów. Nasze umysły z pewnością nie zwracały najmniejszej uwagi na to co się działo dookoła, nic nie było istotne poza samym Drzewem, a ściślej rzecz ujmując poza jedną małą częścią jego a nawet można by powiedzieć że brakiem jego części, kawałkiem którego nie ma, pustką w której chcieliśmy zanurzyć swoje ręce aby osiągnąć ekstazę wyciągając je wypełnione złotym runem. I już jeden z nas, ten najpierwszejszy u podnóża Drzewa, wyciągał swoją dłoń niczym Adam po owoc zakazany lecz nie zdążył, bowiem z nieba samego zstąpił na ziemię ogień, uderzył w jego głowę, omotał jego szyję niczym szal jedwabny i zostawiając za sobą spalony swąd ludzkiego ciała przeskoczył na drugiego, który też z przodu był przede mną i jego też pochłonął zanim zdążyłem pomyśleć że i ja za chwilę spłonę i jednocześnie gdy czułem już na moich policzkach żar dopadającego i mnie w końcu piorunistego ognia usłyszałem grzmot jego jak ryk tysiąca dusz potępionych …….
Wciąż przerażony otwieram oczy i w ciemnościach panującej nocy wpatruję się w okno, za którym co chwilę widać ogniste pioruny spływające z nieba na ziemię i słucham grzmotów im towarzyszących, które brzmią jak ryk tysiąca dusz potępionych grzeszników smażących się w otchłaniach piekielnych kotłów …

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 07:30 
Major
Major

Powiem ci że ,, masz fantazję dziadku" :D :D :D :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 08:46 
Chorąży
Chorąży

Jeszcze trochę, a ten wątek znowu przeniosą do innego działu :zb

Ryszard, nie pal tyle a kop! :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 24 kwietnia 2014, 08:52 
Generał Brygady
Generał Brygady

m3n74l napisał(a):
Jeszcze trochę, a ten wątek znowu przeniosą do innego działu :zb Ryszard, nie pal tyle a kop! :666

:D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]