Teraz jest niedziela, 11 stycznia 2026, 18:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Skuti - kronika sezonu 2014 :)
PostNapisane: wtorek, 9 września 2014, 13:18 
Porucznik
Porucznik

Kamil miałem nie raz w łapach gorsze ustrojstwa, to jest w dobrym stanie i ryzyko eksplozji jest niewielkie, akcja zacznie się rano, mam dzwonić do strażnika koło ósmej i wtedy się wyjaśni co i jak. Pocisk z fotki wyjmę sam a drugi niech sobie wygrzebują bo powiem szczerze że nie mam pojęcia co to jest to drugie :/

Mogłem to "zutylizować" odręcznie wrzucając głębiej do wody (jeden granat na Kunowie tak potraktowałem i teraz żałuję) ale pomyślałm właśnie o ludziach którzy nurkują, ktoś by to kiedyś znalazł, może nawet sam bym w przyszłości na to napłynął przez przypadek. Ciesze się że zgłosiłem. W sobotę oczywiście zdam relacje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 września 2014, 12:27 
Plutonowy
Plutonowy

Adam, jak rezultat działań? Niestety nie mogłem się pojawić tak rano, byłem ok 10.30. Rozrywka była pilnowana przez jakiegoś "stróża", leżała grzecznie przy brzegu. A co z drugą? Została w wodzie? Może następnym razem zorganizujemy wspólny wypad, zabiorę kamerę i nagramy to "coś"?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 września 2014, 15:40 
Porucznik
Porucznik

"Stróż" będzie pilnował jej do jutra. Saperzy mieli być na dzisiaj na 9:00 a okazało się, już po wyjęciu fanta, że będą jutro :D

Dodam od razu że było niemiło, nie spodziewałem się takiego podejścia do mnie jak do przestępcy :( Policjanci z interwencji i straż gminna ok ale przyjechał ktoś z wyższej półki i od ręki z ryjem na mnie co ja tu z wykrywaczem robię i mnie 111 paragrafem zaczął straszyć. Podobno w notatkach mieli że celowo szukałem niewypałów :h Później sobie po ludzku pogadaliśmy ale samym wejściem podniósł mi człowiek ciśnienie. W związku z powyższym żeby nie brnąć w las głębiej skończyło się na wskazaniu tego co widać na zdjęciu kilka postów wyżej a resztą zajmie się któryś z "naszych". Mam tylko nadzieję że nie trafi łopatą w jakieś czułe miejsce tego co tam spoczywa :/

Jakiś czas temu pokazywałem na forum granat ręczny RG-42 który trafiłem. Jak się dzisiaj okazało już został wydobyty przez saperów. Obok niego banda dzieciaków z letniego obozu znalazła wykrywaczem pociski artyleryjskie. Na szczęście mieli na tyle rozumu że tego się nie czepiali a zgłosili odpowiednim służbom. Przy okazji wydobywania pocisków został też znaleziony ten granacik bo leżał kilka metrów dalej. Ktoś z góry zażądał postawienia im zarzutów właśnie z wymienionego powyżej paragrafu. Na szczęście jakoś to wszystko zostało odkręcone i szczęśliwi znalazcy nagrody nie dostali. Ja coś tak przez skórę czuję że mogę mieć podobną sytuację.

...i to by było na tyle jeśli chodzi o mnie i moją współpracę z naszymi władzami...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 13 września 2014, 17:58 
Generał Broni
Generał Broni

Przeżyłem kilkadziesiąt lat.,Bieruta,Stalina i jeszcze nie jednego,s .....syna, ale takiego podejścia do sprawy,ludzi do których to należy z racji pełnionych funkcji i pobierania odpowiednio,do stanowiska,nie małego wynagrodzenia,nie spodziewałem się NIGDY.Wniosek z tego,jest taki:Znajdziesz coś "rozrywkowego",zaznacz w swoim gps-sie,znajdującym się we własnej glowie i nie zakłócaj spokojnego pobierania pensji,panom funkcjonariuszom.Jedyny problem,to własne sumienie,bo nie daj Panie Boże,to coś samo wybuchnie a w pobliżu,będzie jakiś człowiek,to trudno będzie z tym żyć w spokoju.Jeszcze w naszych urzędach,czuć swąd głębokiej komuny.Od początku,przygody z wykrywaczem,czułem "przez skórę",że militarka,to śmierdząca sprawa i definitywnie zmieniłem profil poszukiwań,ale gdybym znalazł na kąpielisku,jakąś "rozrywkę",postąpił bym,tak jak Skuti.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 września 2014, 11:30 
Chorąży
Chorąży

Dokładnie tak! Lata komuny zrobiły swoje... Kilka lat temu pracując w UK widziałem podobną akcję w okolicach Canterbury ( bomba lotnicza z IIwś ). Bardzo daleko nam do ich standardów...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 września 2014, 12:18 
Porucznik
Porucznik

z tego co widziałem na kamerce pocisk z plaży został już zabrany, reszta dalej się moczy w samym środku kąpieliska, że o granatach leżących przy drodze, które miałem im pokazać nie wspomnę :/

chory ten nasz kraj :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 grudnia 2014, 00:40 
Porucznik
Porucznik

Daaaaawno nic nie wstawiałem :) Dzisiaj wreszcie troche luzu więc był czas na godzinke zabawy z piszczałką a potem zrobienie i obróbke fotek więc i pochwalić się mogę. Cienko ale zawsze coś. Trafiła mi się dzisiaj moja trzecia moneta chińska w karierze poszukiwacza, wygląda jednak na współczesną. Wrzuce do ID TUTAJ

Przy okazji jak by ktoś napisał co to za moneta na pierwszej fotce (ta większa) to będe wdzięczny. Druga to pogięta kopiejka.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 grudnia 2014, 00:47 
Generał Broni
Generał Broni

Dienga http://wcn.pl/shop/details/15400

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 grudnia 2014, 02:13 
Porucznik
Porucznik

dzięki kolego :1 pierwszy raz taką znalazłem

poszperałem troche za tym chińskim krążkiem, to chyba będzie jakiś współczesny amulet na przyciąganie obfitości :h na drugim obrazku pod poniższym linkiem jest prawie identyczna

http://www.magicznagaleria.pl/produkty.php?id=566

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 grudnia 2014, 21:10 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

skuti może wrzuć guziczek do identyfikacji, wygląda ciekawie!!! nie wiem czy to nie ta sama "seria" co mój, który nadal jest zagadką viewtopic.php?f=56&t=142395

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 grudnia 2014, 21:20 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

4 z Powstania Listopadowego

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 14 grudnia 2014, 21:48 
Porucznik
Porucznik

dodam tylko że średnica tego guzika z czwórką to 19-20 mm, wykonany jest z miedzi/mosiądzu

kiedyś będe przeglądał swoje skarby to i na identyfikacje przyjdzie czas ;) jest już tych szpergałów tyle że trzeba się zastanowić nad jakimś sensownym przechowywaniem tego :) na razie tylko szafke na około 6 tysięcy monet skombinowałem :666

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]